Παράταση της σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη σκιά του κορωνοϊού

Γρ. Τάσσιος: «Ενωμένοι,  υπεύθυνοι και συνετοί,  για να είμαστε εμείς οι νικητές»

Aγώνα για να σωθεί η σεζόν να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα ξενοδοχεία και να μην χαθούν θέσεις εργασίας κάνουν φέτος ξενοδόχοι και ξενοδοχουπάλληλοι. 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να παραταθεί η ισχύουσα σύμβαση εργασίας μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.

Όπως επισημάνθηκε τόσο από την ΠΟΞ όσο και από τον ΠΟΕΕΤ αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού απειλεί τον τουρισμό.

«Σε μια περίοδο νέας αβεβαιότητας και προκλήσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο (κορωνοϊός, μεταναστευτικό) επιδεικνύουμε την ευθύνη μας να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσεις μας και στέλνουμε ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα προς όλους. 

Αποκρούουμε τον πανικό και συνεχίζουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον τουρισμό μας στο πιο υψηλό επίπεδο. Δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις εξελίξεις. Στηρίζουμε την απασχόληση, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητά μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι,  υπεύθυνοι και συνετοί για να είμαστε εμείς οι νικητές.», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσσιος.

«Στην παρούσα φάση πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να σώσουμε τον τουρισμό. Για το λόγο αυτό πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Τα στοιχεία των κρατήσεων με τη στασιμότητα και τις ακυρώσεις ανησυχεί και εμάς. Στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό δηλαδή η παράταση της σύμβασης που είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του  Αυγούστου. Αν το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τότε εδώ είμαστε για να κάνουμε διάλογο», δηλώνει στο lastpoint.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χόντζογλου. 

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε από την ΠΟΞ η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συνεχίζει στο δρόμο της υπευθυνότητας που χάραξε από τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αφοσίωση της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμφωνώντας και υπογράφοντας μαζί με τους εργαζόμενους μια από τις μεγαλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της χώρας.

Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του κορωνοϊού, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις και να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, εργοδότες και εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποφασίσαμε να παρατείνουμε τη διάρκεια της υφιστάμενης Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έως τις 31 Αυγούστου 2020. 

Αμέσως μετά την υπογραφή της παράτασης της ΣΣΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε:

«Σε μια περίοδο νέας αβεβαιότητας και προκλήσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο (κορωνοϊός, μεταναστευτικό) επιδεικνύουμε την ευθύνη μας να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσεις μας και στέλνουμε ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα προς όλους. 

Αποκρούουμε τον πανικό και συνεχίζουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον τουρισμό μας στο πιο υψηλό επίπεδο. Δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις εξελίξεις. Στηρίζουμε την απασχόληση, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητά μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι,  υπεύθυνοι και συνετοί για να είμαστε εμείς οι νικητές.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.