Τολμηρά: Το εγκώμιο Τσιόδρα και οι… προσκυνητές!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ…

Το εγκώμιο του Τσιόδρα πλέκει κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε αντίθεση με το υπόλοιπο ΣΥΡΙΖομάνι που δεν φαίνεται να του συγχωρεί την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της επιδημίας. «Δικαιώνεται ο Τσιόδρας από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και από το αποτύπωμα αξιοπρέπειας που άφησε», λέει ο κ. Ξανθός και πέφτουν ανάσκελα οι πάσης φύσεως Πολάκηδες και Καρανικαίοι που την έχουν δει επαναστάτες του γλυκού νερού!

■ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ…
Σχεδόν έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα στην χώρα μας κι αυτό μας δίνει περιθώρια αισιοδοξίας. Εκείνο που απομένει είναι να επανέλθει η περιβόητη κανονικότητα σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην οικονομία η οποία διαταράχθηκε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας ξαναχτυπήσει ο κορωνοϊός και πάμε πάλι από την αρχή. Θα έλθουν και κείνα τα 32 δις από τους «καταραμένους» Ευρωπαίους που μπορούν ως νέο σχέδιο Μάρσαλ να μας σώσουν!

ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ…
Έγραφα πιο πάνω για προσκυνητές στην Πειραιώς παλιότερα, στο Μαξίμου και στα περίχωρα αυτού σήμερα, ζητώντας αξιοποίησή τους και σ’ ένα σημείο το πέτυχαν. Από την αυλή της Όλγας Γεροβασίλη πήδηξαν στο μαντρί του Μηταράκη και νάτους τώρα να βγάζουν την γλώσσα σε Νεοδημοκράτες οι οποίοι παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα δρώμενα. Οι τελευταίες κινήσεις τα μαρτυράνε όλα.

ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ…
Έρχεται την Κυριακή κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στα Γιάννινα με επικεφαλή τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για να παραδώσουν υλικό στην ΕΛΑΣ Ηπείρου κατάλληλο για την ασφαλή φύλαξη των συνόρων. Πρόκειται για σύγχρονο υλικό με το οποίο θα παρακολουθούνται τα σύνορα νύχτα – μέρα, όπως είναι κάμερες και πολλά άλλα σύγχρονα μέσα. Καιρός ήταν να γίνει και κάτι για την φύλαξη των συνόρων με την Αλβανία και μάλιστα εν όψει της εγκατάστασης 30.000 λαθραίων από Τουρκία που αναμένεται να φιλοξενήσει η γειτονική χώρα ύστερα από τις αγαθές σχέσεις που αναπτύσει με Τουρκία.

ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ…
Με τον ερχομό του κλιμακίου της ΕΛΑΣ θα γίνει γνωστό εκ του σένεγγυς κι από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην ΕΛΑΣ σ’ αυτή, όχι το τελευταίο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν σχηματιστεί διάφορες «κλίκες» οι οποίες η μία μάχεται την άλλη και όποιος έχει δόντι βολεύεται. Αυτό το «δόντι» για κάποιους είναι διαχρονικό και από «δόντι» σε «δόντι»… νάτους τώρα να τρώνε με μασέλες! Το σημαντικό είναι ότι οι εξ’ Αθηνών «αστέρες» λειτουργούν ως παρεούλα και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο της Όλγας, η οποία τα «ορφανά» της Όλγας, τα βόλεψε με τον Παναγιωτάκη τον Μηταράκη. Αυτά τα ορφανά βαπτίστηκαν γαλάζια εν μία νυκτί και νάτα τώρα να βγάζουν την γλώσσα στα απο γενησημιού τους γαλάζια παιδιά! Αυτό λέγεται πολιτικός πολιτισμός! Έτσι δεν είναι σύντροφε, πλέον Μηταράκη;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ…
Η στήλη ευχαριστεί τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου για τους φιλόφρονες λόγους για τον «Πρωινό Λόγο» και τον υπογράφοντα που όταν έμαθε για τις «ταλαιπωρίες» μία έκπληξη την έπαθε! Ως Ηπειρώτης και ως Κονιτσιώτης από την Φούρκα ο Υφυπουργός εξέφρασε την λύπη του για όσα έχουν συμβεί και κυρίως για την συμπεριφορά κάποιων εν ενεργεία βαθμοφόρων του σώματος. Αυτά προς το παρόν. Προσεχώς η συνέχεια…

❖ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ…
Ο τουρισμός στην Ήπειρο ήταν το αντικείμενο συνεργασιών και επαφών που έκανε ο Γραμ. Τουρισμού Κ. Λούλης. Σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι της Ηπείρου συμμετείχαν στις συνάξεις με τον κ. Λούλη και κατέθεσαν προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών τους. Καθαρή η Ήπειρος από κορωνοϊό, δικαιούται ανάλογο μερίδιο τουριστικής κίνησης, λένε οι δήμαρχοι και προσδοκούν στην επανέναρξη της τουριστικής κίνησης.

Η συνέχεια εδώ, με πολλά τοπικά θέματα της Ηπείρου 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.