Οι γνήσιοι αριστεροί δεν είχαν ποτέ οικολογική συνείδηση

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος (Ευρωπαϊκού Πολιτισμού)

Ποτέ οι αριστεροί δεν αγαπούσαν τη φύση με πράξεις, και οι αγρότες κατά συνείδηση που είναι ερωτευμένοι με τη φύση, δεν είναι ποτέ αριστεροί. Άλλο θέμα ότι το πούλησαν και αυτό, για να πάρουν ψήφους. Είναι στις συνήθεις απατεωνιές. Όπως λοιπόν ήταν πάντα εναντίον της αλληλεγγύης φανερά, και έλεγαν μόνο το κράτος πρέπει να μεριμνά, έτσι έλεγαν και για τη φύση καθ αυτή. Δε λέμε για λαϊκισμούς τύπου εσύ θα πουλήσεις αυτό τόσο, γιατί σε κοροϊδεύει το κράτος κλπ.

Εξηγώ πρακτικά. Η ζωή τους ήθελαν να είναι πάντα μέσα στα γραφεία τίγκα στον καπνό απτά τσιγάρα, και μερικά βιβλία να συζητάνε για τον κομμουνισμό οι πιο μελετηροί, και οι άλλοι τη μόνη επαφή που είχαν με τη φύση, ήταν να κολλάνε αφίσες με λίγο πράσινο. Αν κάποιο παιδί τους έλεγε ο μπαμπάς μου είναι αγρότης και φυτεύει ντομάτες , έλεγαν μεταξύ τους είναι δυνατόν να κάνει αυτή τη δουλειά πώς μπορεί με το χώμα; Και κοίταζαν πώς θα το εκμεταλλευτούν για πελάτη. Ποτέ δεν την αγαπούσαν, ακόμα και για να λένε τις απατεωνιές τους τη φύση. Μόνο στα καφενεία, με το τάβλι και την εξάρτηση στο χέρι, μαζί με την εξάρτηση του κόμματος. Η φύση χαρίζει αλλά και προϋποθέτει πνευματικότητα, και δεν μπορεί ένας γνήσιος αριστερός να την έχει αυτή την πνευματικότητα. Είναι περιορισμένης σκέψης, όχι σφαιρικής. (Γράφω σχετικά για τα ημισφαίρια του εγκεφάλου στο άρθρο που θα δείτε, Χριστιανισμός –κομμουνισμός) Ακόμα και τους προσκόπους που φύτευαν παλαιότερα, τους υποτιμούσαν λέγοντας, τι είναι αυτά; Μόνο το κράτος είναι ο θεός. Η φύση δεν είναι τίποτα μπροστά στο κράτος.

Ο αγρότης τώρα, ο γνήσιος που αγαπά τη φύση και τη μάνα γη που του δίνει φαγητό και εισόδημα, αυτός που όταν σταματήσει να βρέχει ,λέει πάω να φυτέψω τριφύλλι για τα ζώα μου γεμάτος ευγνωμοσύνη , (και όχι αυτός που έπαιρνε επιδοτήσεις και πήγαινε με ακριβά αυτοκίνητα στα μπουζούκια), έχει αναπτύξει μια πνευματικότητα, γιατί βλέπει πως ότι σπέρνεις, θερίζεις. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τη Γη , να φυτεύεις πορτοκάλια και να σου δίνει φασόλια. Συνειδητοποιείς ότι ισχύει πάντα ο νόμος της σποράς και του θερισμού (και κυριολεκτικά), και δεν μπορείς να κοροϊδεύεις με κομπίνες. Μπορεί να πει ένα ψέμα για να πουλήσει, αλλά μέσα τους ξέρει καλά, τι ισχύει συμπαντικά. Έχει αναπτύξει πνευματικότητα, όταν βλέπει τη φασολιά να ψηλώνει γρήγορα, όταν βλέπει πως όταν κόψεις το βελανίδι θα βρεις μια καφετιά μάζα μέσα κλπ. Αναπτύσσει μια άλλη φιλοσοφία, που ένας αριστερός κατά συνείδηση δεν μπορεί να την ενστερνιστεί

Επομένως δεν μπορεί να συνάδουν ούτε οι έννοιες οικολογία και αριστερά στην πράξη. Είναι κόλπο για ψήφους..

Ειδικά οι συριζανελίτες

Ψυχο-έφθειραν και υποβάθμισαν το ανθρωπογενές περιβάλλον, διέλυσαν το εργασιακό, επεκτάθηκαν στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, και θα συνεχίσουν με διάβρωση του χημικού, με δηλητηριάσεις στα φαγητά μας , και σε όποια άλλη καταστροφή μπορούν αυτοί που γεννήθηκαν για την καταστροφή. Αυτοί που χωρίς γνώσεις, αλλά και χωρίς να ξέρουν τη δουλειά, θέλουν να ικανοποιούν τη φιλαρχία τους για το απαραίτητο αξεσουάρ, τα κονδύλια.. Τώρα ερευνούν πόσα θα πάρουν, αν μας πουλήσουν για βιομάζα…

Πάντως να καταστρέψουν και τις θάλασσες της Αττικής είναι πέρα από κάθε σκέψη. Είναι ακριβός ο βιολογικός καθαρισμός, και δεν θα τα δώσουν. Προτιμούν να παίρνουν τα ελικόπτερα οι ίδιοι, και να πηγαίνουν για μπάνιο μακριά. Με το λαό μια χαρά, συνάδει με την έχθρα που του έχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.