Ντροπή της ΕΡΤ

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Πλασματικό το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για τους μουσουλμάνους της Θράκης

Μπορεί τυπικά να υπάρχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όχι μόνο στη Θράκη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, μόνο που σε ότι αφορά τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, το δικαίωμα αυτό είναι πλασματικό.

Αυτό φάνηκε για ακόμα μια φορά στην περίπτωση της εκπομπής «Ειδικές αποστολές» της ΕΡΤ όπου προφανώς σκόπιμα δόθηκε βήμα μόνο σε άτομα της μουσουλμανικής μειονότητας τα οποία δηλώνουν ή αισθάνονται Τούρκοι.

Γι’ αυτούς δηλαδή ισχύει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά δεν ισχύει για τις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας.

Προφανώς η κρατική μας τηλεόραση δε θεωρεί ΈΛΛΗΝΕΣ πολίτες τους Ρομά και τους Πομάκους οι οποίοι όμως πληρώνουν κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ την ΕΡΤ.

Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική φορά που η κρατική τηλεόραση, η τηλεόραση όλων των Ελλήνων δηλαδή αγνοεί τους Πομάκους και τους Ρομά αφού είναι απούσα σχεδόν από κάθε περιστατικό τρομοκράτησης όσων μουσουλμάνων τολμούν να δηλώσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από Τούρκοι.

Μιλάνε όλοι για το δήθεν δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ξεχνώντας πως μόλις πριν από μερικά χρόνια τοιχοκολλήθηκαν στα τεμένη των αμιγώς μουσουλμανικών οικισμών της Ξάνθης τα ονόματα των Πομάκων που σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι σε όλους και όλα και δημιούργησαν για πρώτη φορά τον δικό τους Πολιτιστικό Σύλλογο ο οποίος δυστυχώς και για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε, με την πάροδο του χρόνου κατάντησε ένας σύλλογος «σφραγίδα» χωρίς καμία απολύτως δράση.

Αλήθεια, που ήταν τότε η ελληνική πολιτεία και το περιβόητο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;

Που είναι η ελληνική πολιτεία ακόμα και σήμερα που εντός της μουσουλμανικής μειονότητας υπάρχουν καραμπινάτες περιπτώσεις αντιποίησης αρχής;

Που ήταν η ελληνική πολιτεία και η κρατική μας τηλεόραση όταν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας δέχονταν απειλές για τη ζωή αγαπημένων τους προσώπων επειδή τόλμησαν να αυτοπροσδιοριστούν ως Έλληνες Πομάκοι μουσουλμάνοι; Δεν ίσχυε τότε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού; Μα όλα αυτά έγιναν μόλις πριν από μερικά χρόνια και όχι πριν από δεκαετίες.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη όσα γράφουν τα χαρτιά κι ας δούμε επιτέλους τι ισχύει στην πραγματικότητα αφού επί της ουσίας το δήθεν δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει μόνο για όσους μουσουλμάνους συντάσσονται με τις θέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.