Ο Πρόεδρος των Σκοπίων υποσκάπτει το Προσύμφωνο

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν υπογράφει διατάγματα που έχουν εγκριθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο, το ερώτημα είναι ποια είναι η αξία του. Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μερικά από αυτά έχουν ήδη καταστεί εκπρόθεσμα και το ίδιο ισχύει και για τους νόμους, από τη στιγμή που έχει παραβιαστεί το όριο που απαιτείται για την υπογραφή του Προέδρου.

Έτσι παρόλο που ο Πρόεδρος της Ελλάδας βιάστηκε να υπογράψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών επειδή ακολούθησε τυφλά τη θέληση της κυβέρνησης, τώρα είναι εκτεθειμένος με την άρνηση του Προέδρου των Σκοπίων να κάνει το ανάλογο. Έτσι όσοι πιστεύουν ότι το Προσύμφωνο ενισχύεται νομοθετικά από την πλευρά των Σκοπίων κάνουν λάθος και μάλιστα σε πρακτικό επίπεδο.

Αντιθέτως βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των Σκοπίων υποσκάπτει το Προσύμφωνο των Πρεσπών διότι δεν θεωρεί ότι λύνει το πρόβλημα. Έτσι όσοι μιλούσαν για σταθεροποίηση της περιοχής μόνο αυτό δεν έχει γίνει κι αντιθέτως όλοι τρέχουν να σώσουν μια κατάσταση που δεν είναι ούτε δίκαια ούτε βιώσιμη, όσο και να χτυπιέται η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Για αυτό είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για την ακύρωση του Προσυμφώνου.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42478&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.