Τα Πανεπιστήμια με τα… στρατιωτάκια του Πολάκη

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

κ. Πολάκη όποιος θέλει να αναπτύξει ενδιαφέροντα επιδιώκει την κατάργηση του άσυλου.

Επειδή δε θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας στρατιωτάκια κανενός (όπως είπατε) που τα βάζει για καταλήψεις για το συμφέρον του, επειδή τα παιδιά μας θέλουμε να έχουν ενδιαφέροντα επιδιώκουμε την κατάργηση του ασύλου.

Ποια ενδιαφέροντα θέλουμε, για να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες; Να κάθονται μέσα στις ακαθαρσίες με τα τσιγάρα να τους λέει ο κάθε ένας ότι τον συμφέρει για τον Μαρξ και να τους πατρονάρει ;

Όχι αυτό είναι κατάντια ,δεν είναι ενδιαφέροντα. Τα υποβιβάζουμε, τα υποτιμάμε και τους βάζουμε παρωπίδες που άλλοι θέλουν.

Θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με τη φύση, τα αθλήματα, να μην είμαστε από τις πρώτες χώρες στους πνιγμούς, γιατί θ ασχολούνται με την κολύμβηση. Θέλουμε να ασχολούνται με τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματόγραφο, τη συναναστροφή σε υγιές και καθαρό περιβάλλον. Να μάχονται τις εξαρτήσεις για να σκέπτονται ελεύθερα!

Να έχουν χρόνο να κάνουν κάτι που τα ευχαριστεί μετά το κανονικό μάθημα του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο δεν προσφέρεται για αυτά που εσείς λέτε ενδιαφέροντα. Αυτά ήταν παλαιότερα που τα παιδιά δεν είχαν ιντερνέτ, δεν μπορούσαν να πουν τις απόψεις τους δημόσια και έτσι τα έβαζαν μπροστά πολλοί για να ωφεληθούν και νόμιζαν ότι κάτι κάνουν.

Αν έκαναν και αφισοκολλήσεις μαζί με τις καταλήψεις, τους έδιναν και μερικά θέματα μέσω των αριστερών παρατάξεων. Πήγαιναν και για αυτό στις καταλήψεις.

Τώρα αυτά δεν θεωρούνται ενδιαφέροντα άλλα συμφέροντα των μεν και των δε. Δούναι και λαβείν. Δεν έχει σχέση με ιδεολογία, με εξέλιξη, με πρόοδο.

Όσο για την ενόραση που είπατε, είναι άσχετο με τον χώρο του πανεπιστημίου. Η ενόραση αναπτύσσεται μέσα από πνευματικές αναζητήσεις σε άλλους χώρους εκτός πανεπιστημίου. Ακόμα και στη φιλοσοφική και θεολογία δεν αναπτύσσεται η πνευματικότητα. Ένα κίνητρο δίνουν για να ερευνήσεις. Το πανεπιστήμιο είναι εκπαίδευση γιαβεπάγγελμα και μόρφωση και όχι πάντα για λογιοσύνη.

Οπότε ενόραση δεν μπορεί να δημιουργηθεί σ αυτούς τους χώρους. Άρα μη λέτε πάντα τα αντίθετα απ αυτά που ισχύουν. Καταλαβαίνουμε σας εξυπηρετούν τα άσυλα, αλλά τα παιδιά τα βλάπτουν σε όλα τα πεδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.