Η χαμένη πόλη που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο αποκαλύφθηκε στο Ιράκ μετά από 2.000 χρόνια

Lost city founded by Alexander the Great uncovered in Iraq after 2,000 years The remnants of Qalatga Darband date back more than two millennia.

Μια πόλη που πιστεύεται ότι έχει ιδρυθεί από τον Μέγα Αλέξανδρο έχει αποκαλυφθεί από αρχαιολόγους στο βόρειο Ιράκ, αφού χάθηκε για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Τα ερείπια του οικισμού, γνωστά ως Qalatga Darband, εντοπίστηκαν από αρχαιολόγους από το Βρετανικό Μουσείο, χρησιμοποιώντας δωδεκάδες εξοπλισμένες με κάμερες.

Οι εικόνες που ελήφθησαν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, επιτρέποντας στους ερευνητές να εντοπίσουν περιγράμματα ενός μεγάλου κτιρίου κρυμμένου κάτω από τα χωράφια των κόκκων. Αυτό τους επέτρεψε να προσδιορίσουν την ακριβή τοποθεσία της πόλης.

“Το τρενάκι έδωσε τέλειες πληροφορίες”, δήλωσε ο αρχαιολόγος John MacGinnis στην Times. “Έχουμε την κάλυψη του συνόλου της περιοχής χρησιμοποιώντας το τρενάκι την άνοιξη – η ανάλυση των σημάτων καλλιέργειας δεν έχει γίνει καθόλου στη Μεσοποταμική αρχαιολογία. Όπου υπάρχουν τοίχοι κάτω από το έδαφος, το σιτάρι και το κριθάρι δεν αναπτύσσονται τόσο καλά, διαφορές στην ανάπτυξη των καλλιεργειών. “

Η πρώτη απόδειξη μιας χαμένης πόλης ήρθε όταν οι αρχαιολόγοι κοίταζαν μέσω των κατασκοπευτικών δορυφορικών φωτογραφιών που τραβούσαν για τους Αμερικανούς στρατιώτες στη δεκαετία του 1960, οι οποίες αποχαρακτηρίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν το 1996.

Ενώ ο Σαντάμ Χουσεΐν κυβέρνησε το Ιράκ, δεν υπήρχε δυνατότητα διερεύνησης του τόπου αυτού και αυτό συνέβαινε κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή του 2003, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Πρόσφατα όμως, υπό το πρίσμα της βελτίωσης της ασφάλειας στην περιοχή, το Βρετανικό Μουσείο έστειλε ομάδα στο Ντάρμπαντ ως μέρος ενός σχεδίου κατάρτισης ιρακινών αρχαιολόγων, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη διάσωση σημαντικών χώρων που έχουν υποστεί βλάβη από την Isis.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευομένων, η ομάδα διαπίστωσε ότι μια πόλη που χρονολογείται από τον πρώτο ή δεύτερο αιώνα μ.Χ. κάποτε βρισκόταν στην περιοχή, πιθανότατα χτισμένη στη διαδρομή που ο Αλέξανδρος πήρε το 331 π.Χ., ενώ επιδίωκε τον περσικό βασιλιά Δαρείο Γ ‘.

Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα και ο πλούτος του χώρου εξέπληξαν τους ερευνητές. Βρήκαν αγάλματα από ελληνορωμαϊκές θεότητες και άλλα σημάδια ελληνικής επιρροής, όπως κεραμίδια από τερακότα, υποδεικνύοντας σε αυτούς ότι ο Αλέξανδρος και οι οπαδοί του είχαν ιδρύσει την πόλη.

Διάφορα μεγάλα κτήρια έχουν βρεθεί, παράλληλα με τους οχυρωματικούς τοίχους και τα αρχαία πιεστήρια.

“Είναι πρώτες μέρες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν μια πολυσύχναστη πόλη σε δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. Μπορείτε να φανταστείτε ότι οι άνθρωποι που προμηθεύουν κρασί σε στρατιώτες περνάνε”, ανέφερε ο MacGinnis.

http://www.ibtimes.co.uk/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.