Αγγλικά μαθήματα για την Ελλάδα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσοι ήθελαν και θέλουν ακόμα την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μιλούν για τα χάλια της Αγγλίας που δυσκολεύεται από τώρα, ενώ είναι μόνο σε μια διαδικασία χωρίς να είναι εντελώς γνωστό το τέλος.

Δεν μας εξηγούν πόσα χρήματα πρέπει να δώσει η Αγγλία για να πάρει αυτό το πολιτικό διαζύγιο.

Δεν τους ακούμε να μιλούν για τα πενήντα δισεκατομμύρια που χρωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που αποφάσισε με ένα στημένο δημοψήφισμα να αποχωρήσει.

Βεβαίως και δεν συζητούν για τον λόγο για τον οποίο, η Αγγλία μπήκε σε αυτόν τον κυκεώνα.

Τίποτα δεν λέγεται για τις επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ήδη από τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης εργαζομένων στον τομέα εστίασης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κανένας δεν μας εξηγεί ότι η Αγγλία δεν θα έχει πια δικαίωμα να κόβει Ευρώ παρόλο που δεν ήταν στην Ευρωζώνη. Ενώ πριν είχε δικαίωμα διότι οι διαγωνισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεσμικά δεν μπορούν να περιοριστούν σε χώρες της Ευρωζώνης.

Επίσης κανείς από αυτούς τους φανατικούς που ήθελαν να μας βγάλουν έξω δεν ομολογεί ότι στις διαπραγματεύσεις με την Αγγλία, η Ελλάδα είναι βέβαια από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ότι μάλιστα έχει απαίτηση προς αυτήν όπως κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με άλλα λόγια, τώρα δεν λέει κανείς ότι υπάρχει ολόκληρη συνωμοσία ενάντια στην Αγγλία ενώ θα το έλεγαν βέβαια αν η Ελλάδα ήταν στην ίδια θέση.

Μετά από καιρό, θα μας εξηγήσουν τα ίδια άτομα ότι δεν υπάρχει λόγος να υποστούν κόστος σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αφού η Ελλάδα δεν ακολούθησε την επιλογή τους.

Επειδή το έχουμε ζήσει και με τους οπαδούς του Σχεδίου Ανάν, αδιαφορούμε αλλά δεν ξεχνούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.