Οι 500 του Αλέξη

Γράφει ο Γιώργος Βακόνδιος

Σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, 500 (πεντακόσιοι ολογράφως) αστυνομικοί μετακινούνται με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να συμμετάσχουν στην επιχείρηση προστασίας του πρωθυπουργού της Ελλάδος κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σε Λέσβο και Μυτιλήνη.

Προφανώς οι 250 αστυνομικοί θα διατεθούν για την προστασία του στη Λέσβο και οι υπόλοιποι 250 στη Μυτιλήνη.

Επομένως οι δυνάμεις που διατίθενται δεν είναι υπερβολικές σύμφωνα με τα κακόβουλα σχόλια των δημοσιογράφων σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Υπερβολή θα ήταν να διατεθούν 500 αστυνομικοί για την προστασία του πρωθυπουργού σε ένα και μόνο νησί.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να προβληματιστούμε για ορισμένα θέματα:

α) Είναι τόσο λαοφιλής ο πρωθυπουργός της χώρας που για την προστασία του για λίγες ώρες χρειάζονται 500 αστυνομικοί;

β) Εάν χρειάζονται 500 αστυνομικοί για μία ολιγόωρη επίσκεψη, πόσοι χρειάζονται καθημερινά για την προστασία του;

γ)  Εάν μπορούν να διατεθούν 500 αστυνομικοί για μία εμφάνιση σε κομματική φιέστα, γιατί υπάρχουν τόσες ακάλυπτες οργανικές θέσεις στα αστυνομικά τμήματα μεταξύ αυτών και το σύνολο των τμημάτων της νησιωτικής χώρας;

δ) Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της αστυνομίας, που θα πρέπει να αντιλαμβάνονται το εύρος της ανομίας και ανασφάλειας των πολιτών, στο σύνολο της χώρας, πώς δέχονται την απασχόληση ενός ολόκληρου στρατού για μία τέτοια επίσκεψη;

ε)  Τελικά ποιος πληρώνει όλο αυτό το κόστος;

To ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ ή όλοι εμείς οι πολίτες μέσω του δημόσιου ταμείου;

Διότι αν ισχύει το δεύτερο, τότε και πληρώνουμε ένα σημαντικό κόστος και στερούμεθα των υπηρεσιών ασφαλείας που δικαιούμαστε.

Και επειδή δεν μπορεί να κάνει λάθος το σύνολο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της χώρας (εκτός της Αυγής), το συμπέρασμα είναι ένα:

H ιδιοκτησιακή νοοτροπία για τη λειτουργία του κράτους, η οποία εκπορεύεται από τη βαθύτερη ιδεολογική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τείνει προς τον ολοκληρωτισμό, επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο δρόμο που σηματοδοτεί η δήλωση της κας Μπαζιάνα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία».

Και συμπληρώνω: Γι’ αυτό θέλουν το κράτος.

*Ο Γιώργος Βακόνδιος ειναι Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

One thought on “Οι 500 του Αλέξη

  • 06/05/2018, 02:18
    Permalink

    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!! ΚΑΙ ΝΑΙ.! ΕΙΝΑΙ ”ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ”.! ΚΑΙ ΝΑΙ.! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ.! ΚΑΙ ΝΑΙ.! ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ”ΕΞΟΥΣΙΑ”.! ΑΥΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.