Τολμηρά: Τσίπρας & Ανδρουλάκης… δυο σταγόνες νερό!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης

ΤΟΝ… ΞΕΘΑΨΑΝ!

«Ξέθαψαν» κι ένα Παυλόπουλο που ζήτησε ευθύνες από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, διότι πλήττεται η Δημοκρατία, όπως είπε από το Κομμένο της Άρτας. Κινδυνεύει η δημοκρατία τώρα και δεν κινδύνευε η Δημοκρατία το 2008 που οι όψιμοι σύντροφοι και υποστηρικτές του έκαιγαν την Αθήνα και δολοφονούσαν το Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια, όταν ήταν αρμόδιος υπουργός και ουδέποτε υπέστη καμία τιμωρία!

Η ΕΚΛΟΓΗ…

Γι’ αυτή του την ανοχή τότε, αργότερα τιμήθηκε με την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από εκείνους που σαν ιδέα είχαν κι έχουν τον μπαχαλακισμό. Τελικά πόσο κοντή μνήμη έχουν οι πολιτικοί μας! Θυμήθηκε ο Προκόπης το άδειασμα από τον Κυριάκο στην ανανέωση της θητείας του και ξέχασε την αγκαλιά της ΝΔ που τον κανάκευε επί δεκαετίες. Για χάρη του έπεσε η κυβέρνηση του Σαμαρά το 2015, όταν εκείνος τα είχε βρει με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ευτυχώς δεν ξεχνά ο λαός!

ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…

Τι και ποιον εκφράζει πλέον ο Προκόπης και όπου βρεθεί τραβάει μια κριτική στην κυβέρνηση για να βγάλει την υποχρέωση στον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας τροφή για γαυγητά από το ΣΥΡΙΖομάνι; Ο θεσμικός του ρόλος έχει τελειώσει και όταν χρειάστηκε να πει κάτι, το απέφυγε μη τυχόν και στεναχωρήσει την αγαπημένη του κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά οι απόψεις του τώρα και να μεταδίδονται αυτές υποχρεωτικά, λες και θ’ αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας; Είδα και το κλάμα που έριξαν κάτι Συριζόπουλα που η ΕΡΤ δεν πήρε σοβαρά τις δηλώσεις Προκόπη από το Κομμένο και προβλέπουν νέο στήσιμο μνημείου πεσόντων στο προαύλιο της ΕΡΤ. Ποιος; Ο Παυλόπουλος που νομιμοποίησε το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουλίου του 2015 και έκανε την Περιστέρα να πλαντάζει στο κλάμα κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Να τα θυμόμαστε και αυτά!

❁ ΟΙ… ΣΤΑΓΟΝΕΣ

Κάπου το διάβασα και συμφωνώ απόλυτα. Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Ανδρουλάκη μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού! Το ίδιο νόμισμα με δύο όψεις θα πρόσθετα για να ενισχύσω αυτή την άποψη. Σκέφτονται και κινούνται κατά τον ίδιο τρόπο με μοναδικό στόχο το καβάλημα της εξουσίας…

■ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ…

Ο μεν Τσίπρας ονειρεύεται να επανέλθει, αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, στην εξουσία για να εκδικηθεί όλους εκείνους που το 2019 τον αποκαθήλωσαν και το διατυμπανίζει παντού, λέγοντας ότι η ΔΦΑ (Δεύτερη Φορά Αριστερά) δεν θα είναι καθόλου ίδια με την ΠΦΑ!

❖ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Απειλούν τα ΣΥΡΙΖόπουλα να πάρουν κεφάλια, αν ποτέ οι Έλληνες αποφασίσουν να βάλουν το λαιμό στην γκιλοτίνα για να δοκιμάσουν αν αυτή είναι κοφτερή… Από τον Τσίπρα μέχρι τον Τζανακόπουλο και από τη Θεανώ μέχρι τον Παυλάρα από τσι Κρήτης τα βουνά και από όλα τα Τσιπρόπουλα, η μόνη ιαχή που ακούγεται είναι το «απάνω τους και τους φάγαμε!»

❁ Ο… ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ!

Κάτι τέτοιο σκέφτεται και ο Ανδρουλάκης που είδε φως και μπήκε στο ερημόσπιτο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είχε αρχίσει ψευτοανένδοτο που τελικά έχει μετατραπεί σε ψευτοανέκδοτο και νομίζει θα βάλει κόσμο στο μαντρί, μπας και κάποια στιγμή δει άσπρη μέρα ο ίδιος και οι λίγοι ακόλουθοί του.

■ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ!

Να δείτε που ο Ανδρουλάκης θα καταφέρει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στη βάση του 5-6% με όλα αυτά τα πανηγυρίσια που κάνει τον τελευταίο καιρό. Αυτή η υπόθεση της «επισύνδεσης» δεν έκανε τίποτα άλλο από το να βάλει βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα και να κάνει εκείνος τον καμπόσο!

❖ ΟΨΙΜΑ…

Κινδυνεύει λέει η δημοκρατία από τις… επισυνδέσεις από τις μυστικές υπηρεσίες και το ανακάλυψε ο Ν. Ανδρουλάκης όψιμα. Μια πρακτική που φαίνεται να ακολουθούνταν ανέκαθεν και που αν όλα βγουν στο φως της δημοσιότητας, έχουμε να δούμε πράματα και θάματα.

❁ ΟΙ ΦΟΒΟΙ…

Ενοχλούνται, λένε, από αναδρομική έρευνα γιατί φοβούνται μήπως βγουν στη φόρα δράκοι και γι’ αυτό δε θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα, φωτογραφίζουν κάποιοι τον Ν. Δένδια που επί συγκυβερνήσεως ΣαμαροΒενιζέλου ήταν προϊστάμενη αρχή της ΕΥΠ. Τότε έφταιγε, κατ’ αυτούς, ο προϊστάμενος της ΕΥΠ, ενώ σήμερα φταίει ο πρωθυπουργός!

■ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ…

Γι’ αυτό σας λέω, ο Ανδρουλάκης έχει αρχίσει να γίνεται το παρακολούθημα του Πολάκη και έτσι έχει την απαίτηση να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και ο ίδιος να καθίσει σε καρέκλα πρωθυπουργική!

❖ ΌΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ!

Όλα στη φόρα λέμε εμείς και όποιος αντέξει. Όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα όποια κι αν είναι αυτά. Αλλιώς ας ρίξουν στάχτη στα μάτια και ας μας αφήσουν στην ησυχία μας και μη μας ζαλίζουν με φλύαρες σκέψεις και πράξεις.

❁ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…

Το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» επικράτησε στην περίπτωση ενός ψευτονταή κρητικού βουλευτή, που πήγαινε βολίδα σε δρόμο της Κρήτης γράφοντας στα… από τέτοια του τον ΚΟΚ. Όταν η τροχαία τον συνέλαβε για παραβάσεις και τον «ζωγράφισαν» καταλλήλως, τότε άρχισε τις πολακιές του «θα σας κάνω, θα σας ράνω», για να κάνει την… κότα όταν οι αστυνομικοί της Κρήτης τον έκανα «σιουρ» από τις δημόσιες θέσεις που πήραν.

■ Ο ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΣ…

Αυτόν τον ψευτονταή βουλευτή του κοινοβουλίου συνέδραμε ο πρώτος διδάξας τα νταηλίκια Π. Πολάκης, ο οποίος ανέλαβε εκείνος να πάρει το αίμα πίσω εκ μέρους του συντρόφου του Νίκου Ηγουμενίδη, του οποίου ο πατέρας είχε αντιδικτατορική δράση και πάνω σ’ αυτά τα παράσημα πάτησε κι έγινε βουλευτής.

❖ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ! 

Τσιμουδιά όμως για τις συνεχείς οδικές και οδηγικές παραβάσεις του που γι’ αυτόν, απαγορευτική προσπέραση σε διπλή γραμμή και οδήγηση σε αντίθετη κατεύθυνση, ήταν καθόλα νόμιμη! Το ανάθεμα στους αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους, όπως κάνουν καθημερινά και σε όλους εμάς. Το ζήτημα θα το διευθετήσουν ομού με τον Πολάκη όταν ξαναέλθουν στην εξουσία!

❁ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ…

Ένας ΚΝίτης είπε άλλον ΚΝίτη και πήραν φωτιά τα ΚΝίτικα τόπια! Βγαίνει ο Τσίπρας και αποκαλεί Κνίτη τον Τάκη Θεοδωρικάκο και παίρνει αμπάριζα το ΚΚΕ και μας πληροφορεί ότι τους εξωπέταξε και του δυο από την ΚΝΕ όταν ολοκλήρωσαν τις «σπουδές» τους στο μεγάλο ΚΝίτικο σχολείο!

■ ΞΕΣΧΟΛΙΣΑΝ!..

Και ο Τσίπρας και ο Θεοδωρικάκος ξεσχόλισαν από σχολείο της ΚΝΕ και αφού είδαν, άκουσαν, έκαναν, τότε τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους κι ο ένας κοιτάει ανατολή κι άλλος δύση! Ο Θεοδωρικάκος «τιμωρήθηκε» να υπηρετεί και την ΕΛΑΣ, που κάποτε ήταν «οι μπάτσοι» και ήταν οι κυριότεροι εχθροί!

❁ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ… 

Από την άλλη μεριά, αυτός ο πρώην ΚΝίτης Αλέξης Τσίπρας, έκανε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο γνωστών δεξιών πεποιθήσεων και μαζί, εκτός των άλλων, ξεπούλησαν την Μακεδονία. Να μην το ξεχνάμε!

■ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…

Εν τω μεταξύ, έτερος Κνίτης της ίδιας σχολής και ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος κι εκείνος όταν ξεσχόλισε τον Κνιτισμό πήγε κατά ευρωκοινοβούλιο μεριά για ανθρωπιστικές «σπουδές». Αυτές οι «σπουδές» φαίνεται να του έβαλαν μυαλά σοσιαλιστικού τύπου και μετακινήθηκε κάπως πιο κεντρικά, για να καλύψει το κενό στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που μια ορφάνια την έζησε και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα την ζήσει ακόμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.