Τολμηρά: Μαζί τα….ήπιαν!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!

Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο του ξεσηκωμού των καμπίσιων στη Θεσσαλία κυρίως, αλλά και των αγροτών όλης της χώρας. Έρχεται από πολύ παλιά και θα τραβήξει πολύ ακόμα, όσο τα προβλήματα παραμένουν ίδια ή μεγαλώνουν, όπως έγινε το περασμένο φθινόπωρο, όπου ο θεσσαλικός κάμπος πνίγηκε στην κυριολεξία. Καλλιέργειες και κτηνοτροφία μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκαν, σκορπίζοντας τον όλεθρο και το αδιέξοδο στους κατοίκους που βρίσκονται σε απόγνωση! Και φυσικό είναι να διαμαρτύρονται προς εκείνους που διαχειρίζονται την τύχη τους!..

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!..

«Δεν φτάνει η προκαταβολή που πήραμε για να ξανακαλλιεργήσουμε ή να ξαναφτιάξουμε κοπάδια», λένε οι πληττόμενοι και ζητούν από την πολιτεία να ενσκήψει ακόμη περισσότερο στα προβλήματά τους. Ζητούν εδώ και τώρα τα λεφτά τους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να βάλουν ξανά τις ζωές τους στο δρόμο της κανονικότητας.

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Η απάντηση από κυβερνητικά στελέχη είναι πως όλα θα γίνουν στην ώρα τους, καθότι λεφτόδεντρα κομματάκι δύσκολο να ξαναφυτρώσουν. Μέχρι Ιούνιο θα έχουν αποζημιωθεί όλοι τους λένε, και εκείνοι οι διαμαρτυρόμενοι είναι αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα μέχρι τον Ιούνιο!

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ;

Εντάξει, οι θεομηνιόπληκτοι της Θεσσαλίας έχουν δίκιο να βγαίνουν στους δρόμους, αλλά οι άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα για πού το βάλαν τόσο νωρίς; Όχι πως δεν έχουν προβλήματα οι αγρότες μας γενικώς, αλλά με τον τρόπο που διεκδικούν τα δίκια τους, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυσκολεύουν τους υπόλοιπους πολίτες, από τους οποίους προσδοκούν τις ενισχύσεις, αφού από τους φόρους τους θα αποζημιωθούν!

ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

Ζήσαμε στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις με τους δήθεν επαναστάτες των βουνών, των κάμπων και των διοδίων! Τότε που κάποιοι έταζαν παραδείσους και τα έδιναν όλα σε όλους για πάντα, για να κάνουν το εντελώς αντίθετο! Τα πήραν από όλους και μετά έβαζαν τον σκουσμό, όπως έγινε στις 5 Ιουλίου 2015 με το δημοψήφισμα-παρωδία που το ΟΧΙ της μέρας έγινε ΝΑΙ τα μεσάνυχτα!

❁ ΤΟ… ΣΠΡΩΞΙΜΟ!

Από το εμείς «σπρώχνουμε και δεν μας σπρώχνουν» του «Σπαρτιάτη», περάσαμε στο «τον ήπιαμε» της περιβόητης Τζάκρη, η οποία έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση, ανασύσταση… ανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για τεράστιο πολιτικό πολιτισμικό επίπεδο εθνοπατέρων, εθνομητέρων του ελληνικού «ΚΥΝΟβουλίου»…

■ ΟΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ…

Κάποτε στην ελληνική Βουλή ήταν κάποιοι που καταμετρούσαν εκείνους που είχαν μια διαφορετικότητα είτε στο ντύσιμο, είτε στο βάψιμο των μαλλιών, το μακιγιάζ και κυρίως όλων όσων είχαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό! Τώρα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και μια λησμονιά και καταλλαγή έχει πέσει και δίνουν ευλογίες και ευχές ακόμη και… για καλούς απογόνους!

❖ Η ΜΑΝΝΑ ΚΛΩΣΑ…

«Ο tempora o mores» θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς με όσα βλέπει να γίνονται στην ελληνική πολιτική σκηνή, με αφορμή τους γάμους των ομοφύλων, που φτάνουν ακόμη και στην καθιέρωση της «μάνας κλώσας» για να ολοκληρωθεί ο θεσμός της οικογένειας…

❁ ΜΑΖΙ ΤΑ… ΗΠΙΑΝ!

Τον «ήπιαν» λοιπόν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και θα μείνουμε με τον καημό αν ικανοποιήθηκαν από το «πιοτό» και αν υπήρξαν παρενέργειες και ποιες; «Δεν έχουμε τις αναμενόμενες καλές σχέσεις με τον αγροτικό κόσμο», παραδέχτηκε η Τζάκρη και φαίνεται πώς το… «κέρασμα» είναι από αυτή την αγροτιά, η οποία βρίσκεται σε ξεσηκωμό, τηρώντας το «έθιμο» λίγο πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά…

■ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…

Το «τον ήπιαμε» έχει να κάνει από τότε που ανέβαινε στα τρακτέρ ο αλησμόνητος (!) Αλέξης τους και υπόσχονταν να γκρεμίσει την Μέρκελ και όλο το σαθρό καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ήταν ο πρώτος που τον «ήπιε» και δεν έβγαλε τσιμουδιά όταν στη δική του κυβερνητική περίοδο υπέγραψε δυο μνημόνια!..

❖ Η… ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Πικρή αλήθεια και ομολογία μέρα μεσημέρι που τα «έπιναν» εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φάνηκε από την εκλογή αρχηγών που έκαναν. Όλοι… πιωμένοι πήγαν και έφεραν το ζεύγος Κασσελάκη και τον σκύλο τους για να κυβερνήσουν κάποτε τη χώρα μας…

❁ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ…

Τον «ήπιαμε» και δεν έχουμε μούτρα να ανέβουμε στα τρακτέρ και να κάνουμε επαναστάσεις τύπου Κιλελέρ, εννοούσε η Τζάκρη. Προφανώς επειδή τους πήραν χαμπάρι και δεν τους εμπιστεύονται. Άντε να βάλεις τον Κασσελάκη και τον Τyler με το σκυλάκι στο τρακτέρ του θεσσαλικού κάμπου και να στήνουν μπλόκο στους εθνικούς δρόμους, απαιτώντας εδώ και τώρα το δίκιο του αγρότη, του εργάτη και όλων των άλλων πληττόμενων από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

■ Ο Γ. ΑΥΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!

Ο κύβος ερρίφθη για πολυσυζητημένη υποψηφιότητα στις επόμενες ευρωεκλογές. Ο Γιώργος Αυτιάς πρέπει να πήρε πράσινο φως από το Μαξίμου να οδεύσει προς Ευρωβουλή, κάτι που ο χρόνος θα δείξει αν η πληροφορία της στήλης είναι έγκυρη…

❖ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

Αρκετές δεκαετίες στον χώρο της ενημέρωσης ο Γιώργος Αυτιάς, έχει δώσει δείγματα υπευθυνότητας με την οποία διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Το ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης από όποιο ΜΜΕ και αν πέρασε μόνο τυχαίο δεν είναι. Δικαιούται λοιπόν να οδεύσει προς την Ευρώπη, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας. Αν μάλιστα συγκριθεί με άλλα πρόσωπα, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι και μπορεί και θέλει να γίνει χρήσιμος για τη χώρα μας…

❁ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Μετά το ΟΚ που φαίνεται να πήραν Γ. Αυτιάς, Πύρρος Δήμας, μία άλλη πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οδεύει και εκείνη προς Ευρωβουλή, αφού προχθές έκανε και την ανάλογη μεταγραφή της στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης. Πρόκειται για πρώην μεγάλο στέλεχος και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ονόματι Εύη Χριστοφιλοπούλου που μεταπήδησε στη ΝΔ, που θα είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για την Ευρωβουλή. Καλοτάξιδη κι αυτή!

■ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ…

Με τόσες μεταγραφές από ολούθε προς ΝΔ, να δείτε που σε κάποια στιγμή δεν θα αναγνωρίζονται οι «γηγενείς» που τόσα χρόνια κρατούν Θερμοπύλες. Ρίξτε μία ματιά στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα και θα δείτε ποιος ήρθε από πού και ποιος είναι με ποιον…

❖ Η ΑΓΚΑΛΙΑ…

Μεγάλη αγκαλιά τελικά η ΝΔ, που ίδρυσε το 1974 ο Εθνάρχης και φέτος που κλείνει τα 50 χρόνια με πολλά από αυτά να την βρίσκουν στο τιμόνι του κράτους. Δεύτερη θέση σε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και μία απλή μικρή παρένθεση ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αλήθεια ποιος τον θυμάται; Οι ίδιοι οι Κασσελάκηδες φρόντισαν να τον «αποκαθηλώσουν» από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, για να πάψει να τους θυμίζει περασμένα μεγαλεία που ήταν και για κλάματα!

❁ Ο… ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ!

Κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο με έναν ρασοφόρο, που κρατά ξύλινη πελεκητή ράβδο και ξύλινους σταυρούς, ο οποίος ζητά από τους Έλληνες να πάρουν τα όπλα και να βγουν στα βουνά, για να εκτελέσουν όλους όσους θα στηρίξουν τους γάμους και όλα τα επακόλουθα!

■ ΜΑΝΙΑΚΟΣ!

Το μένος αυτού του κληρικού -αν είναι τέτοιος και δεν είναι ψεύτικος- δεν έχει αρχή και τέλος! Πρόκειται για άνθρωπο (;) που το μίσος έχει παντρευτεί την ψευτομαγία και νομίζει ότι έτσι προασπίζεται τα άγια και την νομιμότητα! Κληρικός που ζητά τη δολοφονία ανθρώπων και κυκλοφορεί ελεύθερος (!) -αν δεν είναι μαϊμού ρασοφόρος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.