Οι κανονικές κατσαρίδες και οι πολιτικές

Γράφει ο Blood

Κατσαρίδες οι κανονικές.  (Από την Βικιπαίδεια)

Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: τα Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων.

Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη, στην Ελλάδα είκοσι.[1]

Το επιστημονικό όνομα της τάξης «Βλαττοειδή» προέρχεται από το γένος «Βλαττή» (Blatta).

Κατσαρίδα η κανονική

 

Κατσαρίδες οι πολιτικές (…από την ζωή)

Οι πολιτικές κατσαρίδες είναι δίποδα (άνθρωποι…) τα οποία αποτελούν μια εξαιρετικά ιδιαίτερη τάξη διπόδων: Τους βλαπτοΠΑΣΟΚους, χωρίς κάτι άλλο.

Από μερικούς «ειδικούς» οι βλαπτοΠΑΣΟΚοι θεωρούνται ιδιαιτέρως ανθεκτικά πολιτικά πλάσματα,  ακόμα και στον χρόνο…

Υπάρχουν πολλών ειδών βλαπτοΠΑΣΟΚων.  Τα βασικότερα είναι: Οι σταθεροί ή  ορθόδοξοι, οι πρασινοκόκκινοι ή αριστεροσοσιαληστές και τώρα τελευταία προέκυψαν και νέα μοντέλα  οι πρασινογάλαζοι ή σοσιαλοφιλελέ.

Το «επιστημονικό» τους όνομα και των τριών κατηγοριών, προέρχεται από το γένος «Βλάπτουν». Αυτό έχει προκύψει από το ότι «ποτέ δεν πεθαίνουν», επιβιώνουν σε όλες τις συνθήκες και ζουν σε βάρος άλλων.

Το εντυπωσιακό σε αυτά τα δίποδα είναι ότι από την μια όλος ο κόσμος και ιδιαιτέρως οι πολιτικοί,  τα βρίζει με τα χειρότερα λόγια, αλλά ταυτόχρονα από την άλλη, οι ίδιοι, κάνουν τα πάντα για να τα κάνουν φίλους τους…

Λένε, ότι η κανονική κατσαρίδα είναι το μόνο εν ζωή πλάσμα στην γη που μπορεί να επιβιώσει μετά από έναν πυρηνικό όλεθρο. Και που να δείτε τους ΠΑΣΟΚους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.