Σχεδιασμοί υπέρ των νέων

Το προηγούμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου έδειχνε να ανησυχεί από ορισμένα δημοσκοπικά ευρήματα κυρίως στην ηλικιακή ζώνη των νέων, μεταξύ 18 και 34 ετών.

Διαπίστωσαν συγκεκριμένα ότι το νεανικότερο ηλικιακό γκρουπ έχει πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση και γι’ αυτό αμφισβητεί περισσότερο, εκδηλώνοντας τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτών αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι σειρά υπουργείων, από το Απασχόλησης και το Ψηφιακής Πολιτικής μέχρι το Παιδείας, το Πολιτισμού και εκείνο της Ανάπτυξης, επεξεργάζονται μέτρα και συνδυασμένες πολιτικές υπέρ των νέων, με σκοπό να συγκροτηθεί ένα ουσιαστικό και ευπαρουσίαστο πακέτο.

Για τον σκοπό αυτόν αξιολογούνται αντίστοιχες πολιτικές που ήδη εφαρμόζει ο Μανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, όπου προσφέρονται δωρεάν ή με εκπτώσεις στους νέους από βιβλία και εισιτήρια καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μέχρι ειδικά προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας ή δημιουργίας επιχειρηματικών σχημάτων.

Στο τραπέζι πέφτουν συνεχώς προς επεξεργασία διάφορες ευφάνταστες προτάσεις, χωρίς ωστόσο να είμαστε μπροστά σε αποφάσεις. Κατά τα φαινόμενα, θα αργήσουν. Προς το φθινόπωρο μας λένε οι κυβερνητικοί ότι θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν κάτι αξιοπρόσεκτο.

Το Βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.