Αυτά που θέλουν οι πολίτες…

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Τα εσωκομματικά παιχνίδια στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές συντριβές που υπέστη και την ανάδειξη νέου προέδρου βγήκαν τα «μαχαίρια» και τώρα το κόμμα της πρώην κυβερνώσας Αριστεράς φυλλορροεί στελεχικά αλλά και δημοσκοπικά, εξαντλούν το πολιτικό ενδιαφέρον σε επίπεδο φιλολογικών ή καφενειακών συζητήσεων και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο διόλου δεν απασχολούν σοβαρά τους πολίτες.
Ακόμα και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές ή και όσους επέλεξαν Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές επειδή πείσθηκαν από την υπόσχεσή του ότι μπορεί να χτυπήσει τον Μητσοτάκη και σήμερα καταγγέλλεται από τη μέχρι χθες εσωκομματική αντιπολίτευση ότι ο ισχυρισμός ήταν μια αυταπάτη ή μια καθαρή απάτη.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ατζέντα των πολιτών όμως περιλαμβάνει στις προτεραιότητές της άλλα θέματα, με πρώτο από όλα την ακρίβεια. Και για πρώτη φορά η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει να επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλους ομίλους και αλυσίδες που ακολουθούν αθέμιτες πρακτικές και αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών, παράλληλα με εντατικοποίηση των ελέγχων και τη λήψη μέτρων για την επίτευξη μόνιμων μειώσεων σε βασικές κατηγορίες αγαθών, που συνιστά μια μικρή ανακούφιση για τα νοικοκυριά που βλέπουν τις τιμές να εκτινάσσονται, κυρίως, σε είδη διατροφής, όπως το ελαιόλαδο, και ουδείς είναι σε θέση να δώσει μια σοβαρή απάντηση γιατί ακριβαίνει συνεχώς και τόσο πολύ σε μια ελαιοπαραγωγό χώρα.

ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση στη δημοσκοπική περιοχή του 12% – 13% και την αντιπολίτευση να αναζητείται, η πολιτικά κυρίαρχη Νέα Δημοκρατία έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και, παράλληλα, να φτιάξει το κράτος, να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, να βελτιώσει τις συγκοινωνίες, να ενισχύσει τις υποδομές, να καλυτερέψει το σύστημα Υγείας, να αναβαθμίσει την Παιδεία, να περιορίσει τη γραφειοκρατία, να αυξήσει τους μισθούς, να τονώσει τα εισοδήματα. Αυτά περιμένουν οι πολίτες από μια κυβέρνηση που έλαβε το 41% των ψήφων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και δικαιολογημένα έχουν υψηλές προσδοκίες από αυτήν.

ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ της αντιπολίτευσης σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, από τον νέο νόμο της Ν. Κεραμέως για την επιλογή διοικήσεων στον δημόσιο τομέα και την αξιολόγηση των υποψηφίων με βάση αντικειμενικά κριτήρια του ΑΣΕΠ μέχρι το νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, είναι εντελώς επιφανειακές και δείχνουν ότι δεν έχουν πολιτικές θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις ούτε και ουσιαστικά επιχειρήματα. Μόνο που ο στείρος αντιπολιτευτικός λόγος δεν έχει πλέον καμία απήχηση στην κοινωνία που επιλέγει αυτούς που μπορούν να βελτιώσουν την οικονομία και την ποιότητα ζωής τους και όχι τυχοδιώκτες ή ιδεοληπτικούς.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.