Ο Ιμπραήμ πασάς και οι σύγχρονοι μιμητές του

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγος ε.α, μέλος ΕΕ Logistics

Η εμπειρία, μου έχει διδάξει ότι πρέπει να δίνω σημασία στον τρόπο που γράφεται ένα κείμενο, στις λεπτομέρειες, καθώς και σε κάποια περίεργα λόγια που λέγονται σε ανύποπτο χρόνο.

Θα ήθελα να θυμίσω ορισμένα γεγονότα, τα οποία αποδεικνύουν αυτό που έλεγε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ : «Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας τους , αλλά των μυαλών τους» .

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, 2.246.064 ψηφοφόροι έδωσαν την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι 294.371 στους ΑΝΕΛ (αποχή 35,13%). Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οι ψηφοφόροι ήταν 1.925.904 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ και 200.423 υπέρ ΑΝΕΛ (αποχή 43,4%).

Ψήφισαν λοιπόν 5.566.295 πολίτες και απείχαν 4.274.230.  ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ πήραν συνολικά 2.126.327 ψήφους, δηλαδή περίπου 22% του συνόλου των ψηφοφόρων. Καταλυτική υπεροχή είχαν στις νέες ηλικίες και ειδικά στους φοιτητές , στους ανέργους (42,8%), στους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς επίσης στους αγρότες και στο γυναικείο πληθυσμό. Άρα έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που κυβερνά με ευθύνη και αυτών που δεν ψήφισαν.

Είναι Απρίλιος του 1826, όταν ο Ιμπραήμ πασάς της Αιγύπτου παίρνει εντολή να καταπνίξει την Ελληνική επανάσταση, που ήδη κόντευε να καταρρεύσει από τις εμφύλιες διαμάχες. Στο συμβούλιο με τους επιτελείς του λέει : «…μέχρι το καλοκαίρι οι ραγιάδες θα προσκυνήσουν. Όσοι μείνουν ζωντανοί θα τους στείλω σκλάβους στην αραπιά. Θα φέρω φελάχους εδώ, να φυτρώσει άλλη ράτσα, να ξεχαστεί και τ’ όνομά τους».

Ιούλιος 2018, ο εκλεκτός φίλος του πρωθυπουργού από τα υπόγεια του Μαξίμου γράφει στο τουίτερ : «Θ’ αντικαταστήσουμε αυτόν τον φασιστικό λαό, με πολίτες του κόσμου». Όντα απολύτως συμπλεγματικά, ανήθικα, ύπουλα, πραγματικοί μισάνθρωποι. Γενίτσαροι !!!

Με τον νόμο Παρασκευόπουλου λοιπόν αποφυλακίζονται χιλιάδες κακοποιοί, ενώ σε άλλους επιβάλλονται ελαφρύτερες ποινές. Η εγκληματικότητα αυξάνεται και η ζωή των ανθρώπων γίνεται σχεδόν αφόρητη . Οι Τούρκοι παλαιότερα είχαν εφαρμόσει ανάλογη πρακτική στην Ίμβρο, όταν την μετέτρεψαν σε ανοικτή φυλακή. Συνέπεια αυτού  η αναγκαστική φυγή των Ελλήνων κατοίκων.

Χιλιάδες μετανάστες ,μουσουλμάνοι, τζιχαντιστές, στη πλειοψηφία νέοι άνδρες, αφήνονται ως άλλοι φελάχοι του Ιμπραήμ, να μπούνε στη χώρα για ν’ αλλοιώσουν σταδιακά την  κοινωνία μας.

Εφαρμόζεται συνειδητή φοροκαταιγίδα που διαλύει οικογενειακούς προϋπολογισμούς και επιχειρήσεις.

Αναγκαστικοί πλειστηριασμοί ακινήτων,  που θα είχαν αποφευχθεί ή περιοριστεί αν δεν είχαν καταρρεύσει και πουληθεί οι Τράπεζες , όπως με διαβεβαίωσε φίλος, υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας.

Επιβραβεύεται  η αναξιοκρατία και επικηρύσσεται η ΑΡΙΣΤΕΙΑ, γεγονός που αποτελεί τον κύριο λόγο μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Παρεμποδίζεται κάθε προσπάθεια για επένδυση και δημιουργία θέσεων εργασίας με προοπτική και όχι 4ωρη απασχόληση σε καφέ, μπάρ, διανομή.

Ο ρατσισμός τους προς κάθε τι Ελληνικό, χριστιανικό, παραδοσιακό, φυσιολογικό είναι απύθμενος. Νομοθετούν για την προστασία κάθε μειοψηφίας και εναντίον της πλειοψηφίας.

Αποδυναμώνεται η αστυνομία και εξευτελίζεται.

Επιχειρείται χειραγώγηση της δικαιοσύνης και  των ΜΜΕ.

Αξιοποιούν τις ελευθερίες της Δημοκρατίας για να την καταλύσουν.

Επιδεινώνεται η κατάσταση των Νοσοκομείων , όπου προτεραιότητα δίνεται στους μετανάστες.

Επιδιώκεται το κλείσιμο των Εθνικών θεμάτων, και όχι η επίλυσή τους υπέρ της πατρίδας , παραδίδοντας κυριαρχικά και ιστορικά δικαιώματα αιώνων.

Εμποδίζεται με κάθε τρόπο η διατήρηση της ατομικής ανεξαρτησίας που πηγάζει από τη δυνατότητα να δουλεύεις με αξιοπρεπή μισθό ή να έχεις την επιχείρησή σου, οπότε δεν είσαι εύκολα χειραγωγίσιμος.

Προωθείται η σύγχυση, ο φόβος, η φαιά και η μαύρη προπαγάνδα.

Ναρκοθετείται το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση ,  ουσιαστικά για τη χώρα. Όμως μέσα στην αγωνία τους κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Μόνοι τους απενεργοποιούν τις νάρκες και ορισμένες σκάνε επάνω τους.

Με αφορμή την πυρκαγιά στο Μάτι, επιδεικνύουν τον κυνισμό τους, την αδιαφορία προς τον άνθρωπο, την έλλειψη συναισθημάτων. Απορώ τι σκέφτονται όταν το βράδυ γυρίζουν στο σπίτι τους και αγκαλιάζουν τα παιδιά τους. Ο «καταληψίας», αποφεύγει να πεί ευθαρσώς «αναλαμβάνω την ευθύνη…»,αλλά «θέλω να αναλάβω….»

Όλα αυτά δημιουργούν  συνθήκες αναγκαστικής φυγής ή υποταγής.

Όμως, «Πως γίνεται οι άλλοι να ορίζουν λίγο-λίγο τη μοίρα μας, να μας την επιβάλλουν κι’ εμείς να τη δεχόμαστε;» (Γιάννης Ρίτσος). Τίποτα  δεν μπορεί να επιβληθεί, αν εμείς δεν συμφωνούμε.

Σήμερα όμως, η Νέμεσις πλησιάζει και οι άθλιοι τρέμουν την οργή του κόσμου. Πριν από το μεγάλο σεισμό ακούγεται ένα μακρόσυρτο βουητό που προειδοποιεί για το κακό που έρχεται. Είναι η βουβή οργή.

Όχι λοιπόν δεν θα μας τελειώσουν , ούτε θα μας διώξουν !! Το δικό τους τέλος έρχεται, αργά, βασανιστικά. Θα καίγονται λίγο-λίγο στη φωτιά που άναψαν και δεν θα βρίσκεται κανείς να τους βοηθήσει.

Αυτή τη φορά δεν θα τους νικήσουμε με τα όπλα, αλλά με ειρηνικές -δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι δεν θα έχουν επιχειρήματα, θα απομυθοποιηθούν εντελώς και αυτό θα τους πονάει περισσότερο. Θα παρακαλούν να τελειώσει το μαρτύριό τους, αλλά θα πάνε μέχρι τέλος για να βλέπουν την ανικανότητά  και το μίσος τους να γυρνάνε επάνω τους.

Και η Ελλάδα μας θα ξαναγίνει όπως την ονειρευόμαστε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενεές γιατί κάναμε πολλά λάθη. Τώρα πια δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ άλλα λάθη , ούτε χρόνος για να διορθωθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.