Τολμηρά: Έσκασε μύτη ο Σπίρτζης!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

❁ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ!

«Πάμε κι όπου βγει» είναι το σλόγκαν διαχρονικά των Ελλήνων, που απλά στην περίπτωση του δυστυχήματος στην κοιλάδα των Τεμπών, επιβεβαιώθηκε με το πλέον τραγικό τρόπο. Καθημερινά όλοι μας λίγο-πολύ κάνουμε χρήση αυτού του δόγματος, προσθέτοντας «έχει ο Θεός»! Τι όμως και πόσα να κάνει ο Θεός, όταν ο δικός μας ζαμανφουτισμός φτάνει και ξεπερνά τα όρια των εγκλημάτων;

■ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ…

Οι διάλογοι πριν, κατά και μετά την τραγωδία στα Τέμπη αποδεικνύουν περίτρανα ότι ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα διέπεται από τη συνήθεια «αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, να τ’ αφήσουμε για αύριο», ή «αυτό που μπορεί να το κάνει ο διπλανός, γιατί να το κάνω εγώ;» Κάπως έτσι κυλά η ζωή σ’ αυτό το δύσμοιρο το κράτος, που ονομάζεται Ελλάδα παλαιόθεν…

❁ ΟΙ… ΓΚΟΜΕΝΕΣ!

Μετρούσαν τις γκόμενες οι σταθμάρχες και το θέμα τους είχε συνεπάρει τόσο που έβαλαν στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα, τα οποία τελικά έγιναν συντρίμμια. Μάθαμε ότι ο ένας είχε οκτώ γκόμενες που δεν μπορούσε να τις κάνει καλά και ο άλλος πιο ντελικανής του ευχόταν να τις χιλιάσει! Όπως σας τα γράφω. Οι διάλογοι έπαιξαν στα ΜΜΕ και αποκαλύφθηκε το… σοβαρό έργο που επιτελείται σε ένα τμήμα του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου, που για αυτού του είδους τα δικαιώματα ενίοτε κατεβαίνουν και σε απεργίες

■ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ…

Δεν προσφέρεται για οποιαδήποτε σπέκουλα το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά δεν παραγράφεται τόσο εύκολα από τη μνήμη του καθενός. Εκείνοι που προσπαθούν να το παραγράψουν είναι εκείνοι που το προκάλεσαν, είτε μη γνωρίζοντας τα κλειδιά είτε υποστηρίζοντας τέτοιου είδους κλειδοκράτορες.

❖ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

Διαχρονικές οι ευθύνες της πολιτείας που ανέχθηκε ή περιέθαλπε τέτοιου είδους καταστάσεις. Το πλιάτσικο διαχρονικό και τα αποτελέσματα τραγικά. Όμως ο σταθμάρχης Βασίλης ήταν εκείνος που διαχειρίστηκε το τελευταίο ταξίδι 57 ανθρώπων, κυρίως νέων. Ήταν, λέει, πρωτάρης στα 59 του χρόνια και όπως στο στρατό τα νεούδια βγάζουν τις αγγαρείες, έτσι κι αυτός αγγαρείες εποίησεν!

❁ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Μετά την τραγωδία άρχισαν οι αποποιήσεις ευθυνών. Μόνο ο Κυριάκος παραδέχτηκε τις ευθύνες, βάζοντας όμως στο κάδρο κι όλους τους προηγούμενους από το 2002 και δώθε που ξεκίνησε… ο εκσυγχρονισμός του ΟΣΕ και είκοσι ένα χρόνια μετά να μην ολοκληρώνεται με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

■ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ…

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και η λειτουργία των τρένων θα είναι όμοιες εκείνων της υπόλοιπης Ευρώπης, δεσμεύεται ο πρωθυπουργός στου οποίου τα χέρια έσκασε το δυστύχημα. Δεν έφταναν όλα τ’ άλλα κουσούρια: πανδημία, φωτιές, χιόνια, πόλεμος Ρωσοουκρανικός, αυξήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα. Έρχεται και το δυστύχημα στα Τέμπη να βάλει τον Κυριάκο και την κυβέρνησή του στο καναβάτσο. Αμαρτίες του παρελθόντος έρχονται στο σήμερα και λίγο πριν τις εκλογές προς εξόφληση.

❖ ΕΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ!..

Και εκεί που ήταν εξαφανισμένος για δέκα μέρες περίπου, σκάει μύτη στο ΣΚΑΙ ο περιβόητος Σπίρτζης που έπλενε τα χέρια του ως Πόντιος Πιλάτος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση έχει με την κακοδιαχείριση στα τρένα. Το έλεγε και το πίστευε ο άνθρωπος και αθώωνε παντελώς την επί 4 ½ χρόνια διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ. Ξέχασε ότι επί ημερών του υπογράφηκε η πώληση του ΟΣΕ στους Ιταλούς για 45 εκατ. ευρώ!..

❁ ΟΙ ΚΥΡ-ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ…

Εντάξει, να φταίνε οι σταθμάρχες με πρώτο τον κυρ Βασίλη που μπέρδεψε τα κλειδιά, αλλά όλα αυτά τα χρόνια πόσοι κυρ Βασίληδες πέρασαν από εκεί, πόσες διοικήσεις διορίστηκαν από τις κυβερνήσεις και πόσοι υπουργοί πέρασαν και δεν άγγιξαν; Στους διοικούντες, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες άλλες ευθύνες δεν θα αποδοθούν;

■ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ… ΚΩΜΩΔΙΑ!

Μετά την τραγωδία έρχεται η… κωμωδία που παίζει γενικά η αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί να επενδύσει πολιτικά πάνω από τα 57 φέρετρα. Το βλέπουμε καθημερινά από όλους εκείνους που έπεσαν από τα σύννεφα και βγαίνουν εντελώς από τις ευθύνες. Βγαίνει η κυβέρνηση και ανακοινώνει μέτρα ανακούφισης (αν μπορούν έτσι να χαρακτηριστούν) και αντιδρά η αντιπολίτευση, διότι δεν είναι στα μέτρα τους τα μέτρα.

❖ Ο… ΑΟΙΔΟΣ! 

Βγαίνει ένας Αγγελάκας, αοιδός στο επάγγελμα, και λοιδορεί τα μέτρα. Έτσι γίνεται σημαία των αριστερούληδων, που ανακάλυψαν τον νέο πατερούλη Στάλιν που σηκώθηκε από τον τάφο και άρχισε να κόβει βόλτες ανάμεσα στους Μπιμπίλες, που βγήκαν στο Σύνταγμα φωτογραφιζόμενοι προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

❁ Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ!

Μετά την εξαντλητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ο έρμος ο Γιάνης Βαρουφάκης με την σύζυγό του, είπε να τσιμπήσει κάτι σε ταβέρνα των Εξαρχείων. Και αντί να φάει κάτι… να λιγδώσει τ’ άντερό του, τις έφαγε για τα καλά και πήγε στον Ευαγγελισμό με τα πόδια! Εκεί τον περιέθαλψαν και τον άφησαν ελεύθερο να συνεχίσει κάπου αλλού το φαγοπότι του…

■ ΟΙ… ΜΠΡΑΒΟΙ!

Μετά το σπάσιμο της μύτης του ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακάλυψε τους δράστες του ξυλοδαρμού του, τους οποίους ο ίδιος αναγνώρισε! Και ήταν μπράβοι της νύχτας που κόβουν βόλτες στα Εξάρχεια τη νύχτα και όπου βλέπουν Βαρουφάκη τον περιποιούνται δεόντως! «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές… μπράβοι της νύχτας ήταν και φαίνονταν και με έδειραν επικαλούμενοι το ψέμα ότι εγώ ψήφισα μνημόνιο». Έγραψε ο Γιάνης και έδωσε συγχωροχάρτι στα παιδιά των Εξαρχείων, που είναι γνωστό ότι είναι εκείνα που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια το άβατον!..

❖ Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ! 

Για κακή όμως τύχη του Γιάνη, έρχεται ο Θεοδωρικάκος και συλλαμβάνει -μέχρι χθες- έναν από τους «μπράβους» που είναι ένας 17χρονος από τα Β. προάστεια που είχε «βάρδια» εκεί στην Βαλτετσίου και που έκανε αγνώριστη τη μύτη και γενικά τη μούρη του. Ήταν από τα παλικάρια εκείνα που κανακεύουν εδώ και χρόνια οι πάσης φύσεως κατσαπλιάδες, οι ίδιοι οι Γιάνηδες είτε με ένα «Νι» είτε με δύο. Μικρή λεπτομέρεια. Λίγο πριν, ο Βαρουφάκης είχε «πλακωθεί» με Ρώσο επειδή δεν ήθελε να ακούσει κακιά κουβέντα για τον σύντροφο Πούτιν!

❁ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ…

Το όλο αφήγημα Βαρουφάκη το χάλασε η ΕΛΑΣ, η οποία τσάκωσε τον «μπράβο» της νύχτας ο οποίος είναι περιπατητής των Εξαρχείων, συντροφεύοντας άλλους συντρόφους της αριστεράς και της αριστερότερης, που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια για τα οποία ο σύντροφος Ζαχαριάδης παραπονιέται ότι δεν ολοκλήρωσε την εκκαθάριση ο πρώην σύντροφος Θεοδωρικάκος!

■ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…

«Το παιδί μου και τα παιδιά όλων μας δεν γυρίζουν πίσω αλλά τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ένα βάλσαμο» τόλμησε να πει ένας δυστυχής πατέρας και τρώει το «ξύλο» της ζωής του από τους υπερασπιστές του Αλέξη, που όταν επισκέφθηκε το Μάτι και έγινε λόγος για αποζημιώσεις, είπε εκείνο το αμίμητο! «Και να σας δίναμε 2.000 ευρώ τι θα τα κάνατε; Θα τα τρώγατε!» Δύο κόσμοι εντελώς αντίθετοι…

❖ ΤΑ… ΟΡΦΑΝΑ!

Κι ενώ η χώρα ζει ένα μεγάλο δράμα κάποια ορφανά του Καραμανλή Β’, ψάχνουν τρύπες να τρυπώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος το λίθο βαλέτω Αντώναρος και φαίνεται να τον συνοδεύουν ο Αρούλης με τον Κύρτσο. Κάπου στο βάθος ίσως Ζώης-Τσιτουρίδης που έχουν βάλει στοίχημα να μας… σώσουν ως αριστερούληδες αυτή τη φορά. Εδώ θα είμαστε να το δούμε κι αυτό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.