Οι εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου 2021 προ των πυλών 

Γράφει ο Μάκης Νικολάου

Η διατήρηση του Κόμματος στην εξουσία σε μεγάλο βαθμό θα είναι αποτέλεσμα της άρτιας και αποτελεσματικής οργανωτικής του συγκρότησης. Σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα πολιτών η τοπικά οργανωμένη παρουσία ενός κόμματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση . Με τέτοιους τρόπους , τα κόμματα και οι προτάσεις τους καθίστανται κοινωνικά πλειοψηφικά ρεύματα . 

Το οργανωτικό κεκτημένο της ΝΔ είναι πολύτιμο για τη στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι Πρόεδροι των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ πρέπει να το γνωρίζουν καλά αυτό, καθώς ο αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές με βάση τα νέα δεδομένα που σχηματίζονται ραγδαία δεν θα είναι παρά ένας συνασπισμός μειοψηφιών ετερόκλητων, άμορφων , μείγμα «νεκραναστημένων» και περιθωριακών , σπάταλων , με μια κοινή «προοδευτική» σκοπιά ,την νομή της εξουσίας στην μετά τον Κορονοϊό εποχή . 

Η δημοκρατία της ευθύνης είναι μια δημοκρατία που δίδαξε ο ιδρυτής της ΝΔ Κ. Καραμανλής ,που επιπλέον οριοθετούσε την πολιτική του δράση με την ιδέα της ελευθερίας . Σε μια Χώρα όπου η δημαγωγία αποτελεί το κατεξοχήν όχημα ανόδου στην εξουσία εκείνος υπήρξε αντιδημαγωγικός και απευθύνθηκε στη λογική του απλού λαού που δεν είναι απλώς μια τυφλή μάζα που χειραγωγείται εύκολα. 

Τα όποια αιρετά πρόσωπα των διοικητικών συμβουλίων που προκύψουν θα πρέπει να ανακτήσουν τάχιστα την μαζικότητα και την μαχητικότητά τους . ‘Οσοι κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης και στο παρελθόν έχουν υποστεί αδικίες ,υποβαθμίσεις ,να αντιμετωπιστούν από τα κεντρικά με δίκαιο τρόπο ενώ μετά τις εκλογές να επουλωθούν οι όποιες ρωγμές στην ψυχική σχέση  του κόμματος με μέρος οπαδών .

Η μεγάλη παράταξη της ΝΔ κλήθηκε σε δύσκολες ώρες να υπηρετήσει τη χώρα . Η Πανδημία προστέθηκε σε μια ακόμη από αυτές . ΜΕΤΑ τις εσωκομματικές εκλογές όποιος θυσιάσει την ενότητα να παραγκωνιστεί για να μη μπει η Χωρα σε δοκιμασίες .Το πολιτικό κόστος της πανδημίας μόνο μια ισχυρή παράταξη μπορούσε να το πληρώσει και αυτή είναι η δική μας .Μην έχουν λοιπόν ανησυχίες οι κομματικοί οπαδοί και φίλοι για την πορεία της μεγαλης φιλελευθερης παράταξης.

 Ηταν ,είναι και θα είναι ωφέλιμη και άκρως επιτυχημένη ! Καλή επιτυχία στους υποψηφίους όλης της Χώρας ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.