«Συντροφοκτονία» στο βούρκο των τρολ

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ενα τρολ «ονόματι» «ΠΕΝ ΝΤΑΛΑΟΥΡΑ» είναι δυνατόν να επιφέρει το ολέθριο χτύπημα της αποσύνθεσης σε ένα σύστημα εξουσίας, που έμεινε αλώβητο επί σειρά ετών; Στον ΣΥΡΙΖΑ της τοξικότητας και των «συμβολαίων», όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να «σπάσει» ένας κρίκος. Κι αυτός ο «κρίκος» μπορεί να είναι ο Π. Σκουρλέτης.
Ενα παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που υπήρξε γραμματέας, βουλευτής και υπουργός. Ειδικά η ιδιότητα του γραμματέα είναι απολύτως κρίσιμη, καθώς εκ της θέσεώς του ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι και πώς γίνεται πίσω από τις κουίντες. Τι γινόταν δηλαδή πίσω από τις κουρτίνες που κρύβουν τη θέα προς τα παρασκήνια. Τότε που το «σύστημα Τσίπρα» έστηνε τον άθλιο μηχανισμό των «δολοφονιών χαρακτήρων», της διασποράς fake news που έχουν και ποινικό ενδιαφέρον και της δημιουργίας υβριστικών χάσταγκς. Πώς τα φέρνει ο καιρός όμως, και ο Π. Σκουρλέτης από γνώστης των θυτών, να γίνει θύμα τους, στο πλαίσιο του ανηλεούς εσωκομματικού πολέμου που ξεκίνησε εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού στο κόμμα. Αμυνόμενος πια, άνοιξε την πύλη της κολάσεως, δείχνοντας αυτούς, που «δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό (…) ένα παράκεντρο γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα».

Από εκείνη τη μέρα έχουν γίνει πολλά, πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους κι ακόμα περισσότεροι φοβούνται την αποκάλυψη της συμμετοχής τους στο πιο «άθλιο κοπάδι αρουραίων» που έχει δει η χώρα. Κρίσιμη στιγμή ήταν όταν προχθές διέρρευσε η πρόθεση του Π. Σκουρλέτη, να πάει χθες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να καταθέσει. Πήραν φωτιά τα τόπια στα υπόγεια και στα ρετιρέ της Κουμουνδούρου. Καθώς εύκολα αντιλαμβάνονται όλοι, τι θα σήμαινε η αφαίρεση της κουκούλας από τους «εκτελεστές» και η αποκάλυψη της σχέσης τους με κορυφαία στελέχη και την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος.

Ο Π. Σκουρλέτης δεν πήγε χθες στη ΔΗΕ. Λέγεται ότι μπορεί να πάει σήμερα. Στο μεταξύ όμως, το παρασκήνιο οργιάζει. Και υπάρχουν γεγονότα και πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν. Στα γεγονότα έρχομαι ευθύς μετά τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τις οποίες πάρα πολύ στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα, φέρεται να πιέζει ασφυκτικά τον Π. Σκουρλέτη να μην πάει στη ΔΗΕ. Με «μαστίγιο» αλλά και με «καρότο». Ακούγεται μάλιστα, ότι εν προκειμένω το «καρότο» είναι να παρθούν πίσω οι διαγραφές των κ. Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα και Δρίτσα, που έχει «διατάξει» ο κ. Κασσελάκης. Ο συγκεκριμένος πρώην στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα, (που αναφέρεται και ως ένας από τους λογογράφους του όταν ήταν πρωθυπουργός), που πρωταγωνιστεί στην πίεση του Π. Σκουρλέτη, πιθανώς να έχει και προσωπική εμπλοκή με το εν λόγω «σύστημα» του συμπλέγματος των «δολοφονικών τρολ», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ήταν και ο πρώτος διαχειριστής του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αγωνιούν μέλος επιφανούς εφοπλιστικής οικογένειας, το οποίο φέρεται να διαδέχθηκε στην κεντρική διαχείριση του «συστήματος των λογαριασμών τρολ» τον συνεργάτη του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τρεις συγκεκριμένοι «επώνυμοι αρθρογράφοι». Οι οποίοι ήταν και είναι ενταγμένοι στο εκάστοτε σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρα – Κασσελάκη), με σταθερούς συνομιλητές και «φίλους», τους Π. Πολάκη και Ν. Παππά.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο αν ο Π. Σκουρλέτης θα μεταβεί σήμερα στη ΔΗΕ ή αν θα υποκύψει στις πιέσεις ή τη δελεαστική πολιτική συναλλαγή που του προτείνεται. Εχει ενδιαφέρον ωστόσο, και ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Π. Σκουρλέτης, η εκτίμηση που κυριαρχεί -σε νομικούς και πολιτικούς κύκλους- μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το τρολ «ΠΕΝΥ ΝΤΑΛΑΟΥΡΑ»,πως είναι πολύ πιθανή και η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης ή της ΔΗΕ. Κι εδώ έρχονται τα γεγονότα, που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες και την ταραχή που επικρατεί στα ενδότερα του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες συνέβη και το πρωτοφανές: …Ανώνυμο τρολ να κάνει… «Δημόσια Δήλωση»! Υπό μορφή ανάρτησης στο λογαριασμό του στο πρώην twitter νυν «X», η οποία μάλιστα έχει συνταχθεί με καταφανέστατο τρόπο από δικηγόρο. Πληροφορίες για τον συντάκτη παραπέμπουν σε πολύ γνωστό δικηγόρο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχόντα να εκλεγεί βουλευτής, με βαθύ και περίπλοκο ιστορικό παρελθόν, και μόνιμο νομικό συμπαραστάτη του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «ερευνητή» εκδότη. Τι λέει ουσιαστικά η «δήλωση» του τρολ; Πολύ συγκεκριμένα υπερασπιστικά επιχειρήματα, αλλά και χαρακτηριστικά για ορισμένα πρόσωπα που επιχειρεί να απομπλέξει. Το βασικό: «Ουδέποτε ελήφθη καμία απολύτως αμοιβή χρηματική ή άλλου τύπου από τον @syriza_gr»!

Το «άλλου τύπου» αμοιβή μάλλον εγείρει νέα ερωτήματα, παρά θωρακίζει. Τη στιγμή που η πιάτσα γελάει ξέροντας ότι δεν κόβονται δελτία παροχής υπηρεσιών για μαύρα χρήματα. Επειδή ενεχόμενη δικαστική έρευνα μπορεί να φτάσει σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρείται από τώρα να δημιουργηθεί το «επιχείρημα», ακόμα κι αν έγιναν «λάθη», ότι έγιναν από κομματικό πατριωτισμό και χωρίς ιδιοτέλεια, πόσο μάλλον μέσω χρηματισμού. Γι’ αυτό και παρακάτω στη «δήλωση» αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα πως ο λογαριασμός δημιουργήθηκε «ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ & ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ», «επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα και τον αγώνα του(…) Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον νέο Πρόεδρο κύριο @skasselakis»…

Το σημαντικό: Η δήλωση επιχειρεί όλως τυχαίως να απομπλέξει: 1. Τον Α. Τσίπρα («Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον κύριο @atsipras») 2. Τον Π. Πολάκη («Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον @pavpol2222»).

Επίσης ενδιαφέρον έχει το σημείο της «δήλωσης», ότι το τρολ ισχυρίζεται διά της νομικής γραφίδας ότι «ουδέποτε ελήφθη κάποια αμοιβή από ΜΚΟ ή άλλο φορέα, οργάνωση κ.λπ.». Πού ακριβώς μπορεί να «κολλάνε» οι ΜΚΟ, πέραν της γνωστής σχέσης που είχαν αρκετές απ’ αυτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Εντέλει με τον τρόπο της η «δήλωση» του τρολ «ΠΕΝ ΝΤΑΛΑΟΥΡΑ» συνομολογεί ότι δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο, αλλά μια ομάδα («χειριστή/ες»). Δηλαδή, ό,τι ακριβώς έχει πει ο κ. Σκουρλέτης! Τα υπόλοιπα, πιθανώς θα απασχολήσουν τη δικαστική έρευνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καταρρέει όχι μόνο γελοιοποιούμενος, αλλά και τραγικά: Μέσα στην πολιτική σαπίλα και την τοξικότητα που ο ίδιος δημιούργησε…

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.