Το “σύνδρομο” Αυτιά

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Ακούστηκε ότι ο Αυτιάς μπορεί να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Καταρχάς, η κριτική σε μια επιλογή που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, είναι κυρίως φιλολογικού, θεωρητικού περιεχομένου. Μπορεί να αδικεί την παράταξη και τις πραγματικές προθέσεις της.

Αν όμως όντως επιβεβαιωνόταν η είδηση, τι θα σηματοδοτούσε; Πόσο θα βοηθούσε ή θα ζημίωνε εκλογικά; Αρκεί το επιχείρημα “αν δεν σας αρέσει μην τον σταυρώσετε”;

Μια μεγάλη, πολυσυλλεκτική παράταξη είναι απαραίτητο να διαθέτει υποψηφίους διαφορετικών χαρακτηριστικών που απευθύνονται σε ξεχωριστές κοινωνικές ομάδες. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο αν στο παρελθόν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι υπήρξαν επικριτικοί για το κόμμα που τους φιλοξενεί. Αυτό που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι αν η συνολική εικόνα και δράση του δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

Αν δηλαδή δεν υπήρξε απλά επικριτικός αλλά αξιοποίησε κάθε δυνατότητα για να παραπλανήσει την κοινωνία, βοηθώντας στην κατάληψη της εξουσίας από τον ιδεολογικό σου αντίπαλο.

Αν αναπαρήγαγε φαιδρά και επικίνδυνα επιχειρήματα που απλοποιούσαν σοβαρά ζητήματα, εξαγριώνοντας την κοινωνία.

Αν αντιπροσωπεύει έναν αξιακό πυρήνα, ακραίου λαϊκισμού που υποτίθεται ότι ως παράταξη αντιμάχεσαι.

Ορισμένες υποψηφιότητες που θολώνουν το κεντρικό σου μήνυμα κι αποπροσανατολίζουν είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν λιγότερα από όσα θα αφαιρέσουν. Ίσως φέρουν κάποιες ψήφους αλλά θα αφαιρέσουν, πέρα από ένα κρίσιμο εκλογικό σώμα, και πιο σημαντικά στοιχεία όπως αξιοπιστία, συνοχή, εμπιστοσύνη.

One thought on “Το “σύνδρομο” Αυτιά

  • 04/02/2019, 02:15
    Permalink

    Ελεος πιά μέ τίς “κουλές” υποψηφιότητες.! Τόσοι υπέροχοι άνθρωποι υπάρχουν, πατριώτες, έντιμοι καί παράλληλα επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, γιά νά τούς ζητηθεί νά συμμετέχουν στό ψηφοδέλτιο τής ΝΔ. Καί ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ πιάνει καό βάζει, όλους όσους αποδεδειγμένα μάς έβλαψαν , καθώς καί όλα τά ρετάλια της αριστεράς?, Ωραία τί ακριβώς επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νά μάς αποδείξει? Ότι ετοιμάζεται νά φτιάξει μία κοινοβουλευτική ομάδα τής ΣΥΜΦΟΡΑΣ που ΔΕΝ θά τούς εμπιστευόμαστε εκ προοιμίου?.! Λοιπόν καλά είναι νά μήν παίρνουν τά μυαλά του, αέρα από τις δημοσκοπήσεις, διότι αν ΔΕΝ έχει σοβαρούς ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ καί αξιόλογους υποψηφίους νά ψηφίσουμε, θά στραφούμε ΑΛΛΟΥ.! ΜΗΝ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.