Ο στόχος της ΝΔ στο ελληνικό πολιτικό φάσμα

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Κόμμα είναι μια διαρκής ένωση πολιτών που σκοπό έχει την κατάκτηση και άσκηση της πολιτικής εξουσίας με την εξαγγελία ορισμένου προγράμματος.Η ΝΔ είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής το 1974 μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα , μετά την στρατιωτική δικτατορία που κόστισε την απώλεια του περίπου 40% της Κύπρου.Σκοπός της ΝΔ είναι η κατάκτηση της εξουσίας μέσα από την εκπόνηση ορισμένου προγράμματος. Η ΝΔ αποσκοπεί στην άσκηση της εξουσίας , όπως κάθε κόμμα του ελληνικού πολιτικού φάσματος.

Ο βαθμός οργάνωσης του Κόμματος και η εξωκοινοβουλευτική υποστήριξη είναι αντίστοιχη προς τις δομές του Κράτους ,και εξαρτάται από κοινωνικοοικονομκούς παράγοντες που επηρεάζουν τις κομματικές αποφάσεις. Η ΝΔ εκφράζει τη Δεξιά,εκφράζει και το Κέντρο, καθώς η σύγχρονη πολιτική ιστορία αποτυπώνει την ανάγκη επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων για το δημόσιο συμφέρον . Η ΝΔ εξέφραζε πάντα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι ενστερνίζεται πλήρως τις ευρωπαϊκές αξίες και αυτές είναι οι αρχές της δημοκρατίας , της
ελευθερίας , της ισότητας , του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων .

Η θεμελιώδης αρχή της εγγύτητας προς στον πολίτη υποχρεώνει τη ΝΔ να λαμβάνει αποφάσεις κοντά στον πολίτη , και αυτό επιτάσσει μια σειρά από ενέργειες κατά τη γνώμη μας.

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικών εκλογών (primary elections) για την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος σε κάθε εκλογική περιφέρεια

Την ενδυνάμωση της ενδοκομματικής αποκέντρωσης , με την ενίσχυση των τοπικών οργανώσεων.

Τη διαβούλευση , τον διάλογο μεταξύ των μελών, και των κομματικών οργάνων με τους πολίτες ,και την οικοδόμηση μιας αμφίδρομης επικοινωνίας.

Τη διεύρυνση της θέσης της ΝΔ στο ιδεολογικοπολιτικό φάσμα με στόχο την πολυσυλλεκτικότητα , για την επιτυχή υλοποίηση του πολιτικού της προγράμματος ,σε περίπτωση άσκησης εξουσίας .

Τη συμπόρευση με την κοινωνία των πολιτών , ώστε η οικοδόμηση ενός πολυπλόκαμου δικτύου πολιτικής , με ομαδοποιήσεις οργανώσεων που συνδέονται μεταξύ τους .

Στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η χρηστή άσκηση της εξουσίας, με

Μια υπεύθυνη Κυβέρνηση

Μια κοινωνία που συμμετέχει

Κράτος δικαίου

Με Διαφωτιστικές , ανοιχτές , προβλέψιμες διαδικασίες (WORLD BANK 1994)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.