Ο απολογισμός του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Ο Μητσοτάκης το πήρε προσωπικά το παιγνίδι εναντίον του αντιπάλου του. Δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του καθόλου στον Τσίπρα, ούτε και στην κυβέρνησή του, κάτι που έδειξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για το αύριο, για το μέλλον και για αυτά που μπορεί να εκπληρώσει χωρίς ευχολόγια και χωρίς να χτυπάει πλάτες.

Χρησιμοποίησε πολλές φορές την λέξη «εγώ», προφανώς για να δείξει την διαφορά με τον Τσίπρα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά. Μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να πάρει ένα μερίδιο από το χώρο του Μητσοτάκη, αλλά δείχνει ότι αδυνατεί να το κάνει, γιατί αριστερά και επιχειρηματικότητα δεν πάνε μαζί. Ενώ η ΝΔ την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις τις έχεις στο πολιτικό της κύτταρο. Άλλο που όμως πολλές φορές συνδικάτα και συντεχνίες της έβαζαν μπλόκο, με αποτέλεσμα να μην προχωρεί τίποτα.

Στο πεδίο της οικονομίας είπε, ότι μπορούσε να πει, δεν είπε μεγάλα λόγια, αλλά είπε αυτά που είναι εφικτά όππως μειώσεις φόρων και εισφορών. Το θέμα είναι πως θα καταφέρει αυτήν την μείωση, αφού μέχρι το 2023 η οικονομία πρέπει να τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 3,5% εάν δεν συμβεί αυτό, από του χρόνου θα αναγκαστεί η όποια κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον κόφτη. Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα τους πείσει με φιλοεπενδετικό προφίλ, αλλά εάν δεν συμφωνήσουν, τι θα κάνει; Θα ακούσει τα κακά παιδιά που επικρατούν μέχρι σήμερα;

Πάντως στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε σε πιο πεδίο είναι καλύτερος από τον Τσίπρα και αυτό είναι στο πεδίο του μέλλοντος και του αύριο. Του Μητσοτάκη δεν του ταιριάζει να απαντάει για το Ταλίν και να κάνει φιλοσοφία, αυτά είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος τόλμησε να συγκρουστεί και με την ΔΑΠ, μπορεί αυτό να ξίνισε και να μην άρεσε σε πολλούς, αλλά είναι η πρώτη φορά όπου πρόεδρος ενός κόμματος μίλησε για φοιτητοπατέρες και αφισοκολλήσεις. Τέλος αυτά. Αυτή η σύγκρουση προμηνύει, ότι ο Κυριάκος δεν θα φοβηθεί. Το ζήτημα είναι εάν έκλεισε στόματα μέσα από το κόμμα του. Μπορεί οι περισσότεροι να μιλάνε για ενότητα, αλλά αυτό μάλλον δεν συμβαίνει.

Τα ακούνε αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και χαίρονται. Ο Μητσοτάκης είναι στην γραμμή Σαμαρά και όχι σε αυτήν του Καραμανλή, γιατί του χρεώνουν του πρώην προέδρου τα φλερτ με τον Τσίπρα.

Ο Μητσοτάκης έδειξε τον δρόμο στο διήμερο στην ΔΕΘ. Τώρα απομένει να καταφέρει αυτούς που κάθονται στον καναπέ με τις παντόφλες και δεν πείθονται με κανέναν τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.