Τροφοδοτικές ανησυχίες…

Γράφει ο Γιάννης Μπούγιας

Δυστυχώς ο Έλληνας είχε κακομάθει, τις τελευταίες δεκαετίες! (διεκδικούσε λίγη δουλειά, πολλά λεφτά…) Σε αυτή την κατάσταση τον «έσπρωξε» το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε και στο πολιτικό σύστημα!

Ήταν πολλοί εκείνοι, που οι δουλειές τους ήταν… «αεριτζήδικες», πωλούσαν κοπανιστό αέρα, αλλά τα «κονομούσαν χοντρά»! Άλλοι δήλωναν πως έχουν «ανώνυμη εταιρία», άλλοι με μεγαλύτερο… ειδικό και σωματικό βάρος, δήλωναν «εισαγωγαί- εξαγωγαί»!

Σαν χώρα, οι… εισαγωγές είχαν πρώτο λόγο! (οι εξαγωγές απλώς είχαν συμπληρωματικό ρόλο!) Τώρα όμως με το τριπλό χτύπημα, που δεχτήκαμε, από τα μνημόνια, την πανδημία και τον πόλεμο, ο Έλληνας… κατέβασε ταχύτητα! «Γέμισε» τροφοδοτικές ανησυχίες και… κατρακύλησαν «αι εσαγωγαί- εξαγωγαί»!
Το «γύρισε» στην αγροτική παραγωγή, τουλάχιστον, δεν θα πεινάσει… (καιρός ήταν να τιμήσει τη μητέρα-γη!). Και δεν παράγει μόνο για οικογενειακή κατανάλωση, αλλά κατεβάζει προϊόντα και στη λαϊκή και εξασφαλίζει ένα πενιχρό εισόδημα!

Η… ανώνυμη εταιρία χάθηκε! (δηλαδή τα… ανώνυμα κέρδη και το… αφορολόγητο γλέντι!). Προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα…

Το ντατσούν γέμισε αγροτικά προϊόντα και κατευθύνεται προς τη λαϊκή! Στην πρώτη σειρά της καρότσας «φιγουράρουν» δέκα τελάρα κατακόκκινης ντομάτας! Η τιμή της ακριβή! 3 ευρώ το κιλό! Είναι αυτές, που περνάει μπροστά της ο συνταξιούχος και… κόβει δρόμο!

Στη δεύτερη σειρά της καρότσας, τα καταπράσινα αγγούρια, μεγάλου μεγέθους, 1,5 ευρώ το ένα! Πιο πίσω οι μελιτζάνες, χωρίς να… αναγράφεται η τιμή τους! Θα διαμορφωθεί στη λαϊκή ανάλογα με την… προσφορά και τη ζήτηση! Και στην τελευταία θέση της καρότσας, δύο τελάρα μαρούλια, προς 1 ευρώ το ένα και δύο τελάρα με ντομάτες παραγινομένες, χρήσιμες για τη σάλτσα!

Ξεφόρτωσε τα προϊόντα του ο παραγωγός και ο πρώτος πελάτης του, είχε την απορία του: «Αυτές τις ντομάτες που… βγάζουν ζουμιά, τι τις έφερες στη λαϊκή;» Και η απάντηση: «Αυτές τις παίρνουν δωρεάν κάποιοι… θερμόαιμοι και τις… εκτοξεύουν σε πολιτικούς, που βρίσκονται στη λαϊκή, για… ευνόητους λόγους! Αλλά οι πολιτικοί, βλέπουν τις τιμές και για τη… τσέπη τους, τις βρίσκουν λογικές!

Αυτοί δεν έχουν… τροφοδοτικές ανησυχίες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.