Ζητήματα Δημοκρατίας

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, ΔΝ – δικηγόρος

Έρχονται εκλογές. Η ώρα της κάλπης έφτασε. Μόνοι μας στο παραβάν. Άλλωστε η ψήφος ειναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και μυστική. Τα ερωτήματα πολλά. Η ευθύνη τεράστια. Το μέλλον ανήκει σε εμάς που καλούμαστε αυτή τη στιγμή να το προσδιορίσουμε. Αυτή είναι η γοητεία αλλά και η ευθύνη της δημοκρατίας. Ένα πολίτευμα που γεννά δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις στους υπεύθυνους και συνειδητοποιουμένους πολίτες. Ένα πολίτευμα που ζει και εξελίσσεται δια των ενεργών, δραστήριων πολιτών και όχι δια των απαθών και μη συνειδητοποιημένων.

Με τι αλήθεια κριτήρια ψηφίζουμε; Μα φυσικά θέλουμε ενεργούς πολίτες θέλουμε να μας αντιπροσωπεύει ο άριστος! Τα κριτήρια είναι θέμα ποιότητας της δημοκρατίας. Έχουμε σκεφτεί αλήθεια αν επιλέγουμε τους καλύτερους ως αντιπροσώπους μας, αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν, αυτούς που έχουν επάγγελμα και δεν μπαίνουν στην πολιτική για να αποκτήσουν επάγγελμα η αν επιλέγουμε αυτούς που μας έκαναν το ρουσφέτι, αυτούς που καθημερινά αντικρίζουμε στις γειτονιές η στα μέρη που συχνάζουμε που ενδεχομένως τυγχάνουν οικείοι η συγγενείς μας εξ αίματος η εξ αγχιστείας;

Αν στην τελική ψηφίζουμε ακολουθώντας κομματικές γραμμές ψηφίζοντας αυτόν που μας υποδεικνύουν κάθε φορά ; Άλλωστε ζητήματα πελατειακών σχέσεων και πολιτικής παθογένειας της Μεταπολίτευσης στη χώρα μας διαχρονικά και προσφιλή θέματα συζήτησης στην περίοδο της Οικονομικής κρίσης.

Έχουμε τελικά κατασταλάξει κάπου; Έχουμε αναρωτηθεί τελικά εάν πραγματικά αγαπάμε τον τόπο μας και Θέλουμε κάτι να αλλάξει η αν θέλουμε να συντηρήσουμε την καθεστηκυία τάξη; Αλήθεια στόχος μας είναι να πάμε τον τόπο λίγο ψηλότερα; Τελικά σε αυτόν τον τόπο γράφουν ιστορία οι παρέες η τα κυκλώματα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.