Η σιωπή είναι συνενοχή;

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Σε αυτήν μου την γραφή δεν θα σπαταλήσω επιχείρημα για το πόσο κακή ή επιζήμια για την χώρα είναι η  κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του. Άλλωστε δεν χρειάζονται επιχειρήματα διότι είναι γνωστά από τα αποτελέσματα της. Καθημερινά η ζωή μας γίνεται χειρότερη   Όμως είμαι πεπεισμένος ότι ενώ η καθημερινότητα μας έχει μια εντελώς κάθετη πτώση, εμείς μαθαίνουμε ελάχιστα από ότι έχει συμβεί στην χώρα μας. Επίσης δεν θα γράψω αράδες για μια συγκεκριμένη σκέψη που έχω στο μυαλό μου περίπου ένα χρόνο.  Λίγες γραμμές θεωρώ ότι είναι αρκετές για να πω ότι σκέφτεται και υποπτεύεται όλος ο κόσμος.

Συγκεκριμένα. Αν οι δημοσιογράφοι αποφάσιζαν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για την διετή  διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα στεκόταν πάνω από δυο ημέρες. Όμως δεν το κάνουν. Ποτέ δεν το έκαναν. Ποτέ όταν κυβερνούσαν σοσιαλιστές και τώρα η αριστερά δεν έδιναν μια αντικειμενική ενημέρωση. Μόνο την άλλη πτέρυγα “ξέσκιζαν αντικειμενικά”.

Στα συντροφικά κόμματα εξουσίας πάντα έκρυβαν ή “γλυκαιναν” τα κακά τους, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας πάντα έκρυβαν ή υποβάθμιζαν τα θετικά και υπερέβαλαν ή κατασκεύαζαν οι ίδιοι αρνητικά.

Θυμηθείτε λίγο επί κυβερνήσεως Σαμαρά, για το mail Χαρδούβελη πως χτυπιόντουσαν. Για τις παραχωρήσεις των 7 αεροδρομίων η λέξη “ξεπούλημα” ήταν στην πρώτη γραμμή καθώς και άλλα πάρα μα πάρα πολλά. Πάντα αρνητικά σχόλια και πολλά υπονοούμενα. Όταν δε αργότερα όλα αυτά αποδεικνύονταν ότι ήταν σωστά, ποτέ δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν, έστω μια συγνώμη. Ποτέ. Ενώ στις αντίστοιχες ακριβός περιπτώσεις που η ζημιά από τους συντρόφους ήταν δεκαπλάσια, σιγή ιχθύος.

Μήπως τελικά είναι συνένοχοι στην καταστροφή αυτής της χώρας ; Ρητορικό το ερώτημα

Διότι, αυτά που μας τροφοδοτούν, (αυτά που βλέπουμε και αυτά που ακούμε), θα τολμήσω να πω ότι είναι ελάχιστα με το τι πραγματικά έχει συμβεί στα δυο χρόνια διακυβέρνησης τους σε αυτήν την χώρα. Έτσι υποπτεύομαι

Διότι οι δημοσιογράφοι πάντα γνώριζαν περισσότερα από όσα λένε. Αυτή είναι άλλωστε είναι και η δουλειά τους. Να γνωρίζουν και να τα λένε όλα….Αλλά πάντα έκαναν επιλογή το τι θα πουν. Είναι αυτή η δουλειά τους;

Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε όλους τους δημοσιογράφους. Όχι βέβαια. Υπάρχουν πάρα πολλοί σωστοί και φιλότιμοι δημοσιογράφοι. Αλλά και αρκετοί, ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν πράγματα και θάματα και δεν βγάζουν λέξη, για κάποιους λόγους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Κάνουν με επιτυχία το γνωστό και το κάνουν με επιτυχία. «Το παγώνι»

Υπομονή. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει μόνο του να αφήσει την εξουσία, διότι μόνο έτσι θα σταματήσει να κυβερνάει,  τότε θα δούμε, όχι μόνο το πραγματικό μέγεθος του κακού, αλλά και τι σωστό δεν έκαναν αυτοί που έχουν αναλάβει την ενημέρωση μας.

Είπαμε. Αν οι δημοσιογράφοι αποφασίσουν να σταματήσουν τον κατήφορο της Ελλάδας, μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα σε δυο ημέρες. Αλλά πολύ απλά δεν θέλουν. Τουλάχιστον ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.