Το νοσοκομείο Ρόδου πάσχει σοβαρά από έλλειψη γιατρών ακούει κανείς;

Πάσχει σοβαρά  και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, το νοσοκομείο Ρόδου από έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Παρά την αύξηση των  αναγκών και  τις αλλαγές που έγιναν για να μπορέσει το νοσοκομείο να  καλύψει περιστατικά που έχουν να κάνουν με τον φονικό ιό, με την σύμπτυξη των δύο παθολογικών κλινικών σε μια και την δημιουργία ξεχωριστού τμήματος επειγόντων περιστατικών ιατροί δεν έχουν προσληφθεί.

Οι  γιατροί, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, παλεύουν να καλύψουν τα πάντα χωρίς βοήθεια.

Το πρόβλημα αναδεικνύει για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών με ανακοίνωση, με την οποία ζητά ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος με ιατρικό προσωπικό.  Αν αυτό δεν γίνει ελλοχεύει ο κίνδυνος  να προκύψουν κενά εφημέρευσης το ΤΕΠ.

«Σε ένα Νοσοκομείο με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ιδίως σε νευραλγικά τμήματα, όπου καθημερινά έχουμε νέες αποχωρήσεις ιατρών, που λειτουργεί στα όρια των αντοχών του κατάκοπου προσωπικού, κανείς δεν περισσεύει.Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς για την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας με δεδομένη πάντα την ασφαλή λειτουργία τους ώστε να μην προκύψουν κενά εφημέρευσης στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου», επισημαίνουν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το ιατρικό προσωπικό του ΓΝ Ρόδου καταβάλλει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ταυτόχρονα να εφαρμόσει με ασφάλεια τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης και διαχείρισης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης με συμμετοχή των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου πραγματοποιείται διαλογή των ύποπτων περιστατικών στην είσοδο του Νοσοκομείου ενώ έχει δημιουργηθεί ειδικός απομονωμένος χώρος υποδοχής/εξέτασης των πιθανών κρουσμάτων.

Επιπλέον, έχει συσταθεί μονάδα νοσηλείας για την παρακολούθηση των ύποπτων ή/και θετικών στον ιό περιστατικών. Οι ανωτέρω δράσεις προϋποθέτουν φυσικά την αποκλειστική και διαρκή ενασχόληση ιατρών με τα εν λόγω περιστατικά, ιατροί οι οποίοι μετακινήθηκαν από τις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα έγινε σύμπτυξη των δύο παθολογικών κλινικών ώστε να παραμείνουν ελεύθερες κλίνες αν προκύψει ανάγκη. Η μετακίνηση πέντε ειδικευμένων και δύο ειδικευόμενων ιατρών στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων δημιουργεί σημαντικό κενό στην κάλυψη του προγράμματος εφημέρευσης των κλινικών του Νοσοκομείου αλλά κυρίως του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Οι διαχρονικά επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου μας για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό έγιναν μεσούσης της πανδημίας ακόμη πιο επιτακτικές. Ζητήθηκε τόσο από το Σύλλογο μας όσο και από τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου η απόσπαση ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τα ΚΥ για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με τη συμμετοχή τους αποκλειστικά στο πρόγραμμα εφημέρευσης, αίτημα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως, ενώ βαίνουμε σταδιακά προς τη θερινή περίοδο.

Σε ένα Νοσοκομείο με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και ιδίως σε νευραλγικά τμήματα, όπου καθημερινά έχουμε νέες αποχωρήσεις ιατρών, που λειτουργεί στα όρια των αντοχών του κατάκοπου προσωπικού, κανείς δεν περισσεύει.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς για την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας με δεδομένη πάντα την ασφαλή λειτουργία τους ώστε να μην προκύψουν κενά εφημέρευσης στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Πηγή: NotosMedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.