Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ν.Δ. παίρνει στα σοβαρά τον Ν. Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε περιδίνηση. Ο τρόπος παρακολούθησης και η κράτηση της Καϊλή έχουν άμεση αναφορά στην επισύνδεση Ανδρουλάκη.

Δεν χρειάζεται ο Πέτρος Μάρκαρης να βάλει τον αστυνόμο Χαρίτο να το εξηγήσει. Οταν κάποιος είναι σε άμυνα, μπορεί να υπερασπιστεί όπως νομίζει τον εαυτό του. Ο Ανδρουλάκης βρίσκεται ενώπιον των πολιτών ακάλυπτος. Από επιλογή του.

Ποιος άλλος θα απέρριπτε την πρόσκληση του διοικητή της ΕΥΠ, πρέσβη Θέμη Δεμίρη, να πληροφορηθεί το λόγο του αιτήματος των ξένων μυστικών υπηρεσιών για την επισύνδεση του τηλεφώνου του, όταν μάλιστα αναφέρονται «λόγοι εθνικοί». Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκαν οι υπηρεσίες, στις Βρυξέλλες, που παρακολουθούσαν και την Καϊλή.

Ο Ν. Ανδρουλάκης από το 2001 ήταν στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Το 2013 εκλέχτηκε γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Το 2014 έγινε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Είναι αρχηγός κόμματος από τον Δεκέμβρη 2021. Αύριο θα είναι επικεφαλής κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης και επιτρέπει στους πάντες να υποθέτουν οτιδήποτε εις βάρος του; Δηλαδή εις βάρος του ΠΑΣΟΚ το οποίο εκπροσωπεί;

Εναν σύμβουλο όχι της επικοινωνίας αλλά της προκοπής αν είχε θα του έλεγε: «Πήγαινε να μάθεις ποιες αιτίες επικαλούνται, γιατί μπορεί μεθαύριο να τις δούμε πρωτοσέλιδο σε καμιά βελγική εφημερίδα και να τρέχουμε». Δεν χρειάζεται να είσαι Μις Μαρπλ για να το περιμένεις.

Μετά την υπόθεση Καϊλή, ο Ν. Ανδρουλάκης νιώθει ασφαλής ότι -πλην του αιτήματος προς τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες- οι ανάλογες υπηρεσίες στις Βρυξέλλες, που δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν «για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης όχι μόνον την τηλεφωνική παρακολούθηση αλλά και όλα τα μέσα που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία»- δεν τον έχουν παρακολουθήσει; Τα «σύγχρονα» μέσα παρακολούθησης λέγονται και «κακόβουλα λογισμικά», όταν τα χρησιμοποιούν ιδιώτες. Εδώ μιλάμε για «υπηρεσίες κρατικές που προστατεύουν την ασφάλεια του κράτους».

Ο Ανδρουλάκης επιχείρησε να συνδέσει την Καϊλή με τη Νέα Δημοκρατία. Λες κι είναι ευρωβουλευτής στη Νέα Δημοκρατία. Προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Εκλεγμένη από νεοδημοκράτες! Αντί να δει πώς θα ελέγξει τους συνειρμούς που ανακαλούνται με την υπόθεση Καϊλή για τα κολοσσιαία σκάνδαλα διαφθοράς και χρηματισμού που καταρράκωσαν το ΠΑΣΟΚ -σκάνδαλο Κουτσόγιωργα με Κοσκωτά, εξοπλιστικά στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου- επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Μα τι νομίζει κι αυτός; Οτι ακόμη οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ τρώνε χορτάρι;

Αντιλαμβανόμαστε ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αλλά ας συγκρατηθεί λιγάκι. Ας αναλογιστεί, ψύχραιμα, μετά το νωπό σκάνδαλο Καϊλή -που ανακαλεί το παρελθόν- ποιος θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Οσο ο ίδιος συνεισφέρει στη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ τόσο γρηγορότερα η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να μετράει…

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.