Πολύ ευγενικά κύριοι, σας λέω… σκάστε

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Επιτέλους ηρεμήστε και αφήστε τον προσωπικό φανατισμό, το ιδιωτικό συμφέρον και οτιδήποτε άφορα ΜΟΝΟ εσάς και τις οικογένειες σας και κοιτάξτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτήν την ριμάδα τη χώρα που επάνω της ασέλγησαν και λεηλάτησαν άσχετοι περαστικοί και ευκαιριακοί απατεώνες, σύντροφοι αριστεροί. Επιτέλους, πολύ ευγενικά σας λέω …σκάστε.

Η παράσταση νίκης των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε όλη την επικράτεια ακολουθείται από μια  ήρεμη και πολιτισμένη “διαμαρτυρία” εκείνων που δεν επελέγησαν. Οι ίδιοι που «κόπηκαν» από τα ψηφοδέλτια επέλεξαν, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, δηλώσεις πολιτισμένες, αλλά και κάποια υπονοούμενα για αόριστες μελλοντικές …αποκαλύψεις.

Καταρχάς, θεωρώ ότι η όλη αυτή αντίδραση είναι, αν όχι λογική, τουλάχιστον «φυσιολογική» Οι σοβαρότεροι από αυτούς το ξεπερνούν γρήγορα, και κατόπιν έξυπνα φερόμενοι βγαίνουν μπροστάρηδες στον αγώνα για να δείξουν ότι πράγματι το «προσπέρασαν» και πλέον κτίζουν υπομονετικά το μέλλον τους… Κάποιοι άλλοι όμως, όχι. Επιλέγουν τον δρόμο της “κόντρας”

Εκείνοι όμως οι οποίοι παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κακού, προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον του «κομμένου» υποψήφιου. Αυτοί με τα σχόλια τους δεξιά και αριστερά, δημόσια αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει «απώλεια» ψήφου από το κόμμα. Είναι οι γνωστοί τύποι που προφανώς κάτι χάνουν από την μη υποψηφιότητα του «δικού» τους ανθρώπου και την πιθανή εκλογή του.

Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω, αναλύοντας τι είδος πάστας άνθρωποι είναι αυτοί, αλλά θα παραμείνω στο πολιτικό κομμάτι του κειμένου για να μην κατέβει το επίπεδο….

Είναι απόλυτα σεβαστός ο ανθρώπινος παράγοντας και τα συναισθήματα που δημιουργούνται μετά από μια απογοήτευση. Σίγουρα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να επανακτηθεί πλήρως ο έλεγχος τους. Αυτό βέβαια απαιτεί χαρακτήρα, παιδεία και μια κουλτούρα στην οποία εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε και τόσο εκπαιδευμένοι. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν μια ευκαιρία, όχι κάτι που το κατείχαν πραγματικά, κι ότι στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες.

Το να είσαι πολιτικός είναι εκμάθηση ετερότητας (διαφορετικότητα κατά την οποία, το «εγώ», εντάσσεται στο «εμείς») και απουσία ατομικότητας. Αν αυτά δεν τα γνωρίζει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, τότε δεν κάνει και δικαίως κόπηκε.

Για να υπηρετήσει κάποιος την πολιτική χρειάζεται, πέρα από παιδεία, υπομονή και βαθύ αίσθημα δημοκρατίας. Όταν δε, θέλεις να υπηρετήσεις την πολιτική μέσω του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας,  απαιτεί και κάποιες αρχές. Θέλει ιδεολογία και βαθύ αίσθημα φιλοπατρίας.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει και κάποια άλλα πολύ βασικά πράγματα. Θα πρέπει πρώτος να γνωρίζει ότι επιλέγεται μεταξύ πολλών από τον αρχηγό και δεν ορίζει αυτός τον εαυτό του υποψήφιο. Αυτό απαιτεί δημοκρατικές γνώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον του «κομμένου» υποψήφιου που όπως έχω προαναφέρει, αυτοί κάνουν την «μεγάλη» ζημιά, όχι στο κόμμα, αλλά στον ίδιο τον εν δυνάμει υποψήφιο. Αυτοί τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, αυτοί του κόβουν το μέλλον. Ευθύνη όμως έχει και ο ίδιος ο υποψήφιος. Το περιβάλλον του οφείλει να το ελέγχει και να το μαζεύει από τυχόν εκτροχιασμό. Εκτός και αν ο ίδιος το αφήνει.

Αγαπητοί φίλοι. Η πολιτική είναι δίχως τέλος και έχει αποδεχτεί πως οι λειτουργοί της είναι αντικαταστάσιμοι. Τα άτομα που «κόπηκαν» από τα ψηφοδέλτια, θα πρέπει να συμφιλιωθούν με τον συναισθηματικό εαυτό τους που τους απομακρύνει από τις αρχές τους και την ιδεολογία που υποσχέθηκαν ότι θέλουν να υπηρετήσουν. Αν το άτομο κινηθεί αντίθετα από όλα αυτά, τότε δίνει την δυνατότητα σε όλους να σκεφτούν ότι «δικαίως» κόπηκε από τον αρχηγό,  διότι οι αρχές που προέβαλε ήταν ψεύτικες και υποκριτικές.

Δικαίως θα σκεφτούν όλοι ότι δεν ήθελε να υπηρετήσει καμία αρχή, καμία ιδεολογία, δεν ήθελε να σώσει καμία πατρίδα από τους άπατρις της αριστεράς, παρά μόνο τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους.

Διαψεύστε μας, και συνεχίστε να υπηρετείτε τις αρχές και την πατρίδα και εκτός ψηφοδελτίων. Μαζέψτε τα «μαντρόσκυλα» και κτίστε το μέλλον σας. Ο λαός θα το εκτιμήσει.

Η μάχη κατά της αριστεράς είναι επιβεβλημένη, απαραίτητη. Χρέος μας είναι να κρατάμε ψιλά την σημαία και να κάνουμε υπερήφανη την πατρίδα. Μην κάνετε ότι έκαναν κάποιοι άλλοι και έφεραν τον Τσίπρας και την παρέα του. Μην κάνετε ότι έκανα κάποιοι άλλοι και χάθηκαν 3000 χρόνια ιστορία στην λίμνη της ντροπής.

Μην κάνετε ότι έκαναν κάποιοι άλλοι που δεν άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του ο καλύτερος πρωθυπουργός που ανέδειξε ποτέ η παράταξη μας, τον Αντώνη Σαμαρά και αντί να βγούμε από τα μνημόνια όπως σωστά οδηγούσε την χωρά, μπήκαμε βαθύτερα, καταχρεωμένοι και καταλεηλατησμένοι …Έλεος!!!!

Βάλτε την πατρίδα πάνω από το «εγώ» σας. Δεν αντέχει άλλα ιστορικά ατυχήματα.

Μην γίνεστε συνένοχοι της προδοτικής αριστεράς, αλλά σημαιοφόροι των ιδανικών που μας είπατε ότι έχετε.

Η πατρίδα δεν θέλει «πόστα» για να την υπηρετήσεις. Θέλει ιδανικά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.