Οι στρατηγικές συμβουλές στην Έξυπνη Παιδεία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Οι στρατηγικές συμβουλές στην Έξυπνη Παιδεία είναι η πρακτική εφαρμογή της νοητικής στρατηγικής. Στην Έξυπνη Παιδεία, ο κύριος στόχος είναι η αξιοποίηση της νοημοσύνης, όποια και να είναι, όποιο επίπεδο και να έχει για να υπάρξει ανθρώπινη εξέλιξη του κάθε παιδιού που έχει ανάγκες όσο διαφορετικές και να είναι.

Διότι με τους μικρούς ανθρώπους ακόμα και αν είναι εύκολες, παραμένουν απάνθρωπες όταν δεν υπάρχει ακόμα πλαίσιο κατανόησης. Ενώ με τις συμβουλές που πάντα αφήνουν ελευθερία έκφρασης, ο μικρός άνθρωπος μπορεί να κάνει ανακαλύψεις ή ακόμα να αξιοποιήσει και την έννοια της πλάγιας σκέψης και της περίπλοκης ιδέας του Serendipity.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο ο Δάσκαλος μπορεί να δει και τις επιλογές που κάνουν οι μαθητές όταν δεν έχουν ν’ ακολουθήσουν γραμμικά μια προκαθορισμένη πορεία. Και αυτό είναι ένα καλό πλαίσιο για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Διότι η διαφορά που μπορεί να κάνει τη διαφορά πρέπει να μπορεί να εμφανιστεί λόγω των συνθηκών που δημιουργεί η διδασκαλία. Διότι κάθε μαθητής είναι μια διαφορετική προσωπικότητα και λειτουργεί καταλυτικά για την εξέλιξη του εγκεφάλου.  Διότι με αυτόν αλλάζει η ζωή των μικρών ανθρώπων αλλά και με τη βοήθεια του εγκεφάλου του Δασκάλου που γράφει το σενάριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.