Πως να βγάλετε χρήματα online

Γράφει η Μίνα Κοκαρέλη,

To σερφάρισμα στο διαδίκτυο μπορεί να είναι μια μεγάλη περιπέτεια ή πολύ διασκεδαστική για κάθε μικρή επιχείρηση. Αλλά αν θέλετε το ενημερωτικό blog ή ο ιστότοπος σας να είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι, πρέπει να σκεφτείτε πώς να το κάνετε κερδοφόρο. Δεν έχει σημασία τι είναι η επιχείρησή σας, θα πρέπει πάντα να σκέφτεστε τρόπους για να διαφοροποιηθείτε από τη ροή ειδήσεων σας για να αυξήσετε τα κέρδη σας.

Είτε αρχίζετε να αναπτύσσετε το επιχειρησιακό σας μοντέλο είτε απλά αναλύετε μια υπάρχουσα επιχείρηση, θα πρέπει να επικεντρωθείτε κυρίως στο πώς θα δημιουργήσετε εισόδημα.

Πουλήστε τα προϊόντα σας: Το κύριο πλεονέκτημα για την πώληση των δικών σας προϊόντων είναι ότι τελικά ελέγχετε πόσο κέρδος έχετε σε κάθε πώληση και συνεπώς έχετε το δυναμικό για το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Ξέρετε ακριβώς τι κοστίζει κάθε προϊόν και μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά σημεία τιμών για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα. Οι άνθρωποι εκτιμούν τις καλές τιμές και η αφαίρεση του μεσάζοντος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε στους πελάτες σας ανταγωνιστικές τιμές που θα τους κάνουν να επιστρέφουν για περισσότερα.

Πουλήστε τις υπηρεσίες σας: Είστε ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι; Διαφημιστείτε στο διαδίκτυο και προσελκύεστε κόσμο από την περιοχή σας. Επίσης μπορείτε είτε είστε οδοντίατρος, δικηγόρος, δάσκαλος, γυμναστής ή οτιδήποτε άλλο, να επωφεληθείτε από την πώληση της υπηρεσίας σας στο διαδίκτυο. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε την πώληση μιας υπηρεσίας στο διαδίκτυο, αλλά οι δυνατότητες εσόδων, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι περιορισμένες. Αυτό συμβαίνει επειδή, σε αντίθεση με κάποιον που πωλεί ένα φυσικό προϊόν που μπορεί να αποθηκευτεί και να αποσταλεί κατόπιν ζήτησης, μπορείτε να παρέχετε μόνο όσες υπηρεσίες σας επιτρέπει ο χρόνος σας. Βέβαια δεν χρειάζεται μόνο να προσδιορίσετε τα οφέλη της υπηρεσίας που προσφέρετε, αλλά πρέπει επίσης να προσδιορίσετε την αξία της παροχής αυτής της υπηρεσίας.

Προτείνετε προϊόντα μέσω affiliate: Η σύσταση συνεργαζόμενων προϊόντων (affiliate) δημιουργεί μια εταιρική σχέση χωρίς κίνδυνο που σας επιτρέπει να προωθήσετε προϊόντα ή υπηρεσίες άλλης εταιρείας στον ιστότοπό σας για να κερδίσετε ένα ποσοστό των πωλήσεών τους.

Πώληση διαφημιστικού χώρου: Μόλις ο ιστότοπός σας έχει μεγάλη επισκεψιμότητα με μεγάλη στόχευση ενδέχεται να μπορείτε να πουλήσετε διαφήμιση. Οι διαφημιζόμενοι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν διαφημίσεις όταν κατευθύνονται σε μεγάλους αριθμούς της αγοράς στόχων τους. Σήμερα, όμως, τα έσοδα από διαφημίσεις είναι πολύ λιγότερα από ό, τι ήταν, επομένως δεν σας συνιστώ να σχεδιάσετε να κάνετε αυτή τη μοναδική πηγή εσόδων. Η πώληση διαφημιστικού χώρου μπορεί να είναι μια μεγάλη επιπλέον ροή κέρδους, αλλά είναι απίθανο να κρατήσει την επιχείρησή σας από μόνη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.