Τι κερδίζουν Τσίπρας – Ιερώνυμος με τη συμφωνία;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Πρωτίστως θα βγαίνουν όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα λένε σαν να έχουν καταπιεί μαγνητόφωνο, ότι μειώθηκαν κατά 10χιλ οι Δ.Υ. Ουσιαστικά και οικονομικά ψέματα δηλαδή για εντυπώσεις, αφού πάλι θα πληρώνονται από τους φόρους μας.

Αυτές τις 10χιλ θα προσπαθήσει μέχρι τις εκλογές να τις αναπληρώσει στο Δημόσιο με τσιράκια του, χωρίς να φαίνονται υπεράριθμοι. Παράλληλα θα πληρώνονται και αυτοί από τους φόρους μας. Συγχρόνως θα βγάζουν τους πάντες τρελούς ότι δεν κάνουν προσλήψεις σύμφωνα με τους αριθμούς. Πολλές ψήφοι από μη σκεπτόμενους.

Με αυτόν τον πονηρό τρόπο ικανοποιεί τους άθεους κα άθρησκους, δηλαδή συσπειρώνει τους δικούς του που είχαν απομακρυνθεί, λόγω του ότι είναι φίλο αμερικανοί κα γερμανό-υπηρέτες. Αρκετές ψήφοι από μη σκεπτόμενους επίσης.

Οι ιερείς δεν θα μπορούν να πουν ότι τους διαχώρισε, αφού δεν τους ενδιαφέρει για κάτι άλλο , εκτός από τον μισθό τους. Θα υπάρχει γραμμή να λένε στους θρησκόληπτους , “έτσι έπρεπε να γίνει για τον λαό, ο θεός το αποφάσισε κλπ”. Οπότε οι ιερείς και ψάλτες δε θα τους φύγουν επειδή είναι μη σκεπτόμενοι.

Οι θρησκόληπτοι θ’ αφήνουν πολύ περισσότερα χρήματα στις εκκλησίες. Έχουν πολύ καλούς τρόπους οι ιερείς να τα παίρνουν από αυτόν τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι οι παλαιό-ημερολογίτες ιερείς που δεν πληρώνονται από το κράτος, λόγω ψυχολογίας του κόσμου , αποκτούν πολύ περισσότερα χρήματα από τους ιερείς του νέου ημερολογίου. Άρα ωφελούνται οικονομικά και οι ιερείς, γιατί ο κόσμος θα τους “λυπάται” και θα τους δίνει πολύ περισσότερα.

Ο μισθός των ιερέων θα δίνεται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με άλλη μορφή, οπότε τα συσσίτια θα δίνονται από την εκκλησία στους έχοντες ανάγκη, για να μη γίνεται κοινωνική έκρηξη. Οπότε βολεύονται και σ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όσο για την περιουσία της εκκλησίας, έχουν πολλούς τρόπους οι παππάδες να την αυξήσουν αμέσως. Πείθουν ηλικιωμένους και όχι μόνο στην εξομολόγηση να γράφουν την περιουσία τους στην εκκλησία, οπότε για αυτούς δεν υπάρχει ουσιαστικό θέμα.

Όλους εμάς που πιστεύουμε στη Χριστιανική Διδασκαλία και ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ιερείς σήμερα αποβλέπουν στο συμφέρον τους , δεν μας ενδιαφέρει από πού θα παίρνουν τον μισθό τους οι ιερείς. Είναι δικό τους θέμα.

Μας ενδιαφέρει να ενστερνίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο τη Χριστιανική Διδασκαλία και να το αποδεικνύουν με πράξεις στη ζωή τους, ώστε να αποτελούν πρότυπο για τ άτομα που επηρεάζονται. Να μην απαιτούν υλη και να μη κάνουν συνεννοήσεις με τον απνευμάτιστο μεσίτη-Τσίπρα, όπως δεν θα έκανε ο Χριστός. (Άλλο να τον συγχωρούν χωρίς συμφέροντα και να του κάνουν θεραπεία πνευματική )

Αν δεν τους εκφράζουν αυτά, καλό για την κοινωνία είναι να μη χειροτονούνται ιερείς.

Τα κριτήρια της χειροτονίας θα τ’ αλλάξουν μέσα σε όλα αυτά; Ποια θα είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.