Ο κ. Δένδιας τι υπουργείο είπαμε ότι έχει “αναλάβει”;

Η σκοπιανή ομάδα του volleyball συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου. Όμως η εθνική αυτή ομάδα που θα έπρεπε να είναι το υπόδειγμα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατά την οποία να χρησιμοποιεί το επίσημο Βόρειος Μακεδονία, στις φανέλες της υπάρχει σκέτο το Μακεδονία!Και δεν είναι η πρώτη φορά που παρασπονδούν οι Σκοπιανοί. Και η εθνική τους ομάδα του handball το ίδιο έκανε και είχε στις φανέλες της σκέτο νέτο το όνομα Μακεδονία και όταν διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας, αντί να γίνουν συστάσεις στις Σκοπιανές, τιμωρήθηκαν οι Ελληνοπούλες γιατί είχαν το θάρρος να διαμαρτυρηθούν!
– Όχι, καμιά αντίδραση από μέρους του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ., εκεί καθεύδουν υπό τον Μανδραγόρα!…

Αφουγκραζόμαστε ή διαβάζουμε, τόσο στον έντυπο τύπο όσο και στον ηλεκτρονικό, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που συνεπέγραψαν οι Τσιπροκοτζιάδες είναι προδοτική.

– Συγκεκριμένα τελευταίως αφουγκράσθηκα τόσο τον αναλυτή Καλεντερίδη, που αρθρογραφεί στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στο FREEPEN όσο και κάποιον Δημήτριο Μπεθάνη.- Καλό λοιπόν είναι να απαντήσουν οι Κοτζιαδοτσιπραίοι, ότι αυτή η Συμφωνία είναι σωστή, επωφελής, δίκαιη, και ιστορικά τεκμεριωμένη, άλλως αποδέχονται και Τσιπροκοτζιάδες όσο και όσοι άλλοι την στηρίζουν ότι είναι προδοτική και ανιστόρητη και θα μείνει εσαεί τεκμήριο ότι είναι προδοτική και θα συνοδεύει και τους υπογράψαντες αυτή όσο και όσους την θεωρούν επωφελή…
Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η συμπολίτης μας βουλευτής σ. Μερόπη Τζούφη για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο κατ’ αυτήν επετεύχθη με σκληρούς αγώνες φοιτητών, καθηγητών, διδακτικού προσωπικού και καθιερώθηκε με ψηφισμένους νόμους.

Δεν διευκρίνισε, όμως, για ποιο άσυλο ανησυχεί. Για την ελεύθερη διακίνηση επιστημονικής γνώσης, την ελεύθερη διδασκαλία ή για το χτίσιμο των καθηγητών, πρυτάνεων, ξυλοφόρτωμα καθηγητών, τις καταστροφές στα πανεπιστήμια, την χρήση των πανεπιστημιακών χώρων για την εμπορία ναρκωτικών και προϊόντων παραεμπορίου, όπως φερ’ ειπείν, στην ΑΣΟΕ και όχι μόνο…

Αυτό δεν είναι άσυλο, αλλά κατάφωρη παραβίαση πανεπιστημιακού χώρου από άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με το πανεπιστήμιο, όπως γίνεται στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τους «μπαχαλάκηδες» που γίνονται όχι μόνο ενοχλητικοί με τους περίοικους αλλά και επικίνδυνοι για την κοινωνία, αφού και συνήγορος αυτών τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα!..

– Αυτό θα πει συνέπεια λόγων και πράξεων. Η τωρινή κυβέρνηση εκτός των μειώσεων σε γενικές γραμματείες από 90 σε 58 καθιερώνει και καθηκοντολόγιο για τους μετακλητούς, ώστε αυτοί που προέρχονται από μια ποικιλία υπηρεσιών με διαφορετικό αντικείμενο η καθεμία, να συντονισθούν στα νέα τους καθήκοντα.

– Να μια θετική πρωτοβουλία της νέας κυβερνήσεως, που θα πρέπει να επικροτηθεί από το σύνολο τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών, που προηγουμένως απευθυνόμενοι οι πολίτες σ’ αυτούς δήλωναν άγνοια(!), αφού άλλος προερχόταν από τον κλάδο των εφοριακών, άλλος από την παιδεία, άλλος από την υγεία κ.ο.κ.
– Αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει…

– Η λεξιπενία των δημοσιογράφων, των ρεπόρτερ και των παρουσιαστών πάει σύννεφο.
– Αφουγκραστήκαμε από ρεπόρτερ που κάλυπτε την έξοδο των αδειούχων, ότι: «Βλέπουμε τους αδειούχους να φεύγουν, άλλοι για την επαρχία, και άλλοι για τα νησιά!»
– Που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι άλλο πράγμα είναι η επαρχία και άλλο τα νησιά.
– Ίσως τα νησιά να θεωρούνται προάστια της πρωτεύουσας, επειδή πολλοί «Αθηναίοι» προέρχονται από τα νησιά.
– Πώς λέμε τα Αναφιώτικα στην περιοχή της Ακροπόλεως, διότι εκεί εγκαταστάθηκαν μέτοικοι από τη νήσο Ανάφη.
– Άρα τα νησιά είναι κομμάτι της πρωτεύουσας και καμία σχέση δεν έχουν με την επαρχία!..
– Άλλος μας κούφανε με την αναφορά του σε Έλληνες και Κυπρίους, που κατ’ αυτόν οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες, αντί να τονίσει σε Ελλαδίτες και Κυπρίους, αλλά θέλει διάβασμα κάθε πράγμα, θέλει προσήλωση στη δουλειά του…

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟ

ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.