Αφεντικούλη, να σου φέρω καφέ;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Ανεδαφική η διαφήμιση της cosmote-everst, που δείχνει τον υπάλληλο να μιλάει με εξωπραγματική οικειότητα στο αφεντικό του, και να του λέει “αφεντικούλη, να σου φέρω καφέ;”

Θα μου πείτε τώρα αυτό μας πείραξε;

Φυσικά, γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό. Δημιουργεί πρότυπα και πλάθει συνειδήσεις στα νέα παιδιά , ότι θα βρουν μια τέτοια ατμόσφαιρα στη μέλλουσα εργασία τους. Φτάνει που καταστρέφει την κοινωνία η κυβέρνηση κομήτης. Να την διαστρεβλώνουν και οι διαφημίσεις;

Πρώτα απ όλα, ο υπεύθυνος άνθρωπος όταν αργεί στη δουλειά του, δεν καθυστερεί για καφέδες. Αυτά είναι χαϊδεματάκια πλασματικής αυτοεκτίμησης, που οδηγούν σε μόνιμες διακοπές. Δεν δείχνει συνείδηση του καθήκοντος. Όσο φίλος και να είναι με το αφεντικό που τον πληρώνει, το αφεντικό που έχει να βγάλει τόσα έξοδα και να πληρώσει τόσους ανθρώπους ταμεία και φόρους, δε μπορεί να ψάχνει τον υπάλληλο και αυτός να είναι για καφέ.

Είναι άλλο θέμα αν του έχει συμβεί κάτι σοβαρό, που τότε μπορεί και να του χαρίσει και μέρες. Μετά το αφεντικό συνήθως, έχει παραγγείλλει καφέ απ’ το πρωί πριν πάνε οι υπάλληλοι, γιατί για να είναι αφεντικό που σκέπτεται τόσα, έχει σκεφτεί και τον καφέ του. Διαφορετικά θα ήταν υπάλληλος μόνο να εκτελεί!

Ατυχής διαφήμιση με λάθος μηνύματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.