Ας δούμε την μεγάλη εικόνα, όχι άλλες γκρίνιες!

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Πολλές φορές εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν καταλαβαίνουμε τι έχουμε και ανάλογα με τον χαρακτήρα μας γκρινιάζουμε ενώ λοιδωρούμε τους άλλους και την ηγεσία χωρίς να αναλογιστούμε την δική μας μοίρα ευθύνης .

Τα λέω αυτά γιατί αυτοί που ανήκουν στο κόμμα που θεμελίωσε τη δημοκρατία δεν δικαιούνται από την ιστορία να μην είναι ευτυχείς και ικανοποιημένοι τώρα, με τον πολιτικό τους φορέα.

Οι γκρίνιες είναι πολλές .

Η απάντηση που πρέπει να δώσει κάποιος είναι ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια άλλη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Σεβόμενη την ιστορία της, προχωρά και τολμά να αλλάζει.

Θυμίζω τις αλλαγές :

  • Καθιέρωση Μητρώου Πολιτικών Στελεχών
  • Αλλαγή Καταστατικού με καινοτόμες ρυθμίσεις
  • Ειλικρίνεια και λόγια μετρημένα, όχι υποσχέσεις και μεγάλα λόγια

Η τοποθέτηση 2 αντιπροέδρων του Κωστή Χατζηδάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη αποδίδει στην οργάνωση. Ο Κωστής Χατζηδάκης , όντας φιλελευθερος μεταρρυθμιστής , στο βιβλίο του Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις εκδ. Παπαζήση , ξεδιπλώνει το όραμα του για μια Ελλάδα απελευθερωμένη από εξαρτήσεις και πάνω απ ‘όλα ευρωπαική ! Είναι λοιπόν η ΝΔ , παρατάξη Ευρωπαίων εκ πεποιθήσεως και όχι εξ ανάγκης !

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι έτοιμο ,με τη πολύτιμη γνώση και των Ευρωβουλευτών ! Ο Γιώργος Κύρτσος με το εξασκημένο του γραπτό, αποτυπώνει την πείρα του και την άποψη του στο νέο του βιβλίο “Ετσι θα κάνουμε την κρίση ευκαιρία” που διανέμεται δωρεάν . Η παράταξη έχει το σχέδιο αλλά και την θέληση για πράξη.

Αφήνω το καλύτερο χαρτί για το τέλος : Κυριάκος Μητσοτάκης , ένας πολιτικός είναι το δυσκολονόητο σε πολλούς – δύο αντίθετα πράγματα σε ένα πρόσωπο. Το βαρύ πολιτικό όνομα και την βαθειά οικογενειακή παράδοση με το μεταρρυθμιστικό προφίλ και την εξειδικευμένη ικανότητα μεταρρυθμιίσεων. Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτόν , θετικά και αρνητικά .

Η ρητορική του , βαθιά ενωτική και μεταρρυθμιστική , διαβεβαιώνει τον ακροατή ότι το αίμα του , η καταγωγή του είναι φιλελευθερη από το πατέρα του και από τον θείο του πατέρα του !

ΥΓ: Σημειώνω 2 επιγράμματα σπουδαίων Ελλήνων που ο Κυριάκος γνωρίζει , αισθάνεται μέσα του γιατί ανήκουν στο δικό του σόι!

Του θείου του πατέρα του Ελευθερίου Βενιζέλου και του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητυσοτάκη !

“Ὁ προκείμενος νεκρὸς ἤτο ἕνας ἀληθινός ἄνδρας, μὲ θάρρος μεγάλο, μὲ αυτοπεποίθησιν καὶ δι’ ἐαυτὸν καὶ διὰ τὸν λαόν, τὸν ὁποίον ἐκλήθη νὰ κυβερνήση. Ἴσως ἔκαμε πολλὰ σφάλματα, ἀλλὰ ποτὲ δὲν τοῦ ἀπέλειψε τὸ θάρρος, ποτὲ δὲν ὑπήρξε μοιρολάτρης, διότι ποτὲ δὲν ἐπερίμενε ἀπὸ τὴν μοίραν νὰ ἰδῆ τὴν χῶραν του προηγμένην. Άλλά ἔθεσε εἰς τὴν ὑπηρεσίαν της ὅλον τὸ πῦρ ποὺ εἴχε μέσα του, κάθε δύναμιν ψυχικὴν καὶ σωματικήν». “

Επιγραμμα στα Χανιά για τον Ελ. Βενιζέλο

“Γεννήθηκα Φιλελεύθερος και τερματίζω Φιλελεύθερος “

Λόγια του πατέρα του Κυριάκου , Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.