Όταν καταγγέλλει ο Οδυσσέας Βουδούρης, έχει δικαίωμα η Δικαιοσύνη να κοιμάται;

Γράψει ο Θεόφιλος Νικολαϊδης, Επιχειρηματίας

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τον Απρίλιο του 2016. Ο Γιάννης Μουζάλας ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον διορισμό του γι αυτό ποτέ δεν υπέγραψε το ΦΕΚ με το οποίοι θα καθορίζονταν επισήμως οι αρμοδιότητες του.

Ο Γενικός Γραμματέας στις 8 Σεπτεμβρίου με επιστολή του προς τον υπουργό τον ενημερώνει για την κρισιμότητα της κατάστασης στο προσφυγικό καθώς μια σειρά ενεργειών που ορίζει η νομοθεσία όπως η διοικητική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων έχουν κολλήσει εξαιτίας του ότι δεν έχει επισήμως αρμοδιότητες η Γενική Γραμματεία και ο ίδιος προσωπικά. Τελικά στις 13 Σεπτεμβρίου του 2016 ο Βουδούρης παραιτείται λόγω έλλειψης συνεργασίας με τον Μουζάλα και ταυτόχρονα κάνει καταγγελίες για πολλά ύποπτα που συμβαίνουν σχετικά με την διαχείριση του Προσφυγικού.

Το πρώτο που κατήγγειλε είναι πως ενώ στη Νορβηγία το μέσο ετήσιο κόστος ανά πρόσφυγα είναι 12.000 € στην Ελλάδα το αντίστοιχο κόστος είναι 15.000 €. Αν υπολογίσουμε και την τεράστια διαφορά του επιπέδου ζωής, αφού η Νορβηγία είναι από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, εδώ ο κάθε πρόσφυγας μας κοστίζει διπλάσια από ότι στην Νορβηγία σύμφωνα με τις καταγγελίες Βουδούρη. Συνέχεια έδωσε συνέντευξη και κατήγγειλε κακοδιαχείριση στην κατασκευή των υποδομών και άλλα τινά που έχουν σχέση με διαχείριση χρήματος που αφορά τούς πρόσφυγες.

Παρόλο που οι καταγγελίες ήσαν δημόσιες, καμία εισαγγελική αρχή, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου μέχρι τον τελευταίο εισαγγελέα, κανείς δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες του. Κανείς δεν τον κάλεσε, αφού πρόκειται για διαχείριση δημοσίου χρήματος, κανείς δεν τον κάλεσε να τον ρωτήσει. Τι μας λες άνθρωπε μου; Τι εννοείς; Δώσε μας στοιχεία για να ερευνήσουμε αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ως τον Μάρτιο του 2017 δεν έχει ιδρώσει το αυτί καμιάς δικαστικής αρχής.

Και έρχεται ο Guardian δυο μέρες πριν και αναρωτιέται τι έγιναν τα 803 εκ. δολάρια που έλαβε η Χώρα για την διαχείριση του Προσφυγικού. Και το προχωρά ακόμα πιο κάτω και πιστεύει πως το 70%, ναι το 70% αυτών των χρημάτων έχουν χαθεί!

Πλήρες καθεστώς απουσίας οργάνωσης και ανομίας στη διαχείριση του προσφυγικού κατήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και πάλι ο τέως Γραμματέας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης, με αφορμή το ρεπορτάζ της Guardian, που έκανε λόγο για την πιο ακριβή ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία. Όλα τα παραπάνω για την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ως μη γενόμενα. Όταν λέμε η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και κουφή εννοούμε στις εξωτερικές παρεμβάσεις δεν εννοούμε τυφλή και κουφή στα δρώμενα. Γιατί τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Η συγκεκριμένη απάθεια μου υπενθυμίζει ένα άλλο γεγονός. Επί εβδομάδες, λίγο πριν τον διαγωνισμό του Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Χώρας κατήγγειλε ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ο Καλογρίτσας γιατί διακινεί μαύρο χρήμα. Και δεν το είπε μια φορά, το κατήγγειλε πολλές φορές. Πάλι η Δικαιοσύνη το πέρασε στο “ντούκου”.

Κανείς δικαστής δεν θεώρησε σημαντικό να καλέσει για εξηγήσεις έναν υπουργό της Κυβέρνησης που κατηγορεί για διακίνηση μαύρου χρήματος επιχειρηματία που ετοιμάζεται να λάβει μέρος με κεφάλαιο αυτά μαύρα χρήματα σε δημόσιο διαγωνισμό. Και φυσικά σπρωχνώμενος συνεχώς ο Καλογρίτσας και στον διαγωνισμό έλαβε μέρος και άδεια τηλεοπτική κέρδισε, άσχετο αν μετά τον έφαγαν τα βοσκοτόπια της Ιθάκης που ήσαν τόσο καραμπινάτα και κανένας Θεός δεν μπορούσε να τα εξαφανίσει.

Τυχαία και για την μία και για την άλλη υπόθεση, αν ασχολείτο η Δικαιοσύνη, αυτό θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για τη ίδια την Κυβέρνηση. Συμπτωματικά δεν ασχολήθηκε για καμία από τις δύο. Δεν θέλω να κουράσω άλλο, απευθύνομαι σε αναγνώστες τουλάχιστον μέσης ευφυΐας οπότε τα πολλά λόγια περιττεύουν. Απλά επειδή πιστεύω πως η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, όταν κοιμάται η Δικαιοσύνη κοιμάται και η Δημοκρατία….

One thought on “Όταν καταγγέλλει ο Οδυσσέας Βουδούρης, έχει δικαίωμα η Δικαιοσύνη να κοιμάται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.