«Παράδοξα» πράγματα…

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα το εξής “παράδοξο” φαινόμενο: –Οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν μέσα στην Ελλάδα να τα βρούμε με εξαιρετικά εθνικιστές γείτονες, από την άλλη πλευρά, “κατακευραυνώνουν” ως “εθνικιστική” κάθε εσωτερική αντίθεση προς επώδυνες εθνικές υποχωρήσεις!

–Οι ίδιοι άνθρωποι, μέσα στην Ελλάδα, που θεωρούν ως “φυσιολογικό” να απειλεί ή Τουρκία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, από την άλλη πλευρά θεωρούν… “γραφικό εθνικισμό” να μη θέλουν οι Έλληνες να τα παραχωρήσουν!

–Οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν το Διεθνές Δίκαιο ότι είναι η μοναδική βάση ρύθμισης των Διεθνών Σχέσεων (που προφανώς… δεν είναι) διακηρύσσουν ότι όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο υπέρ μας, πρέπει να τα διαπραγματευθούμε εν όψει απειλών από επίβουλους γείτονες.

–Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι που καταγγέλλουν τις παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας, εισηγούνται αμέσως μετά ότι πρέπει να αποδεχθούμε ως “τετελεσμένα” κάποιες απ’ αυτές, ώστε να τους… καλοπιάσουμε και να γλιτώσουμε τις υπόλοιπες! (Που τελικά δεν τις γλιτώνουμε, γιατί απλώς ανταμείβουμε τον επεκτατισμό του γείτονά μας και τον ενθαρρύνουμε να κλιμακώνει – να ζητάει κι άλλα…)

–Οι ίδιοι άνθρωποι που πανηγυρίζουν ότι η Ελλάδα τους τελευταίους έξη μήνες πέτυχε την “απομόνωση” της Τουρκίας (η οποία όντως καταδικάστηκε από το σύνολο σχεδόν της διεθνούς κοινότητας για τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο), είναι οι ίδιοι που από την άλλη πλευρά επιμένουν ότι οι θέσεις της Ελλάδας (να αντιστέκεται στις προκλήσεις), αποτελούν… “μαξιμαλισμό”!

Προσέξτε: οι ξένοι καταδικάζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας (ακόμα και “ξένοι” που κατά βάθος υποστηρίζουν την Τουρκία) και κάποιοι δικοί μας θεωρούν ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από “μαξιμαλισμό”.

Γιατί; επειδή αρνείται να παραχωρήσει υπό απειλές, όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο!

Κι όλα αυτά, όταν για πρώτη ίσως φορά η Ελλάδα έχει αληθινές εναλλακτικές επιλογές και δυνητικούς συμμάχους!

Το περίεργο, λοιπόν, είναι ότι το λόμπυ αυτό μέσα στην Ελλάδα ξεσπαθώνει σήμερα που η Τουρκία έχει όντως προκαλέσει αντί-συσπείρωση όλων σχεδόν των χωρών της περιοχής σε βάρος της.

Ο αντι-τουρκικός αυτός συνασπισμός δεν δημιουργήθηκε λόγω των τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδας. Ούτε λόγω των κινήσεων της Ελλάδας.

Δημιουργήθηκε γιατί η Τουρκία προκαλεί και απειλεί άμεσα ή έμμεσα την ασφάλεια και τη σταθερότητα πολλών χωρών:

–Με την “προβολή ισχύος” που επιχειρεί πολύ μακράν των συνόρων της (από τη Συρία και τη Λιβύη ως τη…Σομαλία),

-με την ανοικτή στήριξη που προσφέρει στους ισλαμιστές όλης της Μέσης Ανατολής, να ανατρέψουν όλα τα κοσμικά καθεστώτα της περιοχής,

-με τον “εργαλειοποίηση” των λαθρομεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη 

-και με τα ανοίγματά της Τουρκίας προς τη Ρωσία…

Τέτοιες χώρες, που συσπειρώνονται κατά της Τουρκίας είναι το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέϊν, η Σαουδική Αραβία (που έχει επιβάλει από καιρό και εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα), η Ιορδανία και η Γαλλία.

Ειδικά στο λαθρομεταναστευτικό, πέραν της Γαλλίας, υπάρχουν κι αρκετά άλλα μέλη της ΕΕ έχουν στραφεί εναντίον της Τουρκίας…

Πολλές χώρες λοιπόν, έχουν αντιληφθεί ότι η Τουρκία είναι αποσταθεροποιητική δύναμη που τους απειλεί άμεσα. Κι έχουν αρχίσει να συσπειρώνονται εναντίον της. Ανοιχτά πια – κι απροσχημάτιστα…

Τώρα λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της!

Κι όμως, τώρα ακριβώς, κάποιοι δικοί μας επιμένουν “να τα βρούμε” με την Τουρκία, με οδυνηρές παραχωρήσεις, ίσα-ίσα της στιγμή που δημιουργείται ισχυρότατος συνασπισμός σε βάρος της Τουρκίας.

Οι ίδιοι άνθρωποι μας παροτρύνουν δημόσια να μην εγκαταλείψουμε “το άρμα της… Γερμανίας” (που εξοπλίζει την Τουρκία ή κρατά στάση “επιτήδειου ουδέτερου”) και κυρίως να μη τα βρούμε με τη Γαλλία (η οποία ενεργώς αντιστέκεται στη διείσδυση της Τουρκίας – στη Λιβύη και αλλού).

Οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούν ότι πρέπει να τα βρούμε με τον ψευδομακεδονικό αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, πιστεύουν ότι είναι… ψεκασμένα εκατομμύρια Ελλήνων που διαδήλωναν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ακόμα και σήμερα – μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – ούτε οι αλυτρωτικοί χάρτες (που περιλαμβάνουν την Ελληνική Μακεδονία στα Σκόπια) έχουν αποσυρθεί από τα σχολεία της γειτονικής χώρας, ούτε οι ίδιοι αποφεύγουν να προπαγανδίζουν την στήριξή τους σε “Σλαβομακεδόνες” τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία!

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην Ελλάδα που καταδικάζουν όσους Έλληνες υποστηρίζουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, κι είναι, αντίθετα, πολύ “συμπαθούντες” με το αφήγημα του ψευδομακεδονισμού των Σκοπιανών.

Το δικαίωμα του “αυτοπροσδιορισμού” το έχουν, κατ’ αυτούς, μόνον οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων! Όχι οι Έλληνες Μακεδόνες…

Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν να τα βρούμε με όλους τους επιθετικούς εθνικισμούς δίπλα μας! Και ταυτόχρονα καταγγέλλουν όποιον Έλληνα πολίτη προβάλει αντιρρήσεις.

Ο “εθνικισμός” είναι “κακός” μόνο μέσα στην Ελλάδα: Όταν αντιστέκεσαι στις προκλήσεις των γειτόνων σου, χωρίς να απειλείς κανένα!

Αντίθετα, ό ξεκάθαρος εθνικισμός εκτός Ελλάδος, όταν υποκινεί αξιώσεις και προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, είναι απολύτως “αποδεκτός” γι’ αυτούς!

Μισούν μέσα στην Ελλάδα όσους αντιστέκονται στον επιθετικό εθνικισμό όλων των άλλων – κατά της Ελλάδος.

Παρ’ όλο που οι Έλληνες ούτε απειλούν κανένα ούτε προκαλούν κανένα!

Το πρόβλημα αυτού του λόμπυ μέσα στην Ελλάδα, δεν είναι να εξουδετερώσει τις απειλές κατά της χώρας μας. Αλλά να εξουδετερώσει μέσα στη χώρα, όσους αντιστέκονται στην πλήρη υποχώρηση παντού! Την πλήρη υποχώρηση σε όλους τους επιθετικούς γείτονες…

Με δύο λόγια, η Ελλάδα έχει δίπλα της χώρες οι οποίες υποστηρίζουν εθνικιστικά αφηγήματα σε βάρος της Ελλάδας. Και διακηρύσσουν επεκτατικές βλέψεις εναντίον της…

Η μία απ’ αυτές τις χώρες είναι όντως πολύ μικρή – τα Σκόπια. Η άλλη, αντίθετα, είναι πολύ μεγάλη – η Τουρκία.

Υπάρχουν λοιπόν, άνθρωποι που με εντελώς αντίθετη λογική, υποστηρίζουν να υποχωρήσουμε απέναντι και στις δύο:

–Απέναντι στα Σκόπια, γιατί, λέει, είναι “πολύ μικρή χώρα”, δεν μπορεί να μας απειλήσει, αντίθετα εμείς μπορούμε να την “ενσωματώσουμε” (αποδεχόμενοι τον …αλυτρωτισμό της εναντίον μας!)

–Κι απέναντι στην Τουρκία, λέει, πρέπει επίσης να υποχωρήσουμε, γιατί είναι “πολύ μεγάλη”, και άρα δεν μπορούμε να αντισταθούμε, λέει, άρα πρέπει να υποχωρήσουμε στις προκλήσεις της και να “δώσουμε κάτι” για να κρατήσουμε τα υπόλοιπα…

Έχουν βρει την “απόλυτη λύση” για όλα!

Υποχωρούμε σε όλους – μεγάλους και μικρούς!

* Πρέπει η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου μέρος της κυρίαρχης ελίτ θέλει να συζητήσει με όλους τους ξεσαλωμένους εθνικιστές γύρω της, αλλά δεν ανέχεται τις αντιστάσεις των ίδιων των πολιτών της στους ξένους εθνικισμούς!

* Πρέπει η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα όπου όποιος γείτονας υιοθετεί επιθετική στάση εναντίον μας είναι… “αξιόπιστος συνομιλητής”, αλλά όποιος πολίτης της δεν θέλει υποχωρήσεις στις απαιτήσεις ξένων εθνικιστών είναι “ψεκασμένος”!

* Πρέπει η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου το να υπερασπίζεσαι τις πάγιες επίσημες θέσεις της πατρίδας σου είναι “εθνικισμός θεωρείται – από κάποιους – “ειρηνευτική λύση”!

* Πρέπει η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου τους εχθρούς του εχθρού μας τους βλέπουμε με απόλυτη καχυποψία, ενώ τους φίλους του εχθρού μας τους αντιμετωπίζουμε με… “λατρεία”! (Και προτιμάμε να μείνουμε αγκιστρωμένοι στο “άρμα” των φίλων του εχθρού μας, παρά να κάνουμε συμμαχίες με τους εχθρούς του εχθρού μας…!)

ΥΓ.1 Το λόμπυ αυτό δεν έχει σχέση με κόμματα. Έχει διεισδύσει παντού

Δεν είναι κομματικό πρόβλημα. Είναι υπαρξιακό για τη χώρα…

ΥΓ,2 Ο κ. Τσαβούσογλου, αυτός ο… “γλυκύτατος” κύριος, που το στόμα του …”στάζει μέλι” για τη χώρα μας, είπε χθες ότι αν μοιράζαμε τα κέρδη από τους ενεργειακούς πόρους 50-50, θα λύναμε το 50% του προβλήματος της Ανατολικής Μεσογείου!

Εννοούσε τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται σε ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ. Κι αναφερόταν βέβαια, στο δικό του πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γιατί το άλλο μισό – δικό του – πρόβλημα, θα το “έλυνε” αν τα έπαιρνε όλα!

Πράγματι, δεν μας είπε πως θα λυθεί το άλλο μισό δικό του πρόβλημα…

Δεν πειράζει, καταλάβαμε. Αν υπέτασσε τελείως την Ελλάδα σε κράτος προτεκτοράτο της Τουρκίας! Σε φιλανδοποιημένη περιοχή υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας…

Η Τουρκία αυτό επιδιώκει. Η “Γαλάζια Πατρίδα” αυτό υποδηλώνει.

Δεν θα το πετύχει!

Εδώ όμως, τμήμα της ελιτ μας απλώς κυνηγάει τους… Έλληνες που αντιστέκονται!

Παράδοξα πράγματα, ε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.