Τολμηρά: Απάτητα βουνά

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

«ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ»…
Πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά» θα εφαρμοστεί από το υπουργείο περιβάλλοντος στο οποίο συμμετέχει και ο δικός μας Γιώργος Αμυράς ως υφυπουργός και αναφέρονται κάποια βουνά της χώρας που θα προστατευτούν από ανθρώπινες παρεμβάσεις.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ…
Δε γνωρίζουμε με ποια κριτήρια επελέγησαν αυτά τα βουνά, αλλά δεν είδα να συμπεριλαμβάνονται πουθενά τα βουνά του Σουλίου, τα οποία, απ’ ότι φαίνεται, δε συγκινούν κανένα ακόμη και από την ιστορική συμβολή τους στους εθνικούς αγώνες. Φαίνεται πως τα βουνά αυτά αφήνονται στην τύχη τους και στην επενδυτική μανία της ενεργειακής ενίσχυσης της χώρας μέσω ΑΠΕ!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ…
Το πρόγραμμα «Απάτητα Βουνά» ανακοινώθηκε από τον υπουργό κ. Σκρέκα και τον υφυπουργό Γ. Αμυρά ως κατάκτηση της πολιτείας έναντι στην ασυδοσία των επιχειρηματιών που φυτεύουν χιλιάδες ανεμογεννήτριες σε όλη την Ελλάδα. Και αυτά τα «Απάτητα Βουνά» είναι μόνο έξι σ’ όλη τη χώρα, ενώ αυτά που πατούνται και θα πατηθούν είναι χιλιάδες σ’ όλη τη χώρα, καθότι ο Θεός προτίμησε την Ελλάδα να την σπείρει με πέτρα και ιδιαίτερα την Ήπειρό μας! Άρα είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε με καταπατημένη Ολύτσικα και τα υπόλοιπα Τζουμέρκα τα περήφανα!

ΚΑΤΙ ΝΕΟ…
Εν τω μεταξύ, ο κ. Αμυράς μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι κάτι νέο σχεδιάζει το υπουργείο που σε συνεργασία με τον Αλ. Καχριμάνη, χωρίς να γίνεται πιο αποκαλυπτικός για λόγους που ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο. Δηλαδή, εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι και η τύχη μας δουλεύει, κ. υπουργέ; Θα τον αντέξουμε έναν τέτοιο σχεδιασμό απ’ όπου κι αν προέρχεται…

❁ Ο ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ…
Εγώ είμαι αυτοδημιούργητος ενώ ο Μητσοτάκης τα βρήκε έτοιμα. Κάτι τέτοιο φάνηκε να είπε ο Αλέξης και τινάχτηκε το διαδίκτυο στον αέρα από το γέλιο! Αυτοδημιούργητος με τη λέξη άεργος είναι δύο έννοιες αντίθετες μεταξύ τους και κλήθηκε ο «πατέρας» Φλαμπουράρης να βγάλει από το αδιέξοδο το γιό του φίλου του λέγοντας ότι το παιδί δεν πρόκανε να βάλει ένσημα γιατί έγινε βουλευτής και πρωθυπουργός!

■ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ!
Μη λες τέτοια Αλέξη μου περί αυτοδημιούργητου και σε μαλώσει κανένας Βαρδινογιάννης που, πως να το κάνουμε, κάποια ένσημα τα έχει κολλήσει. Λέω Βαρδινογιάννης επειδή θυμήθηκα εκείνες τις παρεούλες που κάνατε επί παντοδυναμίας σου στον πρωθυπουργικό θώκο!

❖ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ…
Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος έχει βάλει και καμιά δεκαριά χρόνια ένσημα σε καλοπληρωμένες, δε λέω, τραπεζικές θέσεις προτού γίνει βουλευτής και μετέπειτα πρωθυπουργός. Θα είχε ενδιαφέρον να δίνονταν στη δημοσιότητα τα βιβλιάρια ενσήμων πολλών πολιτικών που την είχαν δει σωτήρες χωρίς να κολλήσουν ένσημα. Έχουμε ένα σωρό τέτοιους και μάλιστα πολύ γνωστούς!

Διαβάστε τη συνέχεια με ενδιαφέροντα θέματα από την Ήπειρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.