Ο Παυλόπουλος και η Δίκη των Δικαστών
Γράφει ο Νικόλας Γιάννου, φοιτητής Θεολογίας
Παρακολουθήσαμε τις προάλλες μια ακόμη παρέλαση με την κυβέρνηση της αριστεράς (που θα τις καταργούσε) με ιδιαίτερη σημασία όμως.
Τα στελέχη της κυβέρνησης είχαν επανειλημμένως κάνει δηλώσεις στις οποίες εξέφρασαν τους φόβους τους για επεισόδια “ακροδεξιών” και για προπηλακισμούς από “εθνικιστές”.
Είναι προφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνειδητοποιήσει την οργή του κόσμου για την προδοσία της Μακεδονίας. Κάτι είναι και αυτό.
Από τον φόβο λοιπόν για μεγάλα επεισόδια όχι μόνο το “Μακεδονία ξακουστή” δεν απαγορεύτηκε, αλλά παίχτηκε πιο πολύ από κάθε φορά και σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό όμως που εξοργίζει είναι το ακόλουθο.
Την Κυριακή, στην μαθητική παρέλαση στην Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ζήτησε να παιχτεί το “Μακεδονια Ξακουστή”, ενώ ανήμερα 25 Μαρτίου στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας δήλωσε “Σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας απαντάμε Μολών Λαβέ”
Συγγνώμη, για πόσο χρυσόψαρα μας περνάνε; Πόσο γρήγορα νομίζουν πως ξεχνάμε; Ποιός είναι αυτός που λέει με περηφάνεια στην τηλεόραση “Μολών Λαβέ” ; Μήπως κάποιος στρατηγός; Όχι.
Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με μια του πράξη θα μπορούσε να εμποδίσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών: αν δεν την υπέγραφε.
“Ναι αλλά αυτό είναι το συνταγματικό του καθήκον, όχι να μην υπογράφει ό, τι δεν του αρέσει”
Και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι άλλο που σχετίζεται με την 25η Μαρτίου.
Την Κυριακή το μεσημέρι “έπεσα” πάνω στην γνωστή ταινία “Η δίκη των δικαστών”. Σε αυτή την ταινία περιγράφεται η δική του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα και η ιστορική άρνηση δύο εκ των πέντε δικαστών να υπογράψουν την απόφαση.
Ήταν συνταγματικό τους καθήκον. Θεωρητικά θα μπορούσαν να υπογράψουν λέγοντας “εμείς ψηφίσαμε υπέρ της αθωότητας και μειοψηφίσαμε, είμαστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου να υπογράψουμε”.
Δεν κάνανε αυτό όμως, αντιστάθηκαν βάζοντας την ίδια τους την ζωή σε κίνδυνο.
Αν ο πρώτος πολίτης της χώρας δεν έχει το σθένος να μην υπογράψει την προδοσία της Μακεδονίας χωρίς να ζητήσει τέλος πάντων ενα δημοψήφισμα, κάτι, τότε για τι πολίτευμα μιλάμε;
Τί ρόλο παίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Την απόφαση του λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος την πήρε, ας μην μας κοροϊδεύει και η ιστορία θα τον κρίνει.
Τον Πολυζωίδη και τον Γεώργιο Τερτσέτη πάντως, τους δύο δικαστές που αρνήθηκαν να υπογράψουν την μεγαλύτερη αχαριστία του γένους η ιστορία τους έγραψε με χρυσά γράμματα.