Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση με ποιότητα

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ , Κωστής Χατζηδάκης στη Realnews σε πρόσφατη συνέντευξη του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση με ποιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανανέωση συνδέεται οπωσδήποτε με την ηλικία ούτε σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προηγούμενα με κάποιους».

Για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος υπογραμμίζει και τονίζει το αυτονόητο. Ποιο είναι αυτό; Ότι η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση. Ωστόσο προσθέτει και κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Ότι δηλαδή η ΝΔ πέραν της ανανέωσης χρειάζεται και ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Κακά τα ψέματα στόχος κάθε προέδρου της ΝΔ από τη σύσταση της έως τώρα ήταν η ανανέωση. Ποιος αλήθεια αρχηγός της δεν το υποσχέθηκε αυτό στους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος; Πόσο όμως ήταν αυτό εφικτός αυτός ο στόχος όλα αυτά τα χρόνια; Πόσα εφαρμόστηκε έμπρακτα;

Ελπίζουμε τούτη τη φορά να γίνει πραγματικότητα αυτός ο στόχος τόσο για το καλό του κόμματος όσο και της χώρας γενικότερα. Είναι γεγονός πως πάρα πολλοί νέοι με λαμπρές σπουδές και λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία τόσο στις επιστήμες και στις επιχειρήσεις όσο και στον αθλητισμό δεν ασχολούνται με την πολιτική. Η απάντηση που σου δίνουν όταν τους ρωτάς είναι πανομοιότυπη και δεν είναι άλλη από το «θα με φάει το σύστημα» ή «στα κόμματα επιβιώνουν τα δικά τους παιδιά. Γιατί να ασχοληθώ;».

Κάποια στιγμή όμως αυτό πρέπει να τελειώσει. Τώρα είναι ευκαιρία ιδίως για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν κάτι να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις ιδέες τους τόσο στις επιστήμες όσο και στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία που διοργανώνεται ένα ακόμη συνέδριο να ανοιχτεί το κόμμα στην κοινωνία. Τώρα είναι η ευκαιρία οι τοπικές οργανώσεις ανά πόλεις, που πολλές φορές κάνουν κακό στο κόμμα προωθώντας τα «δικά» τους παιδιά και παραμερίζοντας ή αδιαφορώντας για σπουδαίους νέους να παραμεριστούν.

Εάν θέλουμε ποιότητα και ανανέωση όπως υπόσχεται ο Κωστής Χατζηδάκης τότε αυτό πρέπει να επιτευχθεί από την επίσημη ηγεσία του κόμματος και όχι από τις τοπικές οργανώσεις, τις οποίες είθισται να τις διοικούν οι ίδιοι και οι ίδιοι στήνοντας πολλάκις το δικό τους «παραμάγαζο» και προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα. Βέβαια υπάρχουν και τοπικές οργανώσεις που διαφέρουν. Όμως πόσες αλήθεια είναι αυτές; Διαφορετικά η ευχή του Κωστή Χατζηδάκη θα είναι λόγια του αέρα και ο Κυριάκος θα μείνει ως άλλος ένας αρχηγός, που προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.