Τα ελληνικά σύνορα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ό,τι και να κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας για να κερδίσει εντυπώσεις στη χώρα του, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα από την εθνική μας στρατηγική και την διαχείριση των συνόρων μας. Αυτό υπενθύμισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στο πλαίσιο της αποστολής του στη Γαλλία.

Με αυτόν τον τρόπο δήλωσε επίσης ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και ότι κάθε παράβαση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου από τις τουρκικές προκλήσεις είναι και παραβίαση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Φαίνεται ότι η Ελληνογαλλική Συμμαχία λειτουργεί καταλυτικά. Είναι παρούσα στους τομείς της πολιτικής, της διπλωματίας, της ενέργειας και του στρατού.

Έτσι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εκφράζεται πιο ελεύθερα στον γαλλικό τύπο γιατί ξέρει πως τον βλέπουν θετικά με τις κινήσεις που κάνει τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πάντα σε συνδυασμό με την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχει καμία φοβία με τις τουρκικές προκλήσεις διότι ξέρει ακριβώς τι έχει κάνει η εξωτερική ελληνική διπλωματία με όλους τους συμμάχους της περιοχής και όχι μόνο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που αμέσως μετά το Παρίσι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα δει σε ειδική συνάντηση την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Είναι μία απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν στέκεται μόνο σε αμυντική φάση σε σχέση με τους παράλογους ισχυρισμούς της Τουρκίας αλλά στην ουσία πέρασε σε μια φάση αντεπίθεσης όπου εξηγεί σε όλους τους συμμάχους τι γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.