Σκοπιανό και Ηνωμένα Έθνη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ό,τι και να λένε όσοι μιλούν για τις αναγνωρίσεις των Σκοπίων δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο μοναδικός θεσμός που αναγνωρίζει ένα κράτος είναι τα Ηνωμένα Έθνη και αν αυτά θα πάρουν μια απόφαση για να περάσει το ψήφισμα πρέπει πρώτα να το δεχτεί και να κάνει την πρόταση το Συμβούλιο Ασφαλείας και αυτό γίνεται σε πολιτικό επίπεδο.

Αν σκεφτούμε ότι το ΗΒ, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία ενώ δεν το έκανε η Γαλλία και παρόλα αυτά εδώ και χρόνια αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Επίσης οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν ότι τα Σκόπια πρέπει πρώτα να βρουν μια λύση που να είναι αποδεκτή από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια υπάρχει έμμεσο συμμαχικό πλαίσιο πάνω στο οποίο δεν είναι ανάγκη να βασιστούμε με κυρίαρχο τρόπο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Διότι αν εμείς από μόνοι μας αποδεχτούμε μια απαράδεκτη λύση που δεν σέβεται την ίδια την ιστορία μας τότε δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε αν ξαφνικά τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν μια γενική αναγνώριση.

Ενώ τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Διεθνής Τράπεζα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, χρησιμοποιούν αποκλειστικά σαν τα Ηνωμένα Έθνη την ονομασία FYROM και τίποτα άλλο. Έχουμε νομική στήριξη για την στρατηγική μας ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=38746&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.