Οι ανιστόρητοι υπουργοί

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Αν οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν ιδέα από γεωγραφία είναι γιατί αυτή σε μια διαχρονική χώρα, την έχει πλάσει η ιστορία. Εξετάζουν τη σκακιέρα δίχως να παίζουν σκάκι κι έχουν την εντύπωση ότι επειδή περιγράφουν τα τετράγωνα και τα χρώματά τους που αλλάζουν εναλλάξ, ότι λένε κάτι το ουσιαστικό. Οι ίδιοι που προώθησαν φανατικά ένα Προσύμφωνο δεν έχουν καμία γνώση για τις προηγούμενες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει την πατρίδα μας.

Και φαίνεται ότι η Συνθήκη Παρισίων του 1947 τους είναι ιδιαίτερη άγνωστη. Έτσι κάνουν συστηματικά λάθη σαν να ήταν και αυτοί Τούρκοι και την μπερδεύουν με τον συνδυασμό της Συνθήκης Λωζάννης και της Συνθήκης Σεβρών του 1923 και 1920. Όμως το Καστελλόριζο υπάγεται στη Συνθήκη Παρισίων, η οποία υπερισχύει των άλλων. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να εκτίθενται, αφού όλα τα στοιχεία είναι επίσημα.

Έτσι δεν είναι επειδή κάνουν τις ίδιες δηλώσεις με τους Τούρκους που έχουν δίκιο για τα νησιά μας. Το θέμα είναι γιατί τους αφήνουμε να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς εμπόδια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια κυβέρνηση που θαυμάζει την άγνοια της και υπερασπίζεται τις θέσεις της με τα λεγόμενα του εχθρού μας.

Με άλλα λόγια συμπεριφέρονται ως ραγιάδες όχι από κάποια πίεση αλλά λόγω άγνοιας και με αυτή θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά για ποιο λόγο αφού όλα τους είναι άγνωστα στη στρατηγική.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42621&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.