Ανόητοι, εθνικά επικίνδυνοι τουρκοφάγοι και εθνικό συμφέρον

Γράφει ο Γιώργος Αχαιός

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια μανιώδης εκστρατεία από πληρωμένα παπαγαλάκια διαφόρων συμφερόντων, να περάσει η ιδέα ολοκληρωτικής ρήξης στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, χωρίς όμως κάποιος από αυτούς τους περισπούδαστους αναλυτές να μας λέει, σε τι θα ωφελήσει αυτό τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Επειδή κάποια πολύ βρώμικα συμφέροντα που κινούνται με δόλιο τρόπο στο παρασκήνιο, χρησιμοποιούν αυτούς τους ανόητους αλλά και διάφορους που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, για να σπρώξουν την Ελλάδα, σε μια σύγκρουση με την Τουρκία, είναι καιρός να υπάρξουν, παρά το προσωπικό κόστος, φωνές οι οποίες θα μιλήσουν με ειλικρίνεια, λέγοντας πράγματα τα οποία είναι δυσάρεστα, αλλά στην ουσία αποκαλύπτουν τη σκευωρία και ταυτόχρονα κτυπούν το κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη εθνική τραγωδία, η οποία εκτός από το κόστος σε ζωές, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει και σε απώλεια ελληνικού εδάφους.

Άραγε, μπορούν όλοι αυτοί οι τουρκοφάγοι να στηρίξουν με επιχειρήματα ποιο είναι στην τελική το όφελος για το εθνικό συμφέρον και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, από ένα πάγωμα της παράδοσης των F35 στην Τουρκία, κίνηση η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική ρήξη των σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα, και σε πλήρη απομάκρυνση της Τουρκίας από το Δυτικό στρατόπεδο.

Επειδή τους διευκολύνει ξεχνούν ότι μέσα στον Ψυχρό Πόλεμο με την Τουρκία να είναι προπύργιο της Δύσης και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, ίδιες ηλίθιες λογικές, οδήγησαν στην τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή του 40% του εδάφους της Κύπρου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο αυτό αλλά η ανοησία συνεχίστηκε με την προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα πολλά από τα ελληνικά προνόμια εντός της συμμαχίας να περάσουν στην Τουρκία, και να μην επιστρέψουν ακόμα και όταν με την ουρά στα σκέλια επιστρέψαμε στο στρατιωτικό σκέλος της συμμαχίας.

Ποιο λοιπόν θα είναι το όφελος για την Ελλάδα, εάν η Τουρκία δεν πάρει τα F35 και τα σπάσει ολοκληρωτικά με τις ΗΠΑ και τη Δύση; Πιστεύουν κάποιοι ηλίθιοι ότι ο σταθεροποιητικός και αποτρεπτικός παράγοντας για τις τουρκικές ορέξεις στο Αιγαίο θα είναι η Ρωσία ή η αστεία περίπτωση και περίγελος στο διεθνές στρατηγικό παιχνίδι Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι εάν το πιστεύουν ξεπερνούν και την ηλιθιότητα.

Και συμπληρωματικά σε αυτό, επειδή αυτοί που κόπτονται για τα F35 στην Τουρκία, σκίζουν τα ρούχα τους για ήττα του Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές της Τουρκίας, έχουν καθίσει να σκεφτούν και να μας πουν που θα είναι το κέρδος σε μια τέτοια εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας; Διότι μόνο ανόητος ή χειρότερα κάποιος που μόνο το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας δεν έχει στο νου του, μπορεί να επιθυμεί μια διαλυμένη Τουρκία που θα έχει στην ηγεσία της κάποιον εκ των αντιπάλων του Ερντογάν. Πρώτον διότι το καθεστώς που έχει δημιουργήσει ο Ερντογάν είναι πολύ ισχυρό για να παραδώσει αμαχητί και δεύτερον διότι οι διεκδικήσεις των αντιπάλων του έναντι της Ελλάδας είναι ίδιες και χειρότερες.

Καλό είναι λοιπόν τα ανόητα παπαγαλάκια και τα πληρωμένα πιστόλια να σταματήσουν να επιβουλεύονται το εθνικό συμφέρον και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, διότι δεν τρώνε όλοι σανό και η ώρα που θα αρχίσει το κράξιμο πλησιάζει.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ανόητοι, εθνικά επικίνδυνοι τουρκοφάγοι και εθνικό συμφέρον

 • 21/05/2018, 13:52
  Permalink

  H λογική του άρθρου παραπαίει. Δλδ, πιστέυετε ότι όσο πιο κοντά έχεται η τουρκία στην Δύση (ακα Αμερική) τόσο καλύτερο για τα εθνικά μας συμφέροντα; Η ιστορία σας διαψέυδει.

  Σχολιάστε
 • 07/07/2018, 13:07
  Permalink

  Το άρθρο ασκεί αστήρικτη κριτική, χωρίς να προτείνει ελληνικές κινήσεις αντιμετώπισης του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας. Φαίνεται να αποδέχεται την υφιστάμενη δορυφοροποίηση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία. Η χώρα μας , με μια άλλη Κυβέρνηση βέβαια, θα πρέπει να επιδιώξει να καταστεί αυτό που ήταν πάντα ο Ελλαδικός χώρος και ο Ελληνισμός : η εσχατιά και το ακραίο ανατολικό σύνορο του Δυτικού Χριστιανικού, ελεύθερου , αναπτυγμένου και δημοκρατικού κόσμου. Αυτό βέβαια προυποθέτει και απαιτεί ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ελλάδα,με εθνικό όραμα και φρόνημα, και συμμαχική κατανόηση, αλληλεγγύη και στήριξη που πρέπει προφανώς να απαιτήσει και να επιβάλει η χώρα μας , ενισχύοντας,αναδεικνύοντας και διαπραγματευόμενη τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματά της ( κάτι σαν το Ισραήλ περίπου), αναλαμβάνοντας δυναμικά τον ρόλο του προπύργιου στη κρίσιμη γεωγραφική και πολιτιστική συμβολή τριών ηπείρων!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.