Το ψηφοθηρικό πυροτέχνημα της θρησκευτικής ουδετερότητας

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Πρέπει να το βάλει στο Σύνταγμα ο Τσίπρας , για να σεβόμαστε ο ένας τη θρησκεία του άλλου; Τι θέλει να παραστήσει ο θεατρίνος ; Τον Μ. Κωνσταντίνο που θέσπισε το διάταγμα των Μεδιολάνων (Μιλάνου ) το 313 μ. Χ. για να σταματήσει τους διωγμούς κατά των Χριστιανών; Τώρα διώκει κάποιος, κάποιον άλλον στην Ελλάδα για τη θρησκεία του; Έτσι το βλέπει, γιατί αυτός μέσα του διώκει τους πάντες ως ανθρωποδιώκτης. Είναι εσωτερικό του πρόβλημα και όχι μόνο.

Έχει πρακτικούς λόγους να το κάνει; Φυσικά, έχει συμφέροντα όπως πάντα. Να πάρει ψήφους απτούς μετανάστες , να τους βάζει στο Δημόσιο να μεταλλάξει τη συνείδηση των Χριστιανών ότι στη χώρα σας έχετε τα ίδια δικαιώματα με τους μετανάστες κ.α. Να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο ήρθε. Να αλλοιώσει ο, τι μπορεί από Ελλάδα.

Θα ρωτήσει κάποιος. Οι ιεράρχες τι κάνουν; Το έχουμε αντιληφτεί όλοι ότι το 95% των σημερινών ιερέων , ψαλτών κλπ, δεν το ενδιαφέρει στην ουσία τίποτα άλλο, μόνο μη τους κόψει κάποιος τον μισθό από το κράτος. Επιδιώκουν επίσης ν αυξάνουν την περιουσία τους και να μη τους ζητά τίποτα το κράτος. Βρίσκουν τρόπους για να το κάνουν αυτό. Το δίδαξε ο Χριστός αυτό;

Όλοι εμείς που πιστεύουμε στη Χριστιανική Διδασκαλία, δεν περιμένουμε τον Τσίπρα που δεν πιστεύει τίποτα και σε τίποτα παρά μόνο στο συμφέρον του, στην υποτίμηση των ατόμων και στην υλη να μας υποδείξει τι θα πιστέψουμε και πώς θ αντιδράσουμε στους δίπλα μας. Ένα άτομο που μισεί τον εαυτό του και τους συνάνθρωπους του και βγαίνει με το σύνθημα <η θα τους τελειώσουμε η θα μας τελειώσουν> θα μας υποδείξει ουδετερότητες όταν ο Χριστός δίδαξε “Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”;

Τι ξέρει το συμφεροντολογικό απνευμάτιστο άτομο που του κινούν τα νήματα και διαβάζει ό,τι του γράφουν; Ένα άτομο που δεν είχε κάνει καμία δουλειά στη ζωή του και είπε άπειρα ψέματα για να βγει να λεηλατήσει; Είναι πολύ μικρός, ασήμαντος αυτός, να μιλήσει για Πίστη ουσιαστική .

Μέσα στο φόβο τους ,ακούμε και τους δημοσιογράφους να λένε. Η Πίστη είναι θέμα του καθενός ατόμου. Φυσικά αυτό είναι γνωστό. Γιατί το κάνει τώρα ο Τσίπρας, δεν το αναλύουν μη χάσουν .

Όταν απογυμνώνεται ο σκοπός της ουδετερότητας προβάλλεται καθαρά η ζημία που γίνεται στο μυαλό των ευάλωτων ατόμων ,αφού τους την υπαγόρευσε ένας απνευμάτιστος θεατρίνος. Το έχουν αντιληφτεί αυτό οι φοβισμένοι που θέλουν να κάνουν τους μοντέρνους και κάνουν τους ισαποστάκηδες και σ αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.