Τα χαστούκια πέφτουν βροχή

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Θα θυμάστε στις κωμωδίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, ο καρπαζοεισπράκτορας ήταν ο αείμνηστος Αλέκος Τζανετάκος.

Σήμερα τη θέση του πήρε ο πρωθυπουργός, ως εκπρόσωπος βέβαια του «φιλεύσπλαχνου»,  «δημοκρατικού», «ανεκτικού» και «επιλήσμονος» Ελληνικού λαού.

Η προεκλογική περίοδος θυμίζει Ελληνική ταινία, με το Μαυρογιαλούρο να υπόσχεται ποτάμια και γεφύρια και το αείμνηστο Παντελή Ζερβό να λέει, «θα σας εξαφανίσωμεν», θέλοντας να πεί «θα σας εξασφαλίσωμεν». Τα θέματα που συζητούνται ανιαρά, επιφανειακά και αδιάφορα.

Μέσα σ΄  αυτό το κλίμα, πέφτουν και οι σχετικές σφαλιάρες.

Πρώτα τα Σκόπια, κωλυσιεργούν την εφαρμογή της επαίσχυντης  συμφωνίας των λιμνών και δολίως κερδίζουν από Ελληνικό δικαστήριο τη δημιουργία φροντιστηρίου εκμάθησης της λεγόμενης «Μακεδονικής».

Μετά η Βουλγαρία ανακοινώνει πρωτοβουλία χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με τη Τουρκία και Ρωσία, για τη κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου.

 Ο αγωγός, με κέντρο (Hub) τη Κωνσταντινούπολη, άλλοτε Βασιλεύουσα, θα μεταφέρει Αζέρικο αέριο και θα μπορεί να λειτουργεί ως φορέας ανάμιξης- ξεπλύματος Ρωσικού αερίου, προκειμένου ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις. Έχει δε παρουσιαστεί τεχνηέντως, ώστε να συζητιέται η χρηματοδότηση του από την ΕΕ.

Συνέπεια αυτού η υπονόμευση του γεωπολιτικού πλεονεκτήματος της Ελλάδος, ως πύλη- διακομιστής φυσικού αερίου και η υποβάθμιση των σχετικών υποδομών (FSRU Αλεξανδρούπολης, Ρεβυθούσας, αγωγός IGB ).

Και τελευταία ή τεράστια και κατ’ εμέ αναμενόμενη καρπαζιά του καλλιτέχνη Ράμα, τα έργα και… όχι τις ημέρες του οποίου, παρουσίασε ο πρωθυπουργός μας σε έκθεση στο Ζάππειο !!

Πρόκειται για τη προβοκατόρικη ενέργεια παρεμπόδισης καθόδου του Ελληνικής καταγωγής υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας , Φρέντυ Μπελέρη και του συνεχιζόμενου εκφοβισμού της αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας.

Περιμένοντας τις Τουρκικές εκλογές, αναμένουμε την επόμενη καρπαζιά, μια γεύση της οποίας έδωσε στο συνέδριο των Δελφών, ο εκ της ορεινής Ναυπακτίας καταγόμενος πρέσβης κ. Τσούνης !

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν, σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.