Ξέρετε τι έγινε σαν σήμερα 21 Απριλίου;
μ.Χ.
Ο Άρης νικάει τον Πανιώνιο με 64-27 στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, ανακηρύσσεται πρωταθλητής και ταυτόχρονα κατακτά τον πρώτο τίτλο του στο μπάσκετ.
Τα βουλγαρικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έπειτα από έγκριση των Γερμανών.
Στρατιωτικό πραξικόπημα εκδηλώνεται στην Ελλάδα, υπό τον συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο. Οι πραξικοπηματίες ορίζουν ως πρωθυπουργό τον Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνο Κόλλια.
Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.
Ο Πολ Μακάρτνεϊ παίζει ενώπιον 184.000 θαυμαστών στο «Μαρακανά» του Ρίο, δημιουργώντας νέο παγκόσμιο συναυλιακό ρεκόρ.
Η κεντροαριστερή Συμμαχία της «Ελιάς» κερδίζει τις εκλογές στην Ιταλία, εκθρονίζοντας τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Νέος πρωθυπουργός, ο Ρομάνο Πρόντι.
Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα! https://www.sansimera.gr/almanac/2104
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει
118 Γεγονότα, 24 Γεννήσεις και 34 Θανάτους.
118 Γεγονότα, 24 Γεννήσεις και 34 Θανάτους.
ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ χρειασθηκε ΟΜΩς να βγΑΛΗ ΝΟΜΟΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ δεν αφησε την δικαιοσυνη να κανει νομικο χαρακτηρισμον ! ΩΡΚΙΣΘΗΚΕ ΔΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΚΙΖΙΚΗ ΤΟΝ οποιον επελεξε η δευτερα σκληρη πραγματι ”χουντα’ Η αποκαταστασις θαταν Κανελλοπουλος και Βασιλευς ……αλλα ? πραγματι απεκατεστησεν εαυτον και εδωσε ΗΓΕΣΙΑΝ εις την αριστεραν Ιδεολογιαν και φτασαμε σε ημερες σημερινης δοξης ΕΥΓΝΟΜΩΝΟΥΜΕ!!!!!!!