Θαύμα- θαύμα! Έγινε ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννακής

ΘΑΥΜΑ!
Θαύμα- θαύμα! Έγινε ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας! Οι ιερείς θα διωχθούν από το δημόσιο και θα υπαχθούν στη δικαιοδοσία του Ιερώνυμου, ο οποίος θα τους πληρώνει από τα λεφτά που θα του δίνει ο Τσίπρας, ο οποίος θα τα παίρνει από το δημόσιο, το οποίο θα τα παίρνει από τους φορολογούμενους Έλληνες όπως γίνεται και τώρα!

ΟΙ ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ…
Μπαγάσας και μπαγκαπόντης ο Πρωθυπουργός, παρόμοιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος επιδιώκει τα καλά και ωφέλιμα κι άστους να κουρεύονται! «Παραδίδω στην πυρά τους παπάδες, θυσία στην αριστερά και μην ακούσω τσιμουδιά», ήταν η θέση του ιεράρχη Ιερώνυμου κατά κόσμον Λιάπη. «Παραδίδω τους παπάδες στην αριστερά και φάτε τους», ήταν η απόφαση του άθεου Έλληνα Πρωθυπουργού!

ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!..
Όλα καλά καμωμένα για Κυβέρνηση – Πολιτεία – Εκκλησία: Στα σκυλιά οι παπάδες για να ικανοποιηθεί το αριστερό «εκκλησίασμα» που ποτέ δεν μπόρεσαν να συγχωρήσουν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δίδασκαν την δεξιά του Κυρίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν στην υπηρεσία της κιόλας.

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ…
Ποτέ δεν συγχώρεσαν και δεν είδαν με καλό μάτι τον παπά οι αριστεροί και όσο τον συναντούσαν μπροστά τους ήταν σαν να βλέπουν το χειρότερό τους εχθρό. Από αυτούς τους «εχθρούς» προσπάθησε να απαλλάξει το αριστερό ακροατήριο ο Τσίπρας συλειτουργούντος του φανερού πλέον αριστερού Ιερώνυμου, ο οποίος ανάθεμα αν αντιλαμβάνεται πλέον τι ποιεί η αριστερά ενάντια στη δεξιά!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Παραμύθι στο παραμύθι Ιερώνυμος – Τσίπρας. Διώχνει τους παπάδες από το δημόσιο και τους αφήνει στο έλεος των δεσποτάδων. Τους δίνει 200 εκατ. ευρώ το χρόνο και μπαίνει με χέρια και πόδια στην εκκλησιαστική περιουσία για συνδιαχείριση. Για ποια εκκλησιαστική περιουσία, ποια συνδιαχείριση, με ποιο όφελος… Κύριος οίδεν! Αρκεί να βγει προς τα έξω ότι ο Τσίπρας έβαλε χέρι στην Εκκλησία και ο Ιερώνυμος απολαμβάνει την ουδετερότητά της.

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ…
Με τον διωγμό 10.000 ιερέων από το δημόσιο αδειάζουν 10.000 θέσεις για να το φορτώσει με τα παιδιά των υπογείων της Κουμουνδούρου, τα οποία σήμερα σιτίζονται τρολάροντας. 0,60 λεπτά παίρνουν αυτά τα παιδιά για κάθε βρισίδι στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τους δικούς τους λιβανιστές οι οποίοι θα λιβανίζουν καλύτερα και περισσότερο το σύστημα Τσίπρα – Πολάκη και μη ξεχάσω τον Καρανίκα!

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ…
Θέλω το Γερμανικό σύστημα κι όχι το Γαλλικό είχε πει ο Ιερώνυμος και δεν του χάλασε χατήρι ο φίλος του ο Αλέξης! Του έκανε ένα ΓαλλοΓερμανικό σύστημα. Διώχνει τους ιερείς από το δημόσιο, αλλά τους πληρώνει από χρήματα δημοσίου. Στη Γαλλία οι ιερείς δεν ανήκουν στο δημόσιο και πληρώνονται από έσοδα της Εκκλησίας, ενώ στη Γερμανία είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ!
«Έκανα ειλικρινή διάλογο ιστορικού χαρακτήρα με τον Αρχιεπίσκοπο. Πιστεύω, πιστεύω, πιστεύω, πιστεύω…». Αλέξης Τσίπρας, ο κατά δήλωσή του άθεος και σατανικός στις σκέψεις και στις πράξεις. Ειλικρίνεια και Τσίπρας μπορεί να υπάρξει;

ΤΑ ΟΡΙΑ…
Δεν λέω να μη συζητηθούν οι σχέσεις Κράτους κι Εκκλησίας και να μπουν όρια μεταξύ τους. Εκείνο που δεν μπορώ ν’ αντέξω είναι το παραμύθι στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας Αρχιεπίσκοπος μειωμένης αντίδρασης κι απόδοσης με έναν σαλντιμπάγκο της πολιτικής που το ψέμα το έχει κάνει επάγγελμα από τον καιρό που γεννήθηκε. Αυτό το ψέμα έρχεται να ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος ακολουθούμενος από μερικούς άλλους δεσποτάδες του χεριού του ή του χεριού τους!

Η ΚΟΛΑΣΗ…
Δυστυχώς οι ίδιοι οι ιεράρχες άνοιξαν την πόρτα της κόλασης την οποία θα διαβούν πρώτοι. Μόνο έτσι θα αισθάνεται σίγουρη η αριστερά ότι μπορεί και να οραματίζεται ένα άλλο αύριο για την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Όχι, δεν είμαι με τους μεγαλόσταυρους που το ράσο τους σκεπάζει ένα σωρό «πράματα» και «θάματα….

ΑΠΟΡΙΑ… ΨΑΛΤΗ!
Ας μου λύσει κάποιος την απορία: Ο Αλέξης ήταν κρυπτοχριστιανός και Θεοσεβούμενος ή ο Ιερώνυμος κρυπτοαριστερός και άθεος; Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που είδαμε, ακούσαμε και ζούμε τις μέρες του διαχωρισμού κράτους κι εκκλησίας, οι οποίες είναι πολύ γιαλαντζί μωρ’ αδελφάκι μου!

ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ…
Καλά, μη κάνετε έτσι, λέμε και καμιά μ…ία να περνάει η ώρα, ήταν η θέση του Ιωάννη Λιάπη την επόμενη μέρα της ιστορικής (;) συμφωνίας. Δεν κάναμε καμιά συμφωνία, αλλά γραδάραμε προθέσεις, είπε όταν διεπίστωσε την οργή των άλλων μητροπολιτών και κυρίως των ιερέων, τους οποίους σιγά μη τους ρωτούσε ο «αρχηγός» τους. Έχει να γίνει της κολάσεως…

https://proinoslogos.gr/

One thought on “Θαύμα- θαύμα! Έγινε ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας!

  • 12/11/2018, 13:35
    Permalink

    Καλά το έγραψες , λέμε και καμιά μ…κία για να περνάει η ώρα. Μόνο που αυτή όταν βγαίνει από γεροξ……τι είναι ζούφια, δεν είναι γόνιμη. ΥΓ. Εδώ σηκώνει έκτακτη σύνοδο ιεραρχίας με πρόταση την εκθρόνιση, ας μην περιοριστούν στις χαλαρές ανακοινώσεις. Που είναι τώρα ο λαλίστατος Ζακύνθου.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.