Πασχαλινά ψέματα και Γολγοθάς δίχως τέλος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πάσχα μπαίνει Πάσχα βγαίνει, Τσίπρας και Καμμένος υπόσχονται σταθερά… ανάσταση νεκρών! Και είναι τέτοια η περιφρόνησή τους προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο έχουν υποβάλει σε έναν διαρκή Γολγοθά, που στα μηνύματά τους τα πασχαλινά χρησιμοποιούν, κάθε χρόνο, τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις και λέξεις. Κάθε Πάσχα, η ανάσταση έρχεται, οι καλύτερες μέρες έρχονται, βρισκόμαστε στην «τελευταία στάση», κάθε δική τους Ανάσταση είναι «ξεχωριστή» και «σηματοδοτεί». Προσέξτε:

-8 Απριλίου 2018. Δήλωση Τσίπρα για το Πάσχα από την Τήλο: «Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Σε μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας. Το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή».

-16 Απριλίου 2017. Πασχαλινό μήνυμα Τσίπρα από την Κέρκυρα: «Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Και αρκεί να το πιστέψουμε. Να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα».

-1 Μαΐου 2016. Τσίπρας και Καμμένος είχαν γιορτάσει μαζί το Πάσχα επί της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας». Δήλωση Τσίπρα: «Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιπέτειας.Τα δύσκολα είναι πίσω μας, καλύτερες μέρες έρχονται. Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα που σηματοδοτεί και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή, με ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Ότι αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία αλλά και όραμα ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τον λαό, πάντοτε υπερασπιζόμενοι αξίες. Την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Καλή δύναμη και αισιοδοξία για τα καλύτερα που έρχονται».

Έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Απριλίου 2016, ο Καμμένος δηλώνει από την Κύπρο: «Φαίνεται πως μέχρι το Πάσχα ή λίγες μέρες μετά το Πάσχα η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κύπρο στην έξοδο από τη θλιβερή αυτή εποχή που ζήσαμε»!

Και στις 10 Μαΐου 2016, μετά το υπουργικό συμβούλιο ο Καμμένος δηλώνει: «Ξεκινούν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό. Μετά τη συμφωνία της 24ης Μαΐου ξεκινούν η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η μείωση της ανεργίας. Ήρθε η ώρα πλέον να καταλάβουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που έστησε η παρανομία και η διαπλοκή ότι για αυτούς η μεταπολίτευση τελείωσε. Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από το χθες, προχωρά στο αύριο, με την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, για καλύτερες μέρες».

-12 Απριλίου 2015. Μήνυμα Τσίπρα για το Πάσχα: «Η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή.
Φέρνει μαζί της την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που έχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι, να κοιτάξουμε ψηλά και, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας. Το μήνυμα της σημερινής γιορτής είναι μήνυμα ζωής και δικαιοσύνης που ακούγεται  από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Έχουμε κάνει ήδη τη μεγάλη αρχή. Έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φτάσουμε ως το τέρμα. Η άνοιξη της δημιουργίας πρέπει να δώσει τέλος στον χειμώνα της παραίτησης».

-11 Απριλίου 2015. Καμμένος κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός: «Αυτή τη χρονιά έχει μία ιδιαίτερη σημασία, γιατί το Φως της Ανάστασης είναι το Φως της ελπίδας. Περιμένουμε σε λίγες ώρες την Ανάσταση και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι Έλληνες ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα. Για αυτό το λόγο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, όλοι οι λαοί έχουμε σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, μία καινούργια αρχή που φέρνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ακόμα και σε αυτούς που περνούν δύσκολα αυτή τη νύχτα και αύριο την ημέρα του Πάσχα».

Αλλά δεν ίσχυαν τα ίδια όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση:

-19 Απριλίου 2014. Στο μήνυμά του για το Πάσχα, αφού μας ενημερώνει ότι το μήνυμα της Ανάστασης είναι… μήνυμα ανατροπής και ελευθερίας, λέει: «Οι Έλληνες μπορούμε και θα το κάνουμε, να μετατρέψουμε αυτό το μήνυμα σε μήνυμα μιας νέας ανάστασης του λαού μας.

Ας χαρούμε λοιπόν την Ανάσταση και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όλα και όλους όσοι επέλεξαν για το λαό μας τη σταύρωση και επιθυμούν να γίνει η δυστυχία καθεστώς. Η καμπάνα της νέας ανάστασης δε θα αργήσει. Θα σημάνει σύντομα. Αρκεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις».

-19 Απριλίου 2014. Αναστάσιμο μήνυμα Καμμένου: «Ο ελληνικός λαός, που βιώνει το δικό του δράμα από την πολιτική των μνημονίων, την οποία επιβάλουν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι εγχώριοι συνεργοί τους, περιμένει την δική του Ανάσταση. Περιμένει την απαλλαγή από εκείνους που οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία. Σε λίγες ημέρες καλείται να δώσει την απάντησή του σε αυτούς που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία και θέλουν να επιβάλουν την Ευρώπη της ομοσπονδίας, συνθλίβοντας τα έθνη – κράτη κάτω από την μπότα των ισχυρών».

-4 Μαΐου 2013, μήνυμα Καμμένου για το Πάσχα: «Η μάχη του καλού με το κακό έληξε με νικητή το καλό, το φως νίκησε το σκοτάδι, η ζωή νίκησε τον θάνατο. Ας το θυμούνται όσοι απεργάζονται δεινά για τον ελληνικό λαό, ας παίρνουν κουράγιο τα θύματα του μνημονίου».

-Εκείνη τη χρονιά, ο κ. Τσίπρας πέρασε το Πάσχα στη Γαύδο. Και δήλωσε: «Το αναστάσιμο μήνυμα είναι μήνυμα ελπίδας ότι μετά τη σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Για το λαό μας όμως ο Γολγοθάς του Μνημονίου είναι μια διαρκής σταύρωση δίχως ανάσταση. Η ανάσταση θα έρθει όταν νικήσουμε όλοι μαζί τον φόβο και ανατρέψουμε το Μνημόνιο. Από την ακριτική Γαύδο των 85 εγκαταλελειμμένων κατοίκων, από τη νοτιότερη εσχατιά της Ελλάδας και της Ευρώπης θέλουμε σήμερα να στείλουμε μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αντίστασης. Η ανάσταση για τους λαούς της Ευρώπης θα έρθει από το Νότο. Θα έρθει από τους συντονισμένους αγώνες των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, που όλοι μαζί θα νικήσουμε τον φόβο και θα ανατρέψουμε τα μνημόνια της λιτότητας και της υποταγής».

Και όταν νίκησαν, μας υποχρέωσαν σε διαρκή Γολγοθά και ψέματα δίχως τέλος…

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.