Δεν είναι αθώοι-κωλοτούμπες. Είναι συμφυρματικοί ιδιοτελείς!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Εσύ προτιμάς να είσαι μέσα στο κοινωνικό συριζανελίτικο σύμφυρμα, να πίνεις κυκεώνα, ή να έχεις φως και αρμονία μέσα σου χωρίς μπλοκαρίσματα;

Το σύμφυρμα είναι καζάνι που βράζει, με πολλές θολές ιδέες ατάκτως ειρημένες χωρίς αναλογία και… αναλόγια.

Μέσα στο κοινωνικό –συριζανελιτικο σύμφυρμα πετούν αυτοί στην κοινωνική ανθρώπινη θάλασσα ένα μεγάλο μπουκάλι με πάζλ μέσα, από λίγο Μακρόνησο, λίγο φιλο-αμερικανισμό, λίγο Οκτωβριανή επανάσταση, λίγο Λένιν, λίγο Χίτλερ, λίγο αγάπη στους διαβατάρηδες, μίσος για τους μη δικούς τους, λίγο Τσε, λίγο Κομαντάτε, λίγο τρέλα, λίγο ασάφεια, λίγο Χριστιανισμό, (καμία σχέση δεν υπάρχει φυσικά ), αν τους έχουν συμβουλέψει λίγη σοβαρότητα, λίγο ατίθασες στάσεις, για να το εκλαμβάνει το κάθε άτομο όπως θέλει, και έτσι να τα έχουν όλα και να συμφέρουν! Να παίρνουν ψήφους από παντού. Είναι άνθρωποι με αρνητικό έργο, με μηδενικά προσόντα που εξυπηρετούν άλλους, Πώς θα μένουν αν δεν ρίχνουν στην κοινωνική θάλασσα ,αυτά που ο κόσμος έχει μέσα του και εκφράζει στις μυστικές δημοσκοπήσεις τους;

Εκτός από ψυχολόγους της μάζας, και άλλους οι οποίοι τους υπνωτίζουν ότι είναι θεοί για να το πιστέψουν,(για αυτό μιλανε έτσι όλοι, υποβάλλονται από ειδικούς. Είναι σύνηθες αυτό ), έχουν συμβουλευτεί και κοινωνιολόγους, τους οποίους εμείς πληρώνουμε και δεν φαίνονται. Γενικά οι κοινωνιολόγοι λένε ότι είμαστε σε εποχή συμφύρματος. Το κοινωνικό καζάνι βράζει , και θα περάσουν χρόνια για να κατασταλάξει, αν εμείς τα κύτταρα της κοινωνίας δεν ξεμπλοκαριστούμε μέσα μας και δεν ξεκαθαρίσουμε. Εκεί ποντάρει το συριζανελίτικο σύμφυρμα, στο ότι εμείς είμαστε θολοί μέσα μας, οπότε προσφέρουν συμφυρματική θολότητα .Είναι πολλά από πίσω. Δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Έτσι αυτό που εκμεταλλεύονται αυτήν την εποχή φυσικά για τα μεγάλα συμφέροντα τους, και το ρίχνουν στην κοινωνική θάλασσα, είναι αυτό που βλέπουν στα μυαλά των ατόμων. Αν τα μυαλά ξεκαθαρίσουν, βασιστούν στις εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις τους, και δεν είναι θολά και μπλοκαρισμένα, τότε το μπουκάλι τους –παζλ- δε θα το πιάνει κανείς!

Ο κυκεώνας ήταν ένα ποτό την εποχή του Ομήρου, που αποτελείτο από χοντρό κριθάρι και πολλά άλλα βότανα, και χρησιμοποιείτο και στα ελευσίνια μυστήρια. Όταν λέμε «έμπλεξα σε έναν κυκεώνα» εννοούμε ότι μπλέξαμε σε μια περίπλοκη και μπερδεμένη κατάσταση, ή μπερδέψαμε ανόμοια πράγματα που δύσκολα μπαίνουν σε τάξη και οργανώνονται. Από εμάς εξαρτάται και ατομικά και συλλογικά, και ψυχολογικά και μεταφυσικά , να βγούμε απτό σύμφυρμα και να μη πίνουμε κυκεώνα, αν είμαστε μέσα μας αρμονικοί σε σκέψεις, λόγια, πράξεις.!Αυτό το μέσα μας, θα το προσελκύσουμε έξω μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.