Το έργο της απελευθέρωσης

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Δεν πρέπει μόνο να απελευθερωθούμε από μια μορφή σκλαβιάς, πρέπει να πάμε και μπροστά. Αν δούμε την αναλογία που υπάρχει με τις χώρες που απελευθερώθηκαν με την πτώση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη και σε ποια οικονομική κατάσταση ήταν, πρέπει να πάρουμε μαθήματα αντοχής και αποκατάστασης. Βέβαια το καλό είναι ότι εμείς δεν ζήσαμε δεκαετίες αυταρχικού συστήματος και πιο γρήγορα αντισταθήκαμε σε αυτό το εκφυλισμένο σύστημα.

Αλλά πόσοι συμβιβάστηκαν με αυτό και δεν είπαν τίποτα για την αντίσταση του ελληνικού λαού, άλλωστε συμμετείχαν και σε επεισόδια εναντίον του ειδικά για τον νέο Μακεδονικό Αγώνα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να περάσουμε από μια διαδικασία διόρθωσης κατά αναλογία με αυτή που έχουμε με τις γενοκτονίες. Η Ελλάδα όσο παράξενο και αδιανόητο κι αν φαίνεται πρέπει να περάσει από αυτή τη διαδικασία για να απελευθερωθεί από όσα μέτρα έχουν παρθεί εναντίον της από ένα σύστημα που ακολούθησε κατά γράμμα, λες και δεν ήξερε να κάνει τίποτα άλλο.

Το πρόβλημα είναι ότι λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο, ενώ η ιστορία μάς είχε ήδη μάθει ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αυτό το σύστημα για μια κοινωνία και ειδικά για ένα λαό της ελευθερίας. Έτσι έχουμε ακόμα πολύ έργο για ν’ απελευθερωθούμε.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43874&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.