Να βάλουμε φρένο στην εισβολή

Γράφει ο Διαμαντής Καρασούλας, Δημοσιογράφος

Από το 2015 που η κυβέρνηση Τσίπρα διακήρυξε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων απευθύνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο σε εκατοντάδες χιλιάδες επίδοξους λαθρομετανάστες που ήθελαν να περάσουν στην Ευρώπη η χώρα μας δέχεται μια ακατάπαυστη εισβολή. Ο φράχτης στον Έβρο, τα κλειστά κέντρα κράτησης, οι συνεχείς απελάσεις και η εν γένει πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά στο μεταναστευτικό λειτουργούσε ως τότε αποτρεπτικά στην ανάπτυξη νέων μεταναστευτικών ροών. Το ’15 όμως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το μεταναστευτικό πρωτίστως γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να πάρει λεφτά από την Ευρώπη, δεύτερον για να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους την εποχή της διαπραγμάτευσης και ύστερα για να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα μονιμοποιώντας χιλιάδες λαθρομετανάστες. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση των πονόψυχων Συριζαίων δεν άνοιξε τα σύνορα στους μετανάστες από αγάπη αλλά για να χτίσει πάνω στον πόνο και τις ελπίδες αυτών των ανθρώπων μια τεράστια μπίζνα δισεκατομμυρίων με αμαρτωλές ΜΚΟ, έκτακτες προσλήψεις, απευθείας αναθέσεις και σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις. Κι ενώ κάποιοι πλούτιζαν -και πλουτίζουν- από τους μετανάστες, οι ίδιοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, ο ένας πάνω στον άλλον…

Σήμερα η εισβολή αυτή όχι μόνο συνεχίζεται αμείωτα αλλά έχει λάβει τεράστιες και ανησυχητικές διαστάσεις. Η εθνική ασφάλεια της χώρας και η κοινωνική συνοχή βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται εθελοτυφλεί. Όσο η Ευρώπη αλλά και η Ελλάδα προσεγγίζουν το θέμα από τη σκοπιά της “αλληλεγγύης” και της ίσης κατανομής των βαρών, το πρόβλημα θα γιγαντώνεται και μια μέρα θα ξυπνήσουμε όλοι μπροστά στον εφιάλτη. Το ζήτημα δεν είναι να μοιραστούν οι ευρωπαϊκές χώρες τους μετανάστες. Αυτό είναι δευτερεύον. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην μπουν άλλοι! Αυτό είναι το ζητούμενο και σε αυτό η Ευρώπη μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει καμία λύση και καμία απάντηση. Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών; Υπάρχει ένα όριο; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα που δέχεται το μεγαλύτερο βάρος; Μπορεί η Ευρώπη να προστατεύσει αποτελεσματικά τα σύνορά της και κατ’ επέκτασιν τους πολίτες της, την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία; Μπορεί να προστατεύσει την ευρωπαϊκή ταυτότητα, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής των πολιτών της από μια ανεξέλεγκτη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από χώρες του ακραίου Ισλάμ με παντελώς ξένη κουλτούρα και αξιακό σύστημα από το Δυτικό;

Είναι προφανές ότι ο βασικός υπαίτιος σε αυτή τη φάση είναι η Τουρκία η οποία πιέζει και απειλεί Ελλάδα και Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα στο μεταναστευτικό όπως δείχνει μέχρι τώρα στα περισσότερα θέματα:

α) Να καταγγείλει σε όλους τους τόνους τις απειλές και τις πρακτικές της Τουρκίας και να ζητήσει αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας του 2016 η οποία έχει αυτοακυρωθεί.
β) Να καταστήσει σαφές στην Ευρώπη ότι στην Ελλάδα πλέον δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και το δικό της πρόγραμμα μιλάει ξεκάθαρα για αυστηρή φύλαξη των συνόρων, αυστηροποίηση στους όρους χορήγησης ασύλου και σε απελάσεις των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο Hot Spot επειδή κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στο “προσφυγικό”. Πάνω από όλα είναι η εθνική ασφάλεια της χώρας και ύστερα όλα τα άλλα.
γ) Να “ξετινάξει” τις ΜΚΟ στους ελέγχους για την διαχείριση των κονδυλίων και γενικότερα τον ρόλο καθεμιάς από αυτές.
δ) Να δημιουργήσει συνθήκες που να αποτρέπουν σε άλλους επίδοξους λαθρομετανάστες να μπουν στον κόπο να έρθουν στέλνοντας το “μήνυμα” στις χώρες τους ότι εδώ δεν είναι ο τόπος που ονειρεύονται.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον αυτό το βάρος. Οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να εκραγούν και δικαίως μπροστά στο ενδεχόμενο να δουν στον τόπο τους “κέντρα φιλοξενίας” με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει επιθετικά στο μέγιστο αυτό πρόβλημα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και εδώ θέτοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.